dani1 objavljeno: 13. rujan 2007. Dijeli objavljeno: 13. rujan 2007. Molim Vas da mi ili napiste ili u kojem zakonu to stoji ( nevezano za bilo kakve kolektivne ugovore, sindikati i tome slicno ), koliko zaposlenik moze imati max broj dana godisnjeg odmora. Zkonski minimum je 18 dana, a za ostalo sto moze dobit mi treba...npr. godine staza, djeca, uvjeti rada Hvala- jako mi je hitno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
josipal28 odgovoreno: 13. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2007. da li uopće postoji maksimalan broj dana? Nas uvjeravaju da je to brojka 35! znam da je po djetetu dva dana (kod nas u firmi) dani godišnjeg ovise o složenosti poslova (1-5 dana), odnosno opasnim poslovima (rad s opasnim kemikalijama, radioaktivnim izvorima...), ovise o godinama radnog staža... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dani1 odgovoreno: 13. rujan 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2007. max je koliko zanm po zakonu 30, ali ima i onih koji imaju i preko toga.Mene zanima tocno gdje pise koliko dana za sto imas pravo dobiti GO Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neja odgovoreno: 13. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2007. dani1 je napisao: max je koliko zanm po zakonu 30, ali ima i onih koji imaju i preko toga.Mene zanima tocno gdje pise koliko dana za sto imas pravo dobiti GO zakonom o radu je općenito uređeno za dane godišnjeg odmora, ja sam sve pronašla u kolektivnim ugovorima ima ih na internetu, pa ćeš dobiti barem malo više saznanja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 14. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 14. rujan 2007. Broja dana godišnjeg odmora, određuje se prvenstveno Zakonom o radu - kao najaniži iznos, zatim, kolektivni ugovor za djelatnost kojoj priprava društvo u kojem radite, Pravilnik o radu društva, eventualno odredbe ugovora o radu, ako ste ugovarali nešto posebno. Javite kojom se djlatnošću bavi subjekt u kojem radite, pa ću biti konkretniji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
punto07 odgovoreno: 21. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2007. Radnik ima pravo na godišnji odmor u trajanju od najmaje 18 radnih dana. Slijepom radniku i radniku koji radi na poslovima, gdje ni uz primjenu mjera zaštite na radu nije moguće zaštititi radnika od štetnih utjecaja, pripada pravo na godišnji odmor za svaku kalendarsku godinu u trajanju od minimalno 30 radnih dana. Trajanje godišnjeg odmora na takvim poslovima, utvrđuju se granskim kolektivnim ugovorom. Radniku koji obavlja poslove prema posebnim uvjetima rada s najmanje 2/3 radnog vremena, pripada pravo na godišnji odmor za svaku kalendarsku godinu u trajanju od najviše 35 radnih dana, a navedeni poslovi utvrđuju se granskim kolektivnim ugovorom. Radnici s invaliditetom, utvđenim sukladno propisima o zapošljavanju osoba s invaliditetom i ostalim posebnim propisima, imaju pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje 24 radna dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lobelos odgovoreno: 1. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2007. Ja sam isto bio u takvim dilemama, ali više nisam. Međutim kako sam kupio knjigu "Radno vrijeme odmori i dopusti" autora Kristiana plazonića moram priznati da stvari kao što su prekovremeni rad, preraspodjela, godišnji odmor, plaćeni dopust itd. kužim jer je autor to tako jednostavnim jezikom opisao da je čovjek glup bi shvatio. Zato ti savjetujem kontaktiraj autora na elektronsku poštu koja glasi: hrobat9@gmail.com i sve će ti biti puno jasnije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 1. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2007. A reklama je badava ili dobivaš nešto za to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.