Midnight objavljeno: 1. kolovoz 2007. Dijeli objavljeno: 1. kolovoz 2007. APP- Ako prođe , prođe ! Računi !!! Ljuta sam ! Prije svega pozdrav svima! Da li vam se ovo događalo već da dobijete od naših vrlih monopolista koji nas opskrbljuju vodom , strujom , plinom , odvoze smeće i slično.Meni se dogodilo već nekoliko puta i evo jučer opet. Primjer : pošalju mi opomenu o dugovanju npr. za komunalnu naknadu koju moram podmiriti u roku 8 dana ili slijedi ovrha , a nepodmireni računi su npr. 09/2000 g. 01/2001, 02/2001 , 11/2001 , 04/2003 9/2004 po 52,50kn i evo ga cca. 300 i nešto kuna??? Kako račune plaćam uvijek redovito bez iznimke , ja ne budi lijena pogledam u svoju malu arhivu i naravno nađem sve potvrde o uplati. Pravim se kao da se ništa nije dogodilo i ignoriram njihovu opomenu i ništa se ne dogodi.Kao što već rekoh , slično se dogodilo već nekoliko puta i jučer ponovo. Što bi bilo da nisam sačuvala uplatnice stare 5-6 godina? Susjedu su rekli , koji je tkđ. sve poplaćao i išao reagirati da bi u slučaju da nema potvrde o uplati morao platiti ponovo. Oprostite na podužem postu , isprovocirana sam bezobrazlukom lihvara. Može li što napraviti po pitanju ovakvih postupaka? Idem pitati i na forum.hr pa isprika na dupliranju onima koji sudjeluju na oba foruma. __________________ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zerjav odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Poštovana Midnight , Nadam se da će vam slijedeća informacija biti od koristi : Zakon o obveznim odnosima: Citat: Jednogodišnji rok zastare Članak 232. (1) Zastarijevaju za jednu godinu: 1) tražbina naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva, 2) tražbina radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika, 3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima, 4) tražbina pretplate na povremene tiskovine, računajući od isteka vremena za koje je tiskovina naručena. (2) Zastara teče iako su isporuke ili usluge produljene. Želim Vam odlično zdravlje ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Midnight odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Zahvaljujem zerjav. Znači li to da oni nemaju osnovu za ovrhu čak i u slučaju da računi nisu plaćeni , s obzirom na to da se odnose na datume od prije nekoliko godina? Oprostite na banaliziranju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2007. Osnovu za ovrhu imaju, kad imaju račun. Zastara je nešto na što sud ne pazi po službenoj dužnosti, samo na prigovor tuženika, odnosno ovršenika. Ukoliko ne uložite prigovor na rješenje, ono postaje pravomoćno i taj zastarjeli dug će vam naplatiti! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.