Jump to content

kada i kako povećati % rvi?


beni

Preporučene objave

Ovih dana idem drugi puta kod 1. stupanjske komisije za rvi.

Prvi put sam dobio a to je i potvrđeno 30%.

Kada i kako mogu tražiti povećanje postotka jer mi je došlo do pogoršanja zdravlja sa istim uzrokom kojim sam dobio 30%?

Svi su papiri čisti, kontinuitet liječenja, pojava bolesti još 1994.

Volio bih znati kako to riješiti jer su mi se iz hzmo-a zalijepili za tih 30% kao posljedica rata a 70 ostalo, iako je psih. naveo da je ostalo posljedica glavne bolesti za koju sam dobio status rvi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si nezadovoljan rješenjem odnosno postotkom HRVI (i ja sam nezadovoljan pa se nisam žalio) možeš se žaliti u žalbenom roku ( ali ne bih baš rekao da ćeš time nešto dobiti osim u najboljem slučaju 10% više čime dobiješ i nešto na osobnoj invalidnini). Na mirovinskom opet možda i nešto dobiješ ako se budeš žalio na rješenje ali to ti je borba koja će poprilično potrajati, a dali ćeš imati od toga nekakve koristi to je upitno.

 

Nastavi sa liječenjem i ako dođe do pogoršanja bolesti;-) idi na obnovu postupka.

 

Ne volim o tome pisati, ali ja sam izbušen kao švicarki sir ( letio sam od granate u zrak 10-15 metara, bio na bolovanju 2 mjeseca i još uvijek pun zavoja i gelera se vratio na posao. Radio 10 dana i u službenom policijskom vozilu tijekom ophodnje u Osijeku dobio 4 snajperska metka u lijevu plećku od petokolonaša koji je poslije dobio svoje i opet sam se vratio na posao nakon 2 mjeseca (pun zavoja, a sve je to bilo 1991. - na 1992. godinu) i radio do 2006. godine dok nisam otišao u mirovinu-valjda zasluženu.

 

Znamo svi da su se mnogi branitelji "psihički razboljeli" pogotovo oni koji uopće nisu sudjelovali u ratu, a ja mnoge poznajem ali krivo mi je zbog onih nesretnika koji su zaista nastradali pa sada čekaju u redu kraj ovih prvospomenutih, a to sam vidio.....

 

Prema tome dabome, Gospodo pravi branitelji (možete i Vi koji se smatrate braniteljima), slobodno pitajte na forumu što Vam nije jasno, ako ja ne mogu ili ne stignem odgovoriti na Vaša pitanja uvijek će Vam netko odgovoriti, jer ima nas koji smo prošli sve i svašta svi će dobri ljudi dobre volje nesebično dati savjet kako da što što lakše ostvarite određene povlastice koje imate pogotovo prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

 

gdpitcom561056119im8.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je došlo do pogoršanja bolesti, napravi preslik sve nove medicinske dokumentacije, odradi psihološko testiranje i to isto fotokopiraj i idi do svog liječnika opće prakse koji mora na tvoj zahtjev da u mirovinsko dostavi dokumentaciju za obnovu postupka uslijed pogoršanja bolesti. Od zadnjeg vještačenja mora proći minimalno 6 mjeseci. Preporučljivo je da prođeš grupne psihoterapije ili dnevnu bolnicu, a najbolje je odraditi ležanje.

 

gdpitcom5610562194fw4.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro to mi je jasno a kako povećati stupanj hrvi, dal na to utječe pogoršanje.

odnosno da li komisija povećava stupanj jer znam da smanjuje, je to u njihovoj ovlasti pa da lijepo popričam s njima kad se vidimo i da li drugostupanjska ako uložim žalbu može povećati %??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da ćeš moći povećati stupanj HRVI. To je gotovo nemoguće.

 

Uglavnom budi sretan sa onim što imaš i to održavaj.

 

Prije ćeš na mirovinskom dobiti veći stupanj nesposobnosti za rad ( veći stupanj po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja ili Opću nesposobnost sa profesionalne) nego povećati stupanj HRVI, a mislim da ti je to važnije. Možda su nekome povećali stupanj HRVI, ali ja do sada nisam čuo da je netko tako prošao.

 

:vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po osobnom iskustvu a i u razgovoru s ljudima koji su prolazili sve te patnje znam da je jako teško na osnovu invlidnosti od recimo 20% dobit veći omjer od 60/40.Kada bi se povjerenstva za ocjenu invalidnosti držala zakona,te da uzmu sve relevantne činjenice koje koje pišu u zakonu,te da priznaju mišljenja struke,tada bi bilo puno lakše ishodovat veći postotak invalidnosti.Međutim nikome nije stalo do pravilnog tumačenja zakona.Na primjer dijagnozu trajne promjene osobnosti,koja je posljedica PTSP-a niti ne pogledaju a kamoli da ti ju prznaju kao oboljenje jer te dvije dijagnoze zajedno vuku invalidnost ćini mi se od 40-60%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja isto tako mislim da će teško povećati 30% RVI na više samo na navedenu dijagnozu. Znam ljude koji imaju 40% ali odmah u startu i nije im bila potrebna žalba. Ja sam na tu dijagnozu s dobrim nalazima imao 20% i u sijčnju ove godine nakon žalbe digao na 30%. Nakon slijedeće komisije, žalit ću se bez obzira na njihovu odluku jer na drugoj nemaš što izgubiti. Veća je vjerovatnost da će u tvojoj nazočnosti u najgorem slučaju potvrditi odluku prvostupanjske (bar ti neće smanjiti, a mogu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne kužim ovo ja sam za cca 35 gelera :-D dobio 40 % stalno još 1992.god.papiri prošli sve moguće reviziije i nerevizije, pa onda znači da ove ostale dijagnoze ptsp,neki ekstremiteti.....nemrem dobit niš, ili.....kak će mi tu onda odredit omjer rat-mir,stvarno za poludit....ovo kaj imaš nije dosta,više dobrit nemreš..... :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija