siralex objavljeno: 16. srpanj 2007. Dijeli objavljeno: 16. srpanj 2007. pozdrav braniteljima.Evo mene nakon dugo vremena imam jedno pitanje.Prije 2 mjeseca mi se predmet vratio sa revizije i potvrdjeno mi je 70%bolesti posljedica rata,20%posljedica povrede na radu(1. bgr),a 10%civilno.Ukratko:u vojsci od 1.mjeseca `92-3.mj.`93.te od 05.`95-11.mj.2006.(1.gbr).Cin skupnik.Drugi staz nemam pa molim tko kuzi i ima tablicu da mi odgovori kolika bi mi bila penzija.Hvala vam najljepsa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 16. srpanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2007. eeej,zaboravio sam jos napisati da mi je opca nesposobnost.SORRY Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 16. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2007. A status HRVI? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 17. srpanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 17. srpanj 2007. JOJ,vidi se da nisam dugo bio na forumu.Imam 20%privremeno :thumbs: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 18. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 18. srpanj 2007. oko 3500 kuna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 24. srpanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2007. Dali se isplati zaliti na taj omjer jer citam da uglavnom odbijaju zalbe a i djele neke mizerne omjere pa me zanima kakve su sanse da se omjer poveca.Koje i njesra sa tim cinom skupnika.Bolje da ni nisam isao u jasku u docasnicku zbog osnovice ili da bar postoji i vodja skupine kad smo vec primali zapovjedni a ne odma na zap.desetine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 24. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2007. Možeš se žaliti, a dali će se to isplatiti vrijeme će pokazati, a kako si i sam napisao i vidio iz drugih postova žalbe uglavnom ne prolaze.. To je dobar omjer rat-mir i opća nesposobnost. Ovisno o bolesti ja bih nastavio sa liječenjem pa za godinu dana obnovio postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jadnik odgovoreno: 25. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2007. Dok god će se voditi postupak pri komisiji za određivanje statusa HRVI nećeš imati konačno rješenje od mirovinskoga. Svaka odluka komisije za HRVI ide i na morovinsko i oni će pokretati revizuju na tvoje rješenje. Ukratko novaca nema i više se ne djele 100% opće nesposobnosti nego gledaju svaku mogućnost da te zakinu. Da bi dobio 100% opću moraš dokazati da je tvoj status isključivo odraz tvog sudjelovanja u ratu. Nemoguće jer već imaš 10% civilnog a i onih 20% ti ne ide u korist. Mislim da je u zakonu maksimalna visina postotka oštećenja na psihu 60% pa se ti nadaj. Žalosno ali istinito. Drži se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klukas odgovoreno: 25. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2007. Samo jedna napomena. Maksimalna visina psihićkog oštećenja je 60%, ali pri utvrđivanju statusa HRVI, dok invalidnost pri utvrđivanju radne sposobnosti u HMZo-u je nešto drugo. To nisu iste invalidnosti. Odnosno netko može imati 30% psihičkog oštećenja (npr.HRVI) i 100% nesposobnost za rad. A može biti i obrnuto, da je netko 100% I skupina HRVI, a može imati neku preostalu radnu sposobnost. Npr. ako je netko invalid donjih ekstremiteta a po struci je informatičar i može raditi na računalima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jadnik odgovoreno: 25. srpanj 2007. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2007. Slažem se ali na komisiji u Tvrtkovoj traže uvid u rješenja sa komisije za utvrđivanje statusa HRVI i prema tim rješenjima donose svoje mišljenje. Nakon što mu prođe ovo privremeno rješenje za RVI dobiti će dopis iz tvrtkove da donese novo rješenje ili se u protivnom vrši revizija njihovog rješenja. Jedino ako netko ima druga iskustva pa zna reći način kako doći, bez VEZA I VEZICA, do 100% opće nesposobnosti u tvrtkovoj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 25. srpanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2007. Evo opet mene.Meni je taj omjer dan a da nisam uopce imao status hrvi jer su me u tvrtkovoj pitali imam li status na sta sam rekao da cekam poziv prvostupanjske komisije i nekad mi je netko na forumu rekao i da to navedem u zalbi pa sad...,a na obnovu postupka nebi isao jer je ipak opca i koliko toliko dobar omjer. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.