Jump to content

pravo prolaza u dvorište


Bety

Preporučene objave

Molim za savjet i pomoć.Za ulaz u moje dvorište moram proći preko susjedove parcele tj.puta ,zbog toga što nemam čiste papire (u postupku)a stvarni put u dvorište trenutno je mali vrt i voćke.Stvarni put je u vlasništvu grada (bio je nacinaliziran ali susjed je dobio novce za tu parcelu)i sada uporno govori da je to njegovo i da mi može zabraniti prolaz u dvorište preko svoje stvarne parcele koju za sada koristim.Da li po zakonu može zabraniti prolaz s obzirom da nemam još riješen svoj ulaz?Molim pomoć.Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prelazite preko susjedove parcele koja je u njegovom vlasništvu i njegovom posjedu, naravno da Vam može zabraniti prolaz. Nije jasno kako nemate svoj prilaz parceli, ako je u postupku, onda je to stvar admninistrativne prirode, a ne stvarne.

Ako imete problem da uopće nemate pristup svojoj parceli, postoji imstitut "Nužni prolaz", koji se ostavaruje u sudskom postupku, te bi eventualno on mogao biti rješenje Vaših problema, no napominjem da se u tom slučaju obratite odvjetniku jer se radi o vrlo ozbiljnoj stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija