Jump to content

Pomoc!!


kox

Preporučene objave

Evo upravo sam rastavljena, sporazumno,i sve pet, moje skrbnistvo, tata ce placati 900 kn alimentacije svaki mjesec pocevsi od 10 mj. 2006. Od tog platio je samo za dva mjeseca, i lijepo pitam ja sutkinju sta cemo sa tim zaostatcima, a ona ce meni dogovorite se!!

Mislim, da li ikome lici da se mi mozemo nesto dogovoriti s obzirom da toliko vremena svome djetetu nije do ni kune!!

Sta da radim, da uzmem odvjetnika?? ili??

 

Hvala na odgovorima unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da mogu razumjeti revolt očeva koji prolaze traumu susreta sa svojim djetetom/djecom, to je istina, ali nikako ne mogu razumjeti očeve koji svojoj djeci ne plačaju alimentaciju, da mu ne kupe najosnovnije što dijete mora imati, robicu, igračke, i sl. Ako imaš pravomoćno rješenje, idi ovrhom na njegovu plaču! Svakako uzmi odvjetnika!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odmah traži ovhu!

Nemoj, kao ja, izgubiti godine misleći i nadajući se da će se u razumiti, opametiti i dogovoriti ... Onaj tko to hoće može zakasniti s uplatom mjesec, dva (pa tko od nas ne kasni ponekad), mada ni to nije fer prema onom s kim dijete živi, ali ajd ... Ali kad netko evo već godinu dana ne plaća, onda ni nema namjeru. Misli da se može izvući.

Ja bih ga na tvom mjestu najprije izvjestila da, budući da se ne možete dogovoriti, namjeravaš pokrenuti ovrhu. To je riječ od koje se mnogi naježe, pa postoji mala mogućnost da odlući platiti sve zaostatke i dalje plaćati redovito. No, napomeni mu da se nećeš (ako jednom ja) zadovoljiti s nekakvom uplaticom od 1000-2000 kn (što jako rado vole raditi, kao, evo, za sada samo toliko, ali drugi mjesec SIGURNO ostatak, ahahahaha.....) i da je zahtjev za ovrhu napisan i bit će predan sudu čim slijedeći put bude kasnio više od mjesec dana.

E, a ako ne profunkcionira, onda piši odvjetničkoj komori i traži besplatnog pravnika jer se radi o alimentaciji. Dodijelit će ti ga (meni jesu), zašto bi plaćala kad za sporove u vezi udržavanja imaš pravo na pro bono odvjetnika.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, naravno, ukoliko je presuda pravomoćna..ukoliko kao i moj ex odbija primiti presudu godinu i x mjeseci, nitko nikome ništa, ne možeteizgleda ništa osim nadati se da je jednog dana primi, pa svakako -ako je ikako moguće- doći do pravomoćnosti i ovrhe---- mi nemamo nit kune alimentacije već više od dvije godine....nit pravomoćnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija