Jump to content

bolovanje za vrijeme godišnjeg


marinha

Preporučene objave

Djelatnik javne ustanove je počeo koristiti godišnji odmor, razbolio se i traži bolovanje. Da li prekida godišnji odmor zbog bolovanja, pa ga nastavlja po isteku bolovanja ili nema pravo na bolovanje pošto je na godišnjem? Da li je potrebno donositi novu Odluku o godišnjem odmoru u slučaju da se godišnji prekida zbog bolovanja? Da li postoji neki zakon ili sl. koji daje upute u takvom slučaju? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknada plaće za vrijeme bolovanja pripada osiguraniku – radniku od prvog dana bolovanja, Osiguranik ima pravo na naknadu plaće sve dok izabrani doktor obiteljske (opće) medicine primarne zdravstvene zaštite, odnosno nadležno liječničko povjerenstvo Zavoda ne utvrde da je sposoban za rad ili dok nije pravomoćnim rješenjem nadležnog tijela mirovinskog osiguranja utvrđena invalidnost osiguranika.

 

Otvaranjem bolovanja u pravilu prekida se korištenje godišnjeg odmora, neiskorišteni dani nastavljaju se koristiti kako je već to uređeno zakonom o radu. Razdoblje privremene nesposobnosti za rad, koje je utvrdio ovlašteni liječnik, ne uračunava se u trajanje godišnjeg odmora.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija