Jump to content

molim vas za hitnu pomoć


VAL1

Preporučene objave

TREBAO BIH HITAN SAVJET. NAIME RADI SE O BJEGU TURISTA IZ ITALIJE IZ APARTMANA BEZ DA SU PLATILI.

BILI SU UREDNO REGISTRIRANI PREKO AGENCIJE I NA DAN ODLASKA UMJESTO DA PLATE ONI SU OTISLI.

STO JE MOGUCE UCINITI PO TOM PITANJU?

NAIME OSTALI SU DUZNI 1800 EURA.

DA LI TUZBA I GDJE ILI SAMO TREBA OBAVIJESTITI VELEPOSLANSTVO?

 

PUNO HVALA SVIMA UNAPRIJED

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uf...nezavidna situacija. Zbog straha od ovakvih situacija dok sam se ja bavila turizmom svim turistima smo tražili osobne ili putovnice i dali tek kad su platili. No što je tu je.

Koliko sam shvatila oni su bili uredno prijavljeni preko agencije s kojom radite, znači oni imaju njihove podatke. Također to znači da su uredno prijavljeni i na policiju, što je dužnost agencije da uradi umjesto vas. Da li ste bili u svojoj agenciji koja vam je i prijavila te goste i što su oni rekli? Najbolje bi bilo da u suradnji s tom agencijom s kojom imate potpisan ugovor o posredovanju u izdavanju usluga u turizmu, zajedno to prijavite na policiju a oni bi trebali dalje znati kako doći do stranog državljanina i da li je uopće moguće dokazati da nije platio.

Pretpostavljam da je gost trebao platiti agenciji, ne znam kako ste točno imali dogovor. Ako je agencija ta koja vam je dovela gosta i bila dužna naplatiti račun, a nije, onda bi i oni trebali u određenom postotku vam nadoknaditi štetu. Sve ovisi da li su to bili agencijski ili vaši gosti i tko ih je prijavio i tko je trebao ispostaviti račun. Iako to sve skupa ne znači da će agencija išta nadoknaditi, nama su jednom rezervirali goste par mjeseci unaprijed, mi čuvali jedan apartman, došlo vrijeme i gosti se nisu pojavili, a nitko nam nije nadoknadio ništa.

U buduće iskreno savjetujem odmah uzmite dokumente od gostiju, tad vam neće pobjeći nego će lijepo platiti da bi dobili svoje dokumente natrag.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija