Jump to content

alimentacija ako je otac Slovenac


anonimno

Preporučene objave

Molim odgovor na pitanje: Kako su regulirani odnosi Hrvatske i Slovenije u pogledu razvoda braka, tj. određivanja i naplate alimentacije. Suprug je Slovenac koji živi u Sloveniji. Vjenčani smo u Hrvatskoj i u sam podnijela tužbu za razvod braka. Da li naš Sud može od njegovog poduzeća zatražiti prosjek njegove plaće kako bi se mogao odrediti postotak alimentacije, i da li se može provoditi administrativna zabrana na njegovu plaću. Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gledajte...po tonu bih rekao da ste krenuli ratnicki u borbu za alimentaciju. situacija kada je jedna strana u drugoj drzavi je vrlo komplicirana i, u pravilu, imate vrlo male sanse da istjerate kompletnu pravdu (kako ju vi vidite...cak i da ste u pravu). pokusajte sporazumno rijesiti problem. ako nemate djece (a ne navodite da ih imate), na osnovu cega mislite traziti alimentaciju? nas sud nema jurisdikciju nad podzecima u sloveniji. mozete podnijeti tuzbu u sloveniji, iako ste strankinja...no, iz iskustva vam velim....ceka vas JAKO DUG i VRLO SKUP proces koji ne mora rezultirati uspjesno za vas..potrazite kompromis sa drugom stranom, ako je moguce i ako imate djecu..mozda druga strana sama potpomogne uzdrzavanje samostalno..i ono sto cete sigurno pitati, da li mozete dobiti slovenske iznose alimentacije....ne...dobicete (ako dobijete) prea standardu u hrvatskoj, jer dijete tu zivi...kao god okrenete..vrlo kompleksan problem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao sto sam i mislila, vas u biti najviše 'žulja' to :-). iznos alimentacije ne mora biti postaotak plaće, to može biti i iznos. slovenski sud će uzeti u obzir prosjecne potrebe djeteta u hrvatskoj (pa pobogu, tu zivi, a ne u sloveniji) i dodijelice iznos prema tome...hrvatski iznos alimentacije = uzdrzavanje prema prosjeku u republici hrvatskoj, a ne prema prosjeku u sloveniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 17 godina kasnije...
prije 4 sati , Severina100 je napisao:

Ako se alimentacija određuje prema prosječnim potrebama djeteta

Pri određivanju iznos alimentacije sud se ne pridržava samo Odluke o minimalnim novčanim iznosima potrebnim za mjesečno uzdržavanje djeteta već i Odluke o tablici o prosječnim potrebama maloljetnog djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija