Jump to content

hitno!!!


anonimnoo

Preporučene objave

poslodavac dao na korištenje posloprimcu automobil na korištenje 24 h, registrirano, plaćeno glavno osiguranje, obavljen tehnički, ali nema kasko. Odgovara li posloprimac ako slučajno izazove sudar (ali ne namjerno, nitko ne može 100% garantirati da mu se neće dogoditi. Ne postoji nikakav papir o predaji automobila. Da li bi posloprimac morao platiti trošak? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji nekoliko papira koji mu itekako trebaju, recimo puni nalog i ostala dokumentacija koja ide uz to, nadoknada štete je vrlo upitna, ovisno o svim okolnostima nastanka štetnog događaja, kao i o opsegu osiguranja. Nisu u pitanju samo pravila igre uređena zakonom o obveznim odnosima, već i pitanja zaštite na radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molio bih jedan hitan savjet. nedavno sam podnio zahtjev za sporazumni otkaz radi skorog odlaska u inozemstvo, i tada je sve krenulo u krivom smjeru i inacenju. poslodavac zahtjeva da odradim svih 30 dana otkaznog roka. daje mi i pravo na godisnji (mjesec dana), ali sa time da mi onda otkazni rok od 30 dana pocinje tek nakon iskoristenog godisnjeg sto meni ne dolazi u obzir zbog mog odlaska iz zemlje. nisam se pojavio na poslu vec dva dana bez opravdanja, na sto mi je javljeno mailom iz firme da smatraju da koristim godisnji i odgadjam otkazni rok, premda sam izricito napisao da ne dolazim na posao, ali i da ne koristim godisnji za te dane.

takodjer mi u mailu osporavaju 7 radnih dana koje sam vec odradio nakon podnosenja otkaznog pisma, dakle unutar otkaznog roka...

 

koja su mi prava, sto mi je ciniti???

hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oćete konkretan primjerk iz prakse.....

Radnik je vozio službeno vozilo, doživio prometnu nezgodu, koju je radnik sam izazvao, kliska cesta i za nastale ozljede radnik je tužio poslodavca i DOBIO SPOR na sudu....

 

U takvim slučajevima potrebno je imati papir koji štiti poslodavca za bilo koju mogućnost.

 

Ispričavam se što kasnim dva dana s odgovorom, i nadam se da sam vam pomogla

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdravljam,

 

Ne kužim smisao njihovog inačenja, po meni ste dali otkaz...jeste....da zakon kaže vaša je dužnost za odrađivanjem otkaznim rokom, zakon ne kaže koju su vam sankcije ako ga ne poštujete...Ujedno, vi imate pravo na godišnji odmor, ali ne zači da vi morate ići na godišnji odmor. Zašto vas sili na svemu ovome?

 

Nema se on šta inatiti, vi nećete godišnji odmor, pa šta vam može, lipo vi tražite potvrdu da niste koristili godišnji odmor i to vam je dužan dati.

 

Ali po meni, da sam Vam ja poslodavac, i da se želim inatiti, dala bi vam izvanredni otkaz jer niste došli na posao....

 

Ali pari mi se da vaš šef ima viška novaca....po meni radnik koji želi ići iz firme, ide, i lijep pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija