Jump to content

potkrovlje


renie

Preporučene objave

Pozdrav svima!Na ostavinskoj raspravi dobili smo svatko svoj dio kuće i ostale imovine,zanima me,s obzirom da smo dobili jednake djelove svega tj.kvadrate kuće što je sa potkrovljem?Nije visoko već obićno potkrovlje,zanima me da li se i to potkrovlje računa kao stambeni prostor tj.ako je kuća površine sto kvadrata,da li i to potkrovlje ima sto kvadrata stambenog prostora kao i ostali katovi?Bila bih jako zahvalna ako bi mi netko odgovorio na pitanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je to jasno,ali mene zanima koliko mi kvadrata pripada ako se kuća dijeli na tri dijela,buni me to potkrovlje,jer ako se i ono računa kao stambeni prostor,po tome bi mi pripadalo 100m kvadratnih,jer svaki kat ima toliko ili se ipak ono ne gleda kao stambeni prostor,stvarno to ne znam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ja sam uselio u prizemlje,i nisam izradio svih 100m2,već nekih 80m2,ima još kat i potkrovlje,a već sam napisao da se kuća dijeli na tri dijela.Ne znam smijem li izraditi tj.uzeti svih 100m2 prizemlja?To što ste Vi napisali se odnosi na to kad bih od svakog kata uzeo dio,a meni to ne odgovara,jer sam već uselio dolje,svejedno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Udjeli koje ste naslijedili izraženi razlomkom su tzv. idealni udjeli. To znači da vi imate pravo na svaki atom vaše nekretnine, ali samo do visine vašeg udjela.

No, znam da vas zanima kako to praktički riješiti.

1. možete sa ostalim suvlasnicima dogovoriti o načinu posjedovanja, ili

2. izvršiti diobu suvlasništva (ima više načina: fizički, geometrijski, isplatom, moguće je i etažiranje...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija