Jump to content

Kada drugostupanjsko rješenje ne dođe a privremena invalidnost je istekla


taipan

Preporučene objave

Dakle, u mirovini sam i imam rješenje do 4-tog mjeseca 2007.

 

Da ne bih došao u zrakoprazan prostor između starog rješenja i novog, u prosincu 2006 predajem nove papire za ponovnu komisiju i relativno brzo me pozivaju, već u prvom mjesecu 2007. Tada odmah kopiram rješenje, vadim potvrdu o nastavnom priznavanju prava u postupku i sve predajem na mirovinsko (dakle, kraj prvog mjeseca 2007).

 

Privremeno rješenje mi istječe 15.04.2007. godine i negdje oko 20.04.2007. godine stiže dopis od mirovinskog neka im hitno, u roku od 7 dana dostavim potvrdu o nastavnom priznavanju prvava ili će mi obustaviti mirovinu.

 

Ja opet pokupim sve papire i odem i ponovno predam sve na mirovinsko.

 

Negdje početkom sedmog mjeseca dobijam obavijest od mirovinskog kako su poslali požurnicu u ministarstvo za rješavanje mog slučaja jer je rok već prošao. Ja opet na mirovinsko i pitam ima li to kakve veze sa mnom i što se sada događa dalje - teta kaže, ma nou, nema to veze s tobom, mi to tražimo po službenoj dužnosti i obvezni smo izvijestiti te što se događa s tvojim slučajem. Uglavnom, ja sam svoje napravio i nitko me neće dirati....

 

U urgentnom roku od samo dva tjedna u sezoni godišnjih odmora opet dobijam obavijest kako im je ministarstvo odgovorilo. A u odgovoru ministarstva piše (u prenesenom značenju) - "koji k... vi hoćete? Šutite i čekajte....." Otpilili su ih samo tako i to vrlo osorno: boldano: potvrđujemo da se postupak vodi, sukladno čl.129 st. 1, izvor NN taj i taj broj, te na kraju, također boldano: nema osnove za umanjenje mirovine budući nije okončan postupak prema odredbi čl. 158 st. 2 ZOPHBRD.

Potpisao pomoćmik ministrice.

 

Dakle, ono što želim reći a proizlazi iz prepiske mirovinskog i ministarstva je slijedeće:

 

Ukoliko ste predali potvrdu o nastavnom priznavanju prava u postupku, ne trebate ništa brinuti... Mirovinsko NEMA PRAVA oduzimati ili smanjivati mirovinu dok ne dobiju rješenje od ministarstva. I još: mirovinsko evidentno ide ne živce ministarstvu jer pored hrpe posla koji imaju još moraju odgovarati i na njhove požurnice.... :-P:-D:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, a što ako drugostupanjsko rješene ne dođe, a rješenje o privremenoj invalidnosti prvostupanjske istekne? Pozivaju li svejedno ponovno na prvostupanjsku?

 

I drugo pitanje, što ako drugostupanjsko stigne s rješenjem manje od 20%, da li i tada prvostupanjsko ponovno poziva po isteku prvog privremenog rješenja?

 

Ja sam prvostupanjskim dobio 20% privremeno, drugostupanjsko nikako ne stiže, evo 7 mjeseci prošlo i tko zna koliko će još.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija