Jump to content

alkoholičar u obitelji


natalia

Preporučene objave

bok.imam 20 godina.živim sa roditeljima,ima dvije sestre od 19 i od 4 godine.moj otac pije otkako znam za sebe,maltretiro je mamu mene i sestru do prije 6 godina.prije tocno 6 godina pobjegli smo od kuce naravno bili smo na socijalu i policiji,socijalna skrb smjestila nas je u jednu kucu.tata je obeco da nece vise pit i da ce sve biti drugacije.trebao je ici na odvikavanje od alkohola ali nikad nije otisao.sestra je plakala za tatom a mama ne radi pa nije imala kuda nego se vratila tati.bilo je sve super ali poceo je opet pit.ovaj puta ne diže ruku na mamu al je sad psihicki maltretira.nekoliko puta mu je mama govorila nemoj pit ali on i dalje pije.otisla bih okd kuce i povela mamu i sestre sa sobom.sestra i ja radimo.dali bi mama dobila maloljetnu kćer iako je ona nezaposlena,naravno ja bi se pobrinula za smjestaj i za sve sto nam je potrebno.tata mi je jako dvolicna osoba pred gostima mi smo idealna obitelj a kad odu nastaju svađe i problemi.nemogu ga više gledat,mislit da ce i moja najmlađa seka pretrpit sve sto i ja .molim vas za odgovor :cry: :cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedno je sigurno: tko pije piti će dokraja života, iznimaka naravno ima ali su rijetke i svaka čsdt ljudima koji su radi sebe i obitelji uspjeli u borbi s alkoholom, a njega ima vjerujem u svakoj obitelji, užoj ili široj i znam da od tih nitko nikad nije prestao, to je pošast i kad tad čovjek opet zaglibi...

Najpametnije što možete učiniti je otići ti majka mlađa sestra i starija. Majka će dobiti sestricu, pogotovo što vam je otac alkoholičar, i potrudi se da bar malena ne nosi taj teret.

Znam da jetešklo i tebi uzeti to breme na leđa kao i tvojoj sestri ali nemate izbora!

Želim ti svu sreću! :thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obećanje da neće piti ne znači baš ništa jer je vaš otac bolestan i ni uz najbolju volju ne može si sam pomoći. jasno mi je da ste vi, sestre i majka žrtve, ali ni optužbe kako je on dvoličan, ovakav i onakav, nikom ništa ne pomažu. ono što jedino pomaže u ovakvim situacijama jest liječenje. je li se vaš otac uopće pokušao liječiti od alkoholizma? jeste li ga vi kao obitelj uopće pokušali natjerati na liječenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko bude prijetio, vrijeđao ili se nasilno ponašao, prijavite ga policiji za kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji iz čl.215.a. Kaznenog zakona.

To je vjerojatno jedino "blaže"kazneno djelo u kaznenom zakonu za koje i policija i prekršajni sudovi i općinski sudovi promptno djeluju i vrlo često stavljaju nasilnike na hlađenje iza rešetaka na neko vrijeme.

Iz isukstva vam mogu reći da takve kazne često vrlo dobro djeluju na nasilnike i ohladi ih

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija