Jump to content

samo komentar


dijannna

Preporučene objave

Riskirat ću da navučem na sebe gnjev moderatora, ali evo ipak... ne da mi vrag mira :-)

 

Vidim da ste zaključali ovu fikusovu temu, jer je skrenula u zachatavanje skroz nepravne tematike, jer je bahat itd...

 

I nije da ovo pišem baš zbog te teme, već više zbog principa..

 

Istina je da je ovo pravni portal i forum koji bi trebao isključivo služiti za pomoć pri pravnim pitanjima, međutim ovaj forum je s vremenom, zbog same prirode obiteljske problematike, postao jedno posebno mjesto, koje okuplja ljude koji su prošli raznorazne obiteljske krahove, i kojih ima sve više. Prirodno, nametnuo se intimniji način komunikacije, i skretanje od prvobitno zamišljenog.

 

Možda vi to doživljavate kao gubitak kvalitete, ili propadanje foruma, dok se meni više čini da je ovaj forum nadrastao sam sebe.

 

Nebitno o mom osobnom dojmu likova s foruma, kao što je npr. fikus, kaktus i mnogi drugi (oni su mi upali količinom postova), nebitno i o Vašem dojmu, ostaje činjenica da je ovaj forum postao jedna čitanka, udžbenik obiteljskih krahova i pokušaja odgajanja djece nakon toga.

 

Fikusova priča, između ostalima, postaje toliko vrijedna, jer pruža cijeli jedan vjerni pregled borbe za dijete.

Zamjerate mu na frustracijama, na načinu komunikacije, i sama sam često imala dojam arogancije, ali upravo takav pristup, ogoljen od uljepšavanja, ogoljen od lažnih obzira, upravo to je ono što najživotnije opisuje jednu obiteljsku situaciju.

 

To su postovi iz kojih svaki izgubljeni otac može učiti- kako održati nadu, kako ići naprijed i onda kad bi se najradije odustalo, ali možda i naći način da se izbjegnu takva ogorčenja. Možda neki roditelji na ovim primjerima uvide kako je u takvoj situaciji lako od roditelja postati dijete koje počinje misliti na svoje nezadovoljene emocionalne potrebe, a ne na djetetove, i možda, baš zbog očitog primjera pred sobom, uspiju to izbjeći.

 

Mislim da trebate biti zahvalni na tome što je netko iskreno, i bez uljepšavanja ostavio ovdje svoju priču, izlažući se između ostalog i kritikama i osudi.

 

Znam da je ovaj post skroz izvan svih pravila, pa ga slobodno izbrišite...imala sam potrebu samo to reci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda vi to doživljavate kao gubitak kvalitete, ili propadanje foruma, dok se meni više čini da je ovaj forum nadrastao sam sebe

Da, upravo zato i obiteljska problematika, razvod i ono što svi tekstovi, bilo zakona, bilo kojeg pedagoškog teksta, bilo kojeg programa povezanog uz odgoj ili obrazovanje, bilo koje deklaracije povezane uz pojam djeteta naziva- njegovom dobrobiti. Pojam dobrobiti djeteta je korišten u svakom, u bilo kojoj državi, u svakom segmentu.

 

Kako razvod nije samo razvod braka, već problem koji podrazumjeva utjecaj na djetetov razvoj, upravo zato se preplete i sve drugo što se izrjekom u aktima uz njega vezanim ne spominje detaljno a zadire u druge segmente osim prava, a ono se pak poziva na tu isti dobrobit i treba je osigurati. I naravno da dolazi do plesanja po "rubu" tematike, a njen rub uopće nije već samo jedan od dijelova.

 

Da, istina je i ovo:

Možda neki roditelji na ovim primjerima uvide kako je u takvoj situaciji lako od roditelja postati dijete koje počinje misliti na svoje nezadovoljene emocionalne potrebe, a ne na djetetove, i možda, baš zbog očitog primjera pred sobom, uspiju to izbjeći.

I naravno da, bez obzira o kome se radilo, je sjajan primjer.

Svaki primjer se može koristiti kao dobar: kako postupati ili što si ne dozvoliti.

 

Pa svakom na vlastiti izbor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dijannna,

hvala na komentaru, koji se prebacen u knjigu gostiju.

 

Drago nam je da ste na portalu nasli ono sto ste trazili i osjetili potrebu svojim primjedbama pridonjeti njegovoj kvalitetii.

 

Podforum Obiteljskog prava, koji spominjete, sadrzi doista brojne tema iz raznih sfera obiteljsko-pravnih odnosa, koji pak sadrze vise ili manje podataka iz osobnih stanja i odnosa pojedinaca i to onih najintimnijih.

 

Svaki pravnik koji je u svojoj praksi imao doticaja s obiteljskim pravom ili na bilo koji nacin radio u podrucju reguliranja obiteljskih odnosa zna da svaki predmet ima pricu za sebe i da je u obitesljom pravu potrebna posebna doza razumijevanja za poremecaje u temeljnom obliku ljudskog zivljenja. Takvi poremecaji cesto rezultiraju trajnim raspadom zivotne zajednice roditelja i djece sto su posebno bolne situacije. Stoga se pri moderiranju pdf obiteljskog prava cesto vrlo fluidno i pretolerantno primjenjuju pravila foruma Legalisa.

 

S jedne strane takav pristup omogucuje korisnicima da se oslobode i iznesu svoju siguraciju lakse, a s druge strane omogucuje i da se prevelika sloboda pisanja zloupotrijebi, a forum pretvara u osobne stranice ili pak obiteljski blog sto nama nikako nije cilj kojemu tezimo.

 

Teme koje spominjete zakljucavanje su jer su korisnici pribjegli medjusobnom vrijedjanju sto bi bio razlog za zakljucavanje teme na bilo kojem pdf legalisa. Zachatavanje teme jednako tako se sankcioniralo i na drugim pdf, tako da Obiteljsko doista nema poseban tretman.

 

Ne znam jeste li primjetili, ali ovakva se zblizavanja korisnika i intimnija okruzenje dogadjaju i na drugim podforumima i to cesto nije bilo jako sretno rjesenje. Nama se ne uklapa previse u uredjivacku politiku ako tema iskacu iz podrucja prava jer smo primarno portal koji se bavi pravom, a nastaju i odredjene skupine koje se jako zblize do granice da zele same uredjivati forum i mijenjati pravila ili pak se njihovi interesi jednostavno previse grupiraju za jedan ovako veliki forum i postaju previse granicni da bi funkcionirali u moru drugih pravnih tema.

 

Stoga smo prosle godine zamolili clanove foruma o pravima branitelja, inace vrlo posjecenog foruma, koji su imali zajednicke probleme u ostvarivanju svojih prava ali i cesto raspravljali npr. o bolestima i lijecenjima, da teme koje nisu pravnog karaktera raspravljaju negdje drugdje i predlozili im da osnuju specijalizirani forum, koji se sasvim pristojno razvija. Od tada na Legalisu raspravljaju o temama veznim uz njihova prava i obveze regulirane zakonom, a teme i probleme vezane uz bolesti i sl. na tom drugom forumu.

 

Neki drugi korisnici kojima se nije dopala uredjivacka politika isto su potaknuti da osnuju svoj forum., s manje ili vise uspjeha.

 

Jednako bih tako mogli i korisnicima pdf obiteljskog sugerirati da teme koje se ticu vrlo intimih ispovjesti probaju pisati na svom forumu i time pokrenu jedno mjesto susreta ljudi koji su imali tu nesrecu da im se obitelji razvode. Tamo bi sami kreirali pravila i imali daleko vecu slobodu pisanja tema potpuno nevezanih uz pravo, pruzali si podrske i razmjenjivali iskustva.

 

Na taj nacin ce pdf obiteljskog na legalisu i dalje imati ista pravila i tretman kao i svi drugi pdf na nasem forumu, te biti mjesto rasprave pravnih pitanja iz podrucja obiteljskog prava, a ne rasprava o tome tko je kada vidio decka bivse zene jer, ruku na srce, to doista nije tema za obiteljsko prava a cak nisam sigurna spada li to i u caffe Legalisa. Vjerujem da ce tako osobe koje zanima samo pravo, bilo ono obiteljsko ili neko drugo, puno lakse pronaci ono sto ih zanima, bez potrebe da citaju eseje koji ih se ne ticu.

 

Lijepi pozdrav,

Legalis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija