Jump to content

Prigovor na kupoprodajni ugovor???


kurdy

Preporučene objave

Dobar dan,

 

imam problem: kupujem stan putem stambenog kredita. Potpisan je Ugovor o kupnji, ovjeren je kod javnog bilježnika, obavljena je solemnizacija Ugovora i novo stanje je evidentirano na zemljišnim knjigama ... ukratko, sve je napravljeno osim same isplate, ovjeravanja tabularne izjave i prijave poreza na promet nekretnina u Poreznoj upravi. Problem je u tome što sam bio dovoljno glup i nisam izmjerio stvarnu kvadraturu stana. Naime, zgrada je izgrađena 1946. godine i prema izvatku iz knjige položenih ugovora prikazana kvadratura stana je veća od stvarne kvadrature. Imam li ikakvog zakonskog prava odgoditi ili obustaviti isplatu? Napominjem da u kupoprodajnom ugovoru nije spomenuta ugovorena cijena po kvadratu nego samo ukupna kupoprodajna vrijednost, s rokom isplate ostatka duga (ukupna cijena - kapara) do 30.09.2007.

Ne bih duljio o tome da je prodavatelj decidirano tvrdio da je kvadratura stana bez balkona i lođe identična onoj koja je prikazana u knjizi položenih ugovora.

 

kakve su mi šanse? Malo čitam ovaj svoj post pa mi se čini da su minimalne ...

 

Svaka je pomoć dobrodošla, unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obustavi do daljnjeg isplatu kredita kupcu. bez tvog potpisa i ne mogu isplatiti. Zatraži premjer stana po sudskom vještaku sa uređejem za mjerenje u nazočnosti proddavatelja. Nakon toga kad napiše pismeni nalaz zatraži anex ugovora sa prodavateljem ukojem ćeš navesti cijenu po kvadratu i cijenu kvadrata. Baklon se računa 50 % m2, a lođa koja mora biti zatvorena s tri strane 75 % m2.

 

Ako prodavatelj ne opristaje na to, isplati mu samo cijenu za kvadrate koji su izmjereni, a ti i onako možeš zadržati 10 % kredita. Ako te pitaju u banci reci da si razliku platio prodavatelju u gotovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija