Jump to content

rijesenje za HVO


posavina

Preporučene objave

Ako je netko dobio rijesenje za HVO od HZMO nek javi,moji papiri stoje u hzmo u osijeku od 25,7,iako je revizija zavrsena kod Taborskog(dobio sam 50%50 nesposobnosti) i jos nisam dobio to famozno rijesenje,interesira me hoceli biti isto placeni RVI HV i RVI HVO pa ako ima netko koje vec dobio rijesenje za mirovinu nek javi. 103br.hvo POZDRAV

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

posavina je napisao:

... interesira me hoceli biti isto placeni RVI HV i RVI HVO ... /quote]

 

Po međudržavnom ugovoru RH je obvezna pripadnicima HVO koji su stradali na teritoriju BiH te ostvarili status ratnoga vojnog invalida (RVI HVO-a), po osnovi ranjavanja ili zatočeništva, ukoliko su državljani RH, isplaćivati razliku između visine mjesečnog iznosa osobne invalidnine ostvarene po pravomoćnom rješenju nadležnog tijela BiH i visine mjesečnog iznosa invalidske mirovine koju bi ista osoba ostvarila po pravnim propisima u RH.

 

Znači, od RH trebate dobiti iznos jednak razlici između mjesečnog iznosa invalidske mirovine koju bi ostvarili prema ZOMO u RH i mjesečnog iznosa osobne invalidnine koju dobivate u BiH na temelju utvrđenog statusa RVI HVO-a.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija