Jump to content

Epilog slučaja "autocesta"


agnes

Preporučene objave

Možda epilog mojeg slučaja nakon prometne na autocesti i zavlačenja odštete Osiguravajuće kuće bude nekome od pomoći. Pokušati ću biti sažeta.

Nakon prometne nesreće na autocesti koju je skrivila osoba nepropisnim uključivanjem na autocestu pri čemu je presijecala desni trak i ušla u lijevi-preticajni kojim se kretalo moje vozilo te me udarilo, natezanje sa Osiguravajućom kućom štetnika dobilo je svoj sretan epilog po mene.

Osoba koja me je udarila automobilom me željela maknuti s autoceste na kojoj sam se nakon udesa maknula u zaustavni trak, obilježila trokutom i nazvala policiju.

Ako je dogovor nemoguć i procijenite da vas osoba koja je skrivila nesreću kani izigrati ne pristajte potpisivati i izmjenjivati Europsko izvješće. Ja sam učinila tako, pozvala policiju, osoba je čak napustila mjesto nesreće i čekala na prvoj benzinskoj stanici zbog revolta jer sam zvala policiju. Kasnije je čak promijenio iskaz koji je morao dati svojoj osiguravajućoj kući.

Osiguravajuća kuća je tri mjeseca zatezala s isplatom. Sama sam podignula policijski zapisnik i dostavila im ga na što su opet rekli da nisu u mogućnosti utvrditi krivca niti isplatiti štetu jer da traže izjavu koju je štetnik dao policijskoj upravi. Po Zakonu, za isplatu štete dovoljan je policijski zapisnik i ne mogu tražiti izjavu koju je dao policiji.

U zapisniku lijepo piše da je protiv štetnika podignuta kaznena prijava na prekršajnom sudu.

Kada sam poslala opetovani podnesak na njihovu apsurdnu argumentaciju i zaprijetila da ću zatražiti reviziju svog slučaja od HANFA-e te prijaviti sve pravobranitelju za osiguranja u roku 4 dana mi je isplaćena odšteta. Međutim plaćen je samo iznos procjene pa sam se žalila da što je s ostatkom? Nedostajalo je 920 HRK. Ispričavali su se da me nisu dobili na telefon (što je točno zbog godišnjeg odmora) jer da nemaju podatak o naplati usluge u autoservisu.

Moram samo dostaviti račun i razlika će biti refundirana.

Nedajte se smesti njihovim dopisima (koji su moram reći čak i nepismeni) već se dobro raspitajte i upoznajte sa načinom poslovanja Osiguravajućih kuća i tražite ono što vam po pravu pripada.

Očekivala sam jedan pošteni i poslovni odnos, no čovjek uči upravo na primjerima.

Hvala svima koji su mi davali savjete, osobito osobi koja me je uputila na pravobranitelja i HANFA-u jer su mi upravo ti podaci bili presudni za njihovo konačno reagiranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija