Jump to content

podjela zajedničke imovine


anonimno

Preporučene objave

U braku smo 12 godina i u tijeku je brakorazvodna parnica (skrbništvo nad djecom i određivanje alimentacije). Pitanje: prilikom sklapanja braka suprug je imao svoju kuću, samo zidovi i krov bez ičega drugog. U ovih 12 godina kuća koja ima cca 250 m2 gotovo je u potpunosti uređena i nadograđena. Prvoklasni parket, pločice, centralno grijanje, drvenina, namještaj i sl. U tih 12 god. on je uložio u tu kuću najmanje 35000 EUR, dok sam ja za to vrijeme financijski skrbila za nas dvoje i djecu. Da li imam ikakve šanse, ako podnesem tužbu za podjelu imovine, da dobijem polovicu uloženog novca u kuću u tih 12 godina braka. Da li su za takvu tužbu potrebni svjedoci koji bi potvrdili u kakvom je stanju kuća bila prije 12 god. a u kakvom je stanju sada.

Molim za cijenjeni odgovor. Pozdrav i hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo ako imate sacuvane racune za radove ili materijal za tu nekretninu. no, druga strana ima mnogo nacina da vam parira...kuca je glasila prije braka na drugu stranu i vi nikako necete moci dokazati da je bila nedovrsena...svjedoci?...sud to nece uzeti u obzir....osim ako vam svjedoci nisu bas npr. roditelji suprotne strane...a i vi ste zivjeli u toj kuci, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija