Jump to content

CEI d.o.o. / tko su ti???


REFRESH

Preporučene objave

CEI d.O.o.

firma za faktoring. Jel zna tko, s obzirom da oni izjavljuju da rade sve po zakonu, stvarno imaju pravo fakturirati i naplaćivati račune u ime svojih klijenata prema postojećim zakonima RH?

Šalju 1000 opomena, čak i za ono što je u zastari, a nemaš s kim razgovarati jer ništa neznaju i upućuju opet na one kojima sam stvarno dužan.

A da ne govorim o faktoriranim svojim uslugama.

Pitanje:

Ja sam platio što sam dugovao na račun svojeg stvarnog dužnika.

Međutim sad su mi uputili obavijest o tužbi za svoju proviziju koju im nisam platio.

Šta drugo da radim, kad neznam ni tko su oni.

Jel ima tko kakav savjet jel me mogu tužit za svoje administrativne troškove. Poslali su mi za uplatu za odvoz smeća iz 2002. godine.???

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U klasifikaciji djelatnosti stoji i naplata računa. OK to nije ništa sporno ukoliko se radi na legalan način. Pokažu ili pošalju Vam ovlaštenje ili punomoć datu od strane povjerioca. Ukoliko je dug u zastari uredno se i pozovete na to. U svakom slučaju najbolje i jeste kontaktirati povjerioca iz razloga sigurnosti u navedene tvrdnje. Oni mogu slobodno da Vas tuže, a Vi niste ni dužni da plaćate njima provizije, već onaj tko ih je angažovao da rade. U odgovoru na tužbu pozovite se na zastaru, a na koncu prema Zakonu o parničnom postupku (član 89a) oni i ne mogu zastupati nikoga na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Faktoring firme - ako se radi o takvoj, otkupljuju potraživanja, u pravilu nedospjela, kako bi uz umanjenu cijenu fakture zaradila profit. O prodaji potraživanja, Vi kao dužnik morate biti obavješteni, i ni u kom pogledu oštećeni, poslovnim aranžmanom između faktoring firme i vjerovnika. Vi kao dužnik ste u istoj poziciji prema faktoring firmi, kao što ste je imali prema izvornom vjerovniku. Prema tome sve što Vam se dešavalo izvan redovnig dužničko-vjerovničkih odnosa od stane faktoring firme je čista ŠIKANA !! :srednji:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 13 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija