Jump to content

kad prigovor?


anonimno

Preporučene objave

Naime, jučer me na jednoj brzoj prometnici u Zg usnimio policajac kako

jurim punih 75 km/h i odbivši 10% ispada kazna 500 kn, jedan bod,110 kn troškova, itd.

Problem je nastao u trenutku kad sam potpisao oba papira -prekršajni

nalog i zapisnik o izmjerenoj brzini, ocijenivši da je to manja šteta nego

da odbijem potpisati u kojem bi mi slučaju mogo stisnuti i nevezanje pojaseva, neisticanje naljepnice na šajbi, i ko zna kaj. na Prekršajnom nalogu na kraju piše:

Obrazloženje:

Počinjeni prekršaj utvrđen je C: uređajima za nadzor i mjerenje, sukladno čl. 164. stavku1. zakona o prekršajima, te je u skladu sa stavkom 2. istog članka izrečena novčana kazna i zaštitne mjere i određeni troškovi postupka.

Uputa o pravnom lijeku:

"Protiv ovog prekršajnog naloga počinitelj prekršaja i osobe iz čl. 167. stavka 1. zakona o prekršajima imaju pravo prigovora nadležnom prek. sudu u roku od 8 dana po primitku odnosno uručenju ovog prek. naloga, putem ove PP u dva primjerka. Ukoliko počinitelj plati novčanu kaznu u roku prije podnošenja prigovora smatra se da se odrekao prava na prigovor. Protekom roka za

prigovor, ako isti ne bude podnesen, prekršajni nalog postat će izvršan a izrečena kazna izvršit će se prisilno ili zamijeniti radom za opće dobro na slobodi ili zatvorom u skladu sa zakonom."

Uglavnom, pitanje glasi: da li ima smisla uložit prigovor u roku od osam dana obzirom da sam de facto priznao prekršaj samim potpisivanjem tih papira, ili pak neplatiti i pričekati sudsko rješenje, pa na njega uložit prigovor?

I drugo, kaj uopće napisat u prigovoru obzirom na navedeno, i u kojem momentu tražit da mi se odobri izvršenje kazne radom za opće dobro na slobodi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš ranije postavljen jednaki post sam prebacila u - prekršajno pravo- tako da ga niste morali ponovno postavljati..

Pogledajte malo starija pitanja i moguće odgovore...Da li će te pisati prigovor ili ne, morate sami odlučiti...

Imate ovdje (na prekršajnom pravu!) i iskustva drugih, od toga da se "važe" u kojem gradu je prekršaj počinjen, pa se ide na zastaru, do raznih drugih kombinacija "izvlačenja"..

Potpisivanje nije otežavajuća okolnost.. Jednostavno, potpisali ste preuzimanje prekršajnog naloga i zapisnik o izmjerenoj brzini, ali to Vas ne spriječava da pišete prigovor u kojemu tražite zamjenu novčane kazne za rad za opće dobro, jer niste u mogućnosti platit...napišete kakve su vam materijalne prilike, što imate/nemate i sl.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

inace, nemam pravo govoriti u ime pokretaca/vlasnika/moderatora portala jer s njima nemam nikakve veze, ali cini mi se da ovaj portal nije zamisljen kao poligon za "ulijetanje" odvjetnika koji traze klijente vec kao projekt sa svrhom podizanja neke opce kulture

 

bolje pripazi na rokove, sjecam se tvog prvog posta, nekako mi izgleda da nije bas "svjez".

rok za prigovor ti je 8 dana od dana kad si potpisao taj nalog (znaci od dana kad su te "hapili") prigovor predan poslje toga se ni ne razmatra...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija