Jump to content

Skrbništvo nad malodobnim djetetom


anonimno

Preporučene objave

Ja i supruga se razvodimo. Da li je moguće dobiti skrbništvo nad djetetom zbog namjernog uvlačenja obitelji od moje supruge u financijski bankrot i pod kojim uvjetima? (telefonski računi su preveliki, dugovi na MC-kartici i AMEX-u, otplata kredita koju je ona realizirala prije sklapanja braka, i navođenje na nove troškove koje prelaze okvire mojih mogučnosti), dokaz fotokopija tel računa za cijelo vrijeme trajanja braka, fotokopija bankovne transakcije moje supruge preko TOKENA i dr. HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To Vam nema nikakve veze sa skrbnistvom. Za dobiti skrbnistvo nad malodibnim djetetom procjenjuju se sposobnosti roditelja i dobrobit djeteta, ali tu financijske mogucnosti ne igraju veliku ulogu, osim kod placanja uzdrzavanja.

 

Mozete zatraziti skrbnistvo i dobiti ga samo ako se supruga s time slozi i potpise to i CZSR. U protivnom , ako je dijete 10 godina, onda moze izraziti zelju s kim zeli zivjeti od roditelja, sto ce priispitati i czsr, ali zbog dobrobiti djeteta ne mora se centar s time i sloziti. Oni ce donijeti svoj sud o tome, naravno uz mnogo susreta s ocem i majkom, te vrseci razna testiranja na obojima roditeljima. To dosta dugo traje, vremenski, ali necete dobiti prijedlog za rastavu braka od njih dok se ne sporazumite kod koga ce dijete zivjeti, tj. tko ce mu biti zakonski skrbnik, a tko ce posjecivati dijete .

 

Skrbnistvo je ocu jako tesko dobiti i cesto ti procesi traju dugo i do nekoliko godina.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je dosta teško jer moja supruga je ostala bez posla i prima samo 1600 + 100 kn, a dugovi su joj takvi da će joj vjerujem vrlo brzo doći sudska ovrha. Ja mjesečno od svoje plače od 4000 kn odvajam za dijete 1500 kn. Bojim se za svoje dijete jer znam da je to malo, a moje mogućnosti su takve da nemogu više dati. Osim toga problem je i sa viđenjem dijeteta, jer je ona dijete stavila kao sredstvo ucjene i manipulacije. Novaca nikad dosta. Zar ne postoji način da to dijete pripadne ocu kod ovakve situacije i da živi normalno i sretno u okruženju svoje bake pod normalnim uvjetima života. OČAJAN

 

PUNO HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas još jedan odgovor! Kakve bi mogle reperkusije mogle imati moji dokazni materijali ove bezobzirne i bezdušne rasipnosti moje supruge i hoču li onda moći brzo dobiti riješenje o razvodu i eventualno dobiti svoje dijete. Što će reći socijalna radnica kada joj pokažem tel. račun od 1300 - 2100 kn mjesečno za telefonski račun od osobe koja je ostala bez posla i koja ima socijalnu pomoč od države u iznosu od 1600 + 100 kn, za mjesečnu otplatu kredita u iznosu od 610 kn, za nepokriven MC od 4500 kn, za minus na računu od 6500 kn koju mora sanirati do 11. mjeseca ove godine, za hrpu nepotrebnih stvari koja je kupila AMEX-om sa moga računa itd. itd.? Moja plača je oko 4000 kn.

NE MOGU VIŠE? Zar ne postoji pojam NEODGOVORNE MAJKE u sudskoj praksi? Što da radim??? OČAJAN

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Financijama se ne bavi CZSR, on ne ulazi niti u privatne zivote svojih stranaka. Tim stvarima se bave banke i sudovi, ali to se na povezuje sa sposobnosti skrbnistva.

Gledajte, Vi se sa suprugom morate dogovoriti, usaglasiti s kom ce dijete zivjeti, a kojeg roditelja ce posjecivati u CZSR. To morate glasno izreci i tamo potpisati.Bez tog dogovora necete dobiti od CZSR prijedlog za rastavu braka.

Ako se ne usaglasite u tome onda ce oni ici kod Vas i kod supruge, pa ce vidjeti kod koga su bolji zivotni uvjeti ( to je ono materijalno), ali i tko ima bolji odnos sa djetetom, promatrat ce i dijete u tom okruzenju, no i za to treba dosta vremena + sto cete oboje, vasa supruga i vi morati ici na razna testiranja za procjenu karaktera, A TO STRASNO DUGO TRAJE.

Tako da to i nije bas ohrabrujuce, no ako Vi mislite da bi djetetu bilo bolje s Vama onda pokusajte, pa to je Vase dijete, borite se za njegovu buducnost, no ne ocekujte da ce to kratko trajati ( i to je relativan pojam) .

Majka bi trebala biti jako, jako negativna osoba, sto jos treba i dokazati da ju se proglasi nespsobnom za skrb o djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Znam da vam nije zabavno traziti ovako savjete ali vam ih ja mogu dati koliko hoćete! Moja, na svu sreću bivša supruga, se razvela od mene zbog ljubavnika, ćerku od 4 i pol godine su dodijelili njoj i mogu vam reći da sve priče tipa "dogovorite se za dobrobit djeteta" padaju u vodu!!! UZMITE JAKO DOBROG ODVJETNIKA, ni to vam neće puno pomoći jer U OVOJ DRŽAVI NIKO NE BRINE ZA DOBROBIT DJETETA! Ja sam pokrenuo postupak za promjenu skrbnistva zbog zanemarivanja i zlostavljanja, preporucili su mi da se obratim Poliklinici za zaštitu djece, gdje je moja bivsa supruga MRTVA HLADNA IZJAVILA DA JE U SRETNOJ VEZI SA MUŠKARCEM KOJI JE OŽENJEN I IMA DVOJE DJECE, a dokaz da ne zanemaruje svoje dijete je taj što taj muškarac ima obaveze i prema svojoj obitelji pa se njih dvoje ne mogu vidjati baš svaki dan!!! Na to su ju "stručnjaci" skoro izljubili od sreće i donijeli zakljucak da mene treba poslati na psihijatrijsko lijecenje jer ni godinu dana poslije razvoda NEMAM VEZU, a da je ona "topla, emocionalna i divna" žena!! To što razara još jednu obitelj sa dvoje djece joj je valjda samo plus! Ja se vec 7 mjeseci borim sa ustanovama za svoju cerku i mogu vam reći da je ova država NAJVEĆI ZLOSTAVLJAČ DJECE!!! Zajedno sa ljudima koji rade u tim ustanovama! Zar nije zlostavljanje kad propisu da moja cerka smije vidjeti svog tatu 48 SATI SVAKA DVA TJEDNA, A LJUBAVNIKA KOJI JE OŽENJEN I IMA SVOJU DJECU I ŽENU MORA GLEDATI SKORO SVAKI DAN OSIM "KAD ON IMA OBAVEZA PREMA SVOJOJ OBITELJI"!!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija