Jump to content

mirovina


siralex

Preporučene objave

pozdrav braniteljima.Evo mene nakon dugo vremena imam jedno pitanje.Prije 2 mjeseca mi se predmet vratio sa revizije i potvrdjeno mi je 70%bolesti posljedica rata,20%posljedica povrede na radu(1. bgr),a 10%civilno.Ukratko:u vojsci od 1.mjeseca `92-3.mj.`93.te od 05.`95-11.mj.2006.(1.gbr).Cin skupnik.Drugi staz nemam pa molim tko kuzi i ima tablicu da mi odgovori kolika bi mi bila penzija.Hvala vam najljepsa. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali se isplati zaliti na taj omjer jer citam da uglavnom odbijaju zalbe a i djele neke mizerne omjere pa me zanima kakve su sanse da se omjer poveca.Koje i njesra sa tim cinom skupnika.Bolje da ni nisam isao u jasku u docasnicku zbog osnovice ili da bar postoji i vodja skupine kad smo vec primali zapovjedni a ne odma na zap.desetine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok god će se voditi postupak pri komisiji za određivanje statusa HRVI nećeš imati konačno rješenje od mirovinskoga. Svaka odluka komisije za HRVI ide i na morovinsko i oni će pokretati revizuju na tvoje rješenje. Ukratko novaca nema i više se ne djele 100% opće nesposobnosti nego gledaju svaku mogućnost da te zakinu. Da bi dobio 100% opću moraš dokazati da je tvoj status isključivo odraz tvog sudjelovanja u ratu. Nemoguće jer već imaš 10% civilnog a i onih 20% ti ne ide u korist. Mislim da je u zakonu maksimalna visina postotka oštećenja na psihu 60% pa se ti nadaj. Žalosno ali istinito. Drži se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo jedna napomena. Maksimalna visina psihićkog oštećenja je 60%, ali pri utvrđivanju statusa HRVI, dok invalidnost pri utvrđivanju radne sposobnosti u HMZo-u je nešto drugo. To nisu iste invalidnosti. Odnosno netko može imati 30% psihičkog oštećenja (npr.HRVI) i 100% nesposobnost za rad. A može biti i obrnuto, da je netko 100% I skupina HRVI, a može imati neku preostalu radnu sposobnost. Npr. ako je netko invalid donjih ekstremiteta a po struci je informatičar i može raditi na računalima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se ali na komisiji u Tvrtkovoj traže uvid u rješenja sa komisije za utvrđivanje statusa HRVI i prema tim rješenjima donose svoje mišljenje. Nakon što mu prođe ovo privremeno rješenje za RVI dobiti će dopis iz tvrtkove da donese novo rješenje ili se u protivnom vrši revizija njihovog rješenja.

Jedino ako netko ima druga iskustva pa zna reći način kako doći, bez VEZA I VEZICA, do 100% opće nesposobnosti u tvrtkovoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo opet mene.Meni je taj omjer dan a da nisam uopce imao status hrvi jer su me u tvrtkovoj pitali imam li status na sta sam rekao da cekam poziv prvostupanjske komisije i nekad mi je netko na forumu rekao i da to navedem u zalbi pa sad...,a na obnovu postupka nebi isao jer je ipak opca i koliko toliko dobar omjer.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija