Jump to content

Prijava poreza na promet nekretnina


imeprezime

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Imam par pitanja i bio bih jako zahvalan kad bi mi neko pomogao.

 

1) Kupio sam stan, prijavio porez, ali moram ponovno prijaviti porez jer je prilikom sklapanja ugovora nešto krivo navedeno pa smo morali raditi aneks ugovora. Pitanje je da li moram ponovno skupljati sve one silne papire i svu proceduru ponavljati ili je dovoljno popuniti prijavu, priložiti aneks ugovora i "nekako" se pozvati na prvotnu prijavu?

 

2) Čisto radi provjere. Kod popunjavanja prijave šta se upisuje pod 1.3. kad trebam navesti "Prodavatelj - otuđitelj stekao je nekretninu koju otuđuje na temelju"?

 

3) Kad mogu očekivati razrez poreza?

 

Unaprijed se zahvaljujem na svoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ne trebate ponovno priložiti svu dokumentaciju već samo aneks ugovora.

2. kad je prodavatelj stekao nekretninu? vjerovatno se ne radi o otuđenju nekretnine, ali bilo bi dobro ako znate kad je stekao, da li je u njoj živio?

3. ako ne kupujete novogradnju, mogli biste čekati rješenje čak i nekoliko mjeseci. to vam ovisi od dosta kriterija, da li je vrijednost nekretnine realno iskazana, da li će porezna izići na procjenu, u kojem je gradu nekretnina...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

1) Uz ankes pretpostavljam da moram priložiti i ponovno popunjenu prijavu jer je sad kvadratura malo drugačija (manja)...?

 

2) Prodavatelj je napravio tu nekretninu (kupljen je dio kuće). I živio je čitavo vrijeme i dan-danas živi u drugom dijelu... Šta onda treba tu navesti. Prvi puta sam onda izgleda krivo popunio... :(

 

3) Dobro. Kad god da dođe...

 

Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bit će dovoljan aneks ugovora.

onda taj dio ne popunjavate, već samo podatke o prodavatelju nekretnine.

inače, otuđitelj bi bila osoba koja prodaje nekretninu unutar 3 godine od dana njezine nabave ukoliko nije imao prebivalište na toj nekretnini. također, otuđitelj bi bila osoba koja otuđuje nekretninu unutar roka od 5 godina ako je pri njenoj kupnji bio oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina radi rješavanja stambenog pitanja. pretpostavljam dfa kod vašeg prodavatelja ni jedno ni drugo nije slučaj. dakle, on je prodavatelj, a ne prodavatelj otuđitelj nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija