Jump to content

Kako izaći iz ove zavrzlame!?


King

Preporučene objave

Poštovani forumaši!

 

Zamolio bih nekoga ako mi može pomoći iz ove grozne situacije u kojoj sam se našao, a koju sam jednim dijelom sam zakuhao.

Ako nekoga više zanima o čemu se zapravo radi, može pročitati moje teme koje sam postavio u 2. mjesecu o.g.

Skraćeno, živio sa suprugom i dvoje dijece u kući svojih roditelja kao podstanar, vlasnik kuće je moj otac, kuća je trenutno pod hipotekom ZABA-e zbogstanbenog kredita još 4 godine. Sa suprugom se ne slažem već dulje vrijeme, i zbog njezinih ispada ja sam jednostavno, psihički na kraju, otišao na stan, ostavivši i nju i dijecu u kući mojih roditelja. Dijecu posjećivam kad god mogu, pa bilo to na pola sata, i svaki mjesec supruzi ostavljam određenu svotu novaca za njih, a i za režije.Supruga se sve više ne trpi s mojim roditeljima, jednostavno ih šikanira u njihovoj vlestitoj kući.

Pokrenuo sam postupak za razvod braka, prva parnica je bila 29.08.Sa suprugom imam dogovor o skrbništvu nad djecom, što je i napisano u zapisniku suda. Danas, 24.09. bili smo u Centru za socijalnu skrb radi postupka posredovanja, koje nije uspjelo, i na kojem moram isto tako reći, nisam očekivao takvu neprofesionalnost i jednostranost, jel ih jednostavno nije zanimalo ništa što se tiče mene, a gdje je moja supruga izravno optužila moju sestru i moju majku da su one krive za sve, na što su one "poludjele" i sad one traže od mene da se vratim doma, a supruzi da složim jednu prostoriju gdje bi ona bila, a i ja skupa snjom u istoj kući. Možda sam sve ovo malo komplicirano objasnio, ali dali neko zna kako sad izaći iz ove zavrzlame?

 

Unaprijed zahvalan,

 

King

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma razgovarao sam ja s njome, i sve je bilo u redu do kad nismo došli na czss. Tamo je počela pljuvati po meni i mojim roditeljima, a po logici djelatnika czss-a, s obzirom da ja imam veća primanja, ja bih trebao ostati na stanu, a ona živjeti u kući mojih roditelja koje je dobro debelo optužila za raspad našeg braka. Sad neznam, teško mi je ko čovjeku i jednoj velikoj dobričini, i radi nje, i radi djece, a i radi sebe, da li uopće smijem nešto poduzimati drastično prije konačnog sudskog rješenja!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikakve drastične radnje (fizičko nasilje, represalije) nemojte poduzimati! To je katastrofa! Preko institucija sistema se sve može riješiti, ali i ozbiljnim razgovorom! U tome biti ustrajan, ali ako ne ide onda svim topovima preko institucija sistema, pogotovo ako se recimo radi o uskrati susreta oca sa djetetom! Opet razgovori i autoritet! Postavite se ozbiljno i autoritativno, ne se predavati! Pozdrav iz fikusarnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nisam ni mislio na nekakvo fizičko nasilje nego ju jednostavno istjerat van, jel probajte zamislit situaciju : ona živi u kući mojih roditelja, svaki dan se susreću, mrzi ih i optužuje za raspad braka, a ja sam na stanu i želim se vratiti ali tek pošto ona ode. A najžalosnije je što je po djelatnicima czss-a to i u redu, jel ja imam veća primanja pa si mogu priuštit stan, a nisu htjeli ni slušat kad sam govorio koliko imam kredita, koliko dajem mjesečno ženi i djeci, i koliko zapravo meni ostaje.

 

Pozdrav iz I.G.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju, ti si po Bogu muškarac, i time automatski i nasilnik. Jedan krivi pogled, i nasilnik si. Probao sam to na svojoj koži, dva puta sam prespavao u policiji, a ona je mene vijala po stanu. NIŠTA gruboga, niti pogled, jer si tek onda nigdje...

A o CZSS isto bih ti mogao pričati, ali, tako je kako je, sami smo IH birali...

Mislim, rješenja uvijek ima, ali čuvaj se jednoga: pukneš li psihički, ona je na konju, vrijeme radi za nju. Ne znam, jeste li možda razmišljali o prodaji te kuće? Možda lupam gluposti, ali, nikad ne znaš...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a da se ti pokupiš iz kuće sa ženom i djecom i probate bez tvojih ? čisto da vidite kako će to izgledati. brak nije bezvezna stvar i ako ste se oženili, znači da ste značili nešto jedno drugom. sad trebate utvrditi što i kada je pošlo po zlu i rješiti to, ali ne očekvati sve odjednom. malo po malo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

definitnivno mislim da se trebate odvojiti od njih jer ti čak niti ne razmatraš o čemu je riječ kad ona govori da se ne slaže sa tvojima. neka ti objasni, ti slušaj, ona neka priča, ali TI SLUŠAJ! bez upadica. neka objasni i lijepo joj reci da ćete razgovarati o svemu, bez optužbi, samo ste vi br.1 i vaša djeca i razgovarajte. i bez obavještenja tvojima, možete to izvesti negdje u totalnoj privatnosti, razgovarajte i slušaj o čemu ti govori. možda joj smeta što nemate privatnosti, skužite kako je sve počelo, što se promijenilo, nemojjte počet-ti si meni ovo rekla, ti si meni ono... ako se zahukta priča, prestanite, sjetite se svoje djece i sebe i opet iz početka! i tako dok se sve ne bude jasno. i okani se svoje obitelji, tvoja jedina obitelj su djeca i ona, a ostali su drugi krug. i nemoj odmah na sud, zaboga, tako je najlakše, dajte se potrudite malo, oboje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani/a,

 

ja ipak mislim da nije stvar u razdvajanju, jel mi živimo s roditeljima u istoj kući, ali imamo svoj mir, svoje sobe, svoju kupaonu, i sve svoje na katu i tavanskim prostorijama, dok su roditelji u prizemlju. Ja sam pokušavao razgovore i uvijek popuštao, ali evo primjer: ona je čistačica u firmi u kojoj ja radim, i ima svoje kolegice. S obzirom da ona radi u popodnevnoj smjeni a ja u jutarnjoj, znali smo se naći skoro svaki dan na poslu, i zajedno popit kavu. Da bi ona mene na kraju optuživala da je njoj žao što sam se ja umiješao u njezino društvo, pa onda pred djecom govorila kako meni njezine kolegice " miriše" i da bi ja njih, ... da ne budem prost. Htjela se vjesit pred djecom, kad sam rekao da želim rastavu podizala ih je u pola noći iz kreveta i onda sam pred njima morao to isto reći, itd.Više od 15 godina pokušavam da ju nekako " urazumim" jel i ona , a i njezini roditelji su sa sela i malo kasne za nama po nekim načelima i načinu današnjeg života. Ja se po njezinom nebi smio s nikim družiti, nikuda ići. Inače sam muzičar, sviram tako u slobodno vrijeme i moram biti otvoren i druželjubiv. Zamjera mi što ju nisam vodio na svirke i izvodio van, a par puta sam ju uzeo sa sobom, ali je na kraju morala bit tamo u sali sama bez društva, jel supruge od mojih kolega nisu htjele ići, kad sam ju htio izvest neku,da bar malo prošećemo i popijemo kavu, onda je govorila da joj se ne ide jel budemo potrošili 10 kuna za kavu.

I da ja više s takvom osobom razgovaram i živim!!?

 

Vjerujte mi , više nemam snage za to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izgleda mi ko nesigurna osoba, po toj vašoj priči. nadam se da joj niste dali povoda za to? ipak mi znamo jednu stranu priče, a opet, vi tražite rješenje.. i mislim, vaša majka, ako je ona zora? ne možete ženu izbaciti na ulicu i djecu sa njom. ako se hoćete razvesti, onda podnesite zahtjev, pa će se i sva druga pitanja, od zajedničkog života, djece, pa na dalje, sama od sebe rješiti. računajte na to da djeca moraju imati krov nad glavom.

osobno, život u zajednici, makar na principu "zgrade" (svatko ima svoj kat) i nije toliko privatan. ipak je tu nadzor 24/7, počev tko vam dolazi u goste do nenajavljenih "upada", jel kuća pospremljena ili ne, pa zašto je račun ovoliki od struje, zašto je kupila ovo ili ono... nije to baš tako. a što se izlazaka tiče, baš u tzv.ruralnim krajevima muškarci izlaze više, a žene ostaju doma, pa ne znam po čemu to ona zaostaje u tom za vama..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ma norafora....ja sam zbog sličnih razloga preselio zajedno sa tadašnjom suprugom u stan kako mi se ne bi moglo predbacivati "miješanje" moje majke u život...dakle napustio sam svoju kuču...ali...tada je ona dovela svoju majku u taj stan i svakodnevno su obje na sve verbalne načine zlostavljale mene.. Kako se to onda tretira?

Naravno da sam napustio takvu zajednicu radi svog zdravlja i integriteta......zbog djece neču živjeti u paklu !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija