Jump to content

Povrat konfiscirane imovine


Relrale

Preporučene objave

Konfiscirana je zgrada 1947.g.!

Tadašnja općina ju je prodala srpskom odmaralištu 1953!

Nasljednici bivših vlasnika traže povrat!

Danas je uknjižena RH!

 

Pa nije valjda moguće da nemaju pravo na povrat jer se s tom imovinom raspolagalo u korist trećih...iako je danas uknjižena RH i iako je bila konfiskacija....ako je tako onda je to smiješno!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte molim vas, javite se voditelji postupka povrata imovine!

Jel imao itko sličan slučaj?

Ne mogu to učinit ljudima...jednom im uzme juga, drugi put mi, pomozite mi da vratim ljudima šta im je oduzeto!

 

p.s. nije ništa dodatno izgrađeno na zgradi, u derutnom stanju je, čak mislim da bi vraćanjem rješili pitanje koje se javlja između RH i Srbije imajuću u vidu anex G!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam voditelj postupka za povrat imovine, ali znam ponešto. Tko je uknjižen kao vlasnik potpuno je nebitno, za Vas je možda bolje što je to RH jer što se tiče povrata to ide ovako: u pravilu se vraća oduzeta imovina, a ako se ne može vratiti (npr. postalo je osnovno sredstvo nekog poduzeća, privedeno je nekoj određenoj namjeri i sl.) onda vlasnik mora prijašnjem vlasniku isplatiti sadašnju tržišnu vrijednost oduzete nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, i naknada se ne plaća po tržišnoj vrijednosti nego po mjerilima koje donosi vlada posebnim pravilnicima,najčešće u državnim obveznicama. problem tih ljudi će se riješiti kad se riješi status tzv. srpskih nekretnina u rh. ako se država knjiži na nekretninu, obzirom na njeno opisano stanje, došla bi u obzir naturalna restitucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Danas sam napisao rješenje suprotno mišljenjima Min. pravosuđa i Upravnog suda! Zašto? Zato šta mislim da isti nisu u pravu kada ne dozvoljavaju povrat imovine bivšim vlasnicima koja je prodana srp. pravnim osobama, a koja je temeljem Uredbe iz 1992. postala vlasništvo RH!

''Ispravljajući stare nepravde ne smijemo učinit nove!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Mome pradedi je oduzeta imovina u hrvatskoj posle II sv. rata i posto smo sakupili sve papire zelimo da pokrenemo postupak za povrat imovine. Imamo informacije da je kranji krvni srodnik koji moze to da pokrene unuk ili unuka,pa me interesuje da li je to tacno?? Cini mi se da to ne bi trebalo tako biti,al sa zakonima se nikad ne zna.Molim Vas, ukoliko imate neko saznanje o ovome, da mi odgovorite,da bih znala kako dalje da postupam.

 

Unapred zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija