Jump to content

mirovine veće za 11,9%


Bosna

Preporučene objave

hmm, do sad takova vrsta uskladjivanja nije prelazila povecanje od 5%, tako da cisto sumnjam, da ce to sad biti oko 12%, mislim da bi to bio prevelk trosak za drzavu. ja sam inace dijete poginulog branitelja, ostvarujem mirovinu u iznosu oko 9,5 tisuca kuna, sto znaci da tim povecanjem, ce moja mirovina od kolovza biti veca za oko 1200 kuna u sto cisto sumnjam. A i ne znam ,kako su to objavljeni podaci prije sluzbenih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Zagreb, 29. kolovoza 2007. Održana 34. sjednica Upravnog vijeća HZMO-a

 

 

 

Povećanje aktualne vrijednosti mirovine za 2,6 posto

 

Dana 29. kolovoza 2007. održana je 34. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na kojoj je Upravno vijeće donijelo odluke o usklađivanju mirovina od 1. srpnja 2007.

Upravno vijeće Zavoda je na temelju objavljenih službenih podataka Državnog zavoda za statistiku o nominalnom indeksu bruto plaća i indeksu potrošačkih cijena – za razdoblje I.-VI. 2007. u odnosu na razdoblje VII.-XII. 2006. donijelo Odluku o aktualnoj vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2007.

Nova aktualna vrijednost mirovine za jedan osobni bod, radi određivanja mirovine i usklađivanja mirovina i ostalih prava iz mirovinskog osiguranja od 1. srpnja 2007. iznosi 52,76 kn.

 

Nova aktualna vrijednost izračunata je tako što je dosadašnja aktualna vrijednost mirovine u svoti od 51,42 kn povećana za polovicu zbroja stope promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stope promjene nominalnog indeksa bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u prvom polugodištu 2007. u odnosu na polugodište koje mu prethodi. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, indeks potrošačkih cijena u prvom polugodištu 2007. godine u odnosu na drugo polugodište 2006. godine iznosio je 1,9%, a povećanje prosječne bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj u istom razdoblju iznosilo je 3,3%, tako da polovica zbroja iznosi 2,6 %.

 

Na sjednici su donesene i: Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. srpnja 2007., kojom najniža mirovina za jednu godinu mirovinskog staža, do 30 godina mirovinskog staža, od 1. srpnja iznosi 51,16 kn, a za svaku godinu koja prelazi 30 godina mirovinskog staža iznosi 25, 58 kn , Odluka o osnovici za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja i o usklađivanju novčanih naknada zbog tjelesnog oštećenja od 1. srpnja 2007. , kojom osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, od 1. srpnja iznosi 1.050,56 kn.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija