Jump to content

Borba za djecu


pomorac

Preporučene objave

Molim za pomoć, čini mi se da pomalo počinjem luditi! Pomorac sam, i nedavno sam došao doma. Situacija u stanu bila je OČAJNA. Sve prljavo, djeca nisu imala niti jedan komad čiste robice za presvući ih, jednom riječju - užas. U braku smo 3 godine, i imamo dva sina, 7 mjeseci i 22 mjeseca. Na pitanje zašto je sve tako kako jest, dobio sam odgovor da neće ona čistiti dok ja šetam po svijetu. Naknon nekoliko dana doznao sam od drugih da je stariji sin imao ozbiljnu ozljedu, da je imala saobraćajku, ja o tome nisam imao pojma, a zovem kući svaki drugi dan. Kad god bih nazvao, rekla bi da je sve u redu, i pričala gluposti tipa kad će tko roditi, kakve je netko kupio pločice za kupatilo... Čekao sam 10-ak dana da mi kaže šta se zbiva - ništa. Na kraju sam joj rekao da sve znam, i normalno, odmah svađa sa najgorim uvredama. U međuvremenu, našao sam njene mailove u kojima se žali nekom psihijatru da viđa duhove mrtve djece. Pozvao sam jednom prilikom i policiju, jer su djeca bila prestravljena njenim urlanjem. Što mislite, tko je odveden u policiju? JA! Alkotestirali su me - 0.0. Drugo jutro nije više u stanu bilo ni djece, ni njihove robice, ni njene robe. U centru za Socijalnu skrb postoji jedna žena koja je podržava, i što god ja rekao, odgovor ej bio da ja mogu samo pričati. Ona je i savjetuje da se skupi kod svojih roditelja. Nema ustanove kojoj nisam pisao i obratio se, nitko ne reagira, svatko pere ruke, svi govore da su to i njena djeca i da ih ona ima pravo odvesti kamo god želi. Postupak za razvod sam pokrenuo, no, neznam ništa o djeci, ne viđam ih, ukratko, OČAJAN SAM!!! Ukoliko netko ima ideju što napraviti, a ne prekršiti zakon...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovo što ste ovdje napisali, to treba napisati u zahtjevu za intervenciju i urudžbirati u Centru. Obavezno navesti u tom zahtjevu "emotivno zlostavljanje i higijensko zapuštanje djece"! Centar mora reagirati! Ja sam bio nekada drugi časnik palube na talijanskim brodovima i takve slične situacije od pomoraca na brodu na kojima sam ja plovio, sam imao prilike čuti. Nezgodno je to što ste pod ugovorom i što ugovor koji potpišete se brodovlasnikom morate ispoštovati, odnosno morate biti na brodu onoliko dugo koliko vas ugovorom veže, pa nemate priliku biti prisutni zbivanjima sa vašom djecom. Isto tako još nemate nikakvo privremeno rješenje od Suda niti od Centra na koji bi se mogli pozvati u vezi viđanja vaše djece! Kod brakorazvodnog procesa obavezno se moraju proći tzv. "mirenja" u kojem će se donijeti privremeno rješenje. te će se regulirati vaši susreti sa vašom djecom i alimentacija koju morate svaki mjesec plačati za njih! Mislim da mirenja po novom zakonu ide preko Suda, (prije se to obavljalo u Centru)! U svakom slučaju treba imati strpljenje i ustrajati u borbi za svoju djecu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema mjesta i institucije kojoj se nisam javljao. Sad sam doma još nekih 2 mjeseca. Prošli puta kada je to isto napravila, djecu nisam vidio 42 dana!!! Ministarstva, Dječju Pravobraniteljicu, MUP, nema kamo nisam bio i koga nisam zvao. Ništa ne vrijedi. Kada sam u 4. mjesecu prijavio da je otela djecu, neka koza na policiji se je javila i onako, osorno odbrusila'' Pa nije otišla jer joj je bilo dobro''!!! Pazi, ona unaprijed zna što je bilo. Ne znam...pamet me izdaje!! Jednostavno mi dođe da dignem ruke od svega i nestanem iz ove smiješne (ili žalosne) države!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljni princip na kojem počiva naša država u tom smislu: papir.

Zvati je isto što i -ništa.

Jer nema traga da netko svoj posao nije odradio ili htio odraditi. A onda se svak može od njih praviti blesav.

 

Pismena pritužba, zahtjev za intervencijom. Bilo kome od njih ili svima. Nažalost, neće reagorati jer im je stalo do vas ili djece nego ih se može prozvati. Svakog od njih, a to ide samo uz: tada-i-tada- sam... ur.br.taj-i-taj, obavijestio i tražio to-i-to... a vi niste ništa a kamoli postupili u skladu sa čl. taj-i-taj, st. taj-i-taj.

 

Ne dizati ruke.

Djeca su povjerena i vama na skrb i jednako kao što imate prava (ili oni imaju prava) imate i odgovornosti.

Teoretski, da se dogodi što s vašom djecom u smislu zanemarivanja i vi biste bili na listi za odstrel, pa dokazivali da niste imali pojma i zašto. A djeci i da ne pričamo, jer je sasvim bespredmetno raspravljati imaju li i ona svoja zakonska prava ili ne.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanima me jedna stvar: koliko zarađujete i tko pomaže vašoj ženi dok ste vi na moru? da li ona radi? jel vi znate koji je problem brinuti se za djecu? ito za 1 dijete. jel vi volite svoju ženu? ili dođete doma i samo bilježite negativne bodove. možda ste trebali doći i pitati ju zašto vam nije rekla ako ima problema, da riješite zajedno, ako treba angažirati nekoga tko će pomoći oko djece kako bi ona mogla obavljati kućanske poslove. djeci vam je 6 i 22 mj. to su jako mala djeca i vrlo velika briga! možda se desilo upravo ono što je ona željela izbjeći: mislila je da može sama, a kad je shvatila da ne ide, mislila je da ćete joj možda reći da je nesposobna, uzeti djecu... nemojte tek tako odmah optuživati, nastojte suosjećati, pokazati brigu prema i njoj i djeci jer nije lako kad nemate muža uz sebe, makar da znate da je tu, sa vama, makar sve bilo u najboljem redu. nismo svi isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko ti i ne prihvaća nikakav papir. Uzeo sam odvjetnika, pitao me je da li sam u CZSR uopće dao neku pisanu izjavu i potpisao je. Naravno da ne. Jer, tamo nema ravnopravnosti, tamo si uljez kojeg bi 50% onih babetina jednostavno zatuklo. Probao sam napisati predstavku, ali, kome je predati? Konobaru koji gore nosi kave? Nitko je neće uzeti, jer time preuzima i odgovornost za eventualno ''nešto'' što bi se moglo djeci dogoditi. Obiteljski zakon kaže da bilo koja osoba, ne samo roditelj, koji o tako nečem ima saznanja, mora to prijaviti nadležnoj službi. Ja kao otac, to napravim, i ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, zarađujem, pa, recimo puno, puno više go što nam je potrebno. Dovoljno je reći da mi je mjesečna rata kredita za stan (u koji se srećom nismo još uselili, jer bih sad spavao u parku) 1400 eura. mjesečno. Pa vi sad računajte. Moju sam suprugu pitao što želi: Kućnu pomoćnicu, koja bi sa njom bila 24 sata, osobu koja bi sa njom bila i pomagala joj ne znam, 8, 10, 12, 15 sati, mogli smo sve to platiti. Ne, ona je jednostavno htjela kod svoje mamice u Podpićan (za one koji neznaju, rudarsko naselje koje se izgradilo za potrebe rudnika Tupljak kod Labina u Istri). Normalno, mamica je išla sezonski raditi, i ona je ostala sama. To je naselje sa samo jednom ulicom, to je naselje gdje stanari slobodno mogu rastegnuti žicu preko ceste, da bi sušili robu, to je jednom riječju selendra kakva se rijetko viđa. Pa tamo ni bus ne vozi, onda možete misliti. U 2.mjesecu ove godine, kad je rodila, odmah sam htio angažirati ženu koja bi kuhla. Punica mi je skoro razbila glavu, kakvu ja to ženu tražim. Vjerovatno ste čitali sada o toj tvornici kamene vune koja je tamo počela raditi. I sad, umjesto da meni djeca uživaju u Puli, ona su sada tamo (ako jesu)!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja opet govorim, da se sve to treba napisati u zahtjevu za intervenciju i urudžbirati u Centru! To su veoma bolne situacije, ali probajte se malo smiriti i nemojte nikako arogantno i bezobrazno nastupati u Centru! Porazgovarajte sa pravnikom tima za brak u Centru i on ti mora dati pravni savjet kako dalje! Nažalost, kako vidim, još nemate nikakvo rješenje, niti je počeo brakorazvodni proces mirenja, pa je i ovdje inertnost Centra evidentna. Dakako i bez tih rješenja, Centar mora nešto uraditi, jer su u pitanju malodobna djeca, ali polako i strpljivo, bez nervoze i arogancije. Stišajte te vaše emocije i ležerno porazgovarajte sa pravnikom, moj savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da bi trebalo na policiju prvo. trebate prijaviti da su vam oduzeli djecu i da nemate informaciju gdje se nalaze, tj. da imate neka saznanja (nagađam). sigurno vam neće vratiti djecu, ali ćete barem znati gdje su, ali vjerujem da bi sa policijom morao ići i netko iz centra jer se radi o djeci. a onda podnijeti tužbu za razvod braka. kad dođe do suda, centar će napraviti anamnezu (gdje stanujete, uvjeti u kojima živite, gdje radite, uglavnom, obiteljsko stanje i neke općenite informacije), napravit će izvješće koje će čitati na sudu, a djeci bi mogli odrediti posebnog zastupnika (netko iz centra) za djecu, koji će na sudu zastupati interese djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažete policija? Pa ja sam bio taj koji je zvao policiju jer su djeca urlala od straha. Audio zapis normalno postoji, ime, prezime, adresa, sve... I znate što? JA sam taj koji je prespavao u policiji. Kada sam drugo jutro došao doma, nje, djece, niti njihove robe nije bilo. Kako su oni i prije to radili (pod ''oni'' mislim na suprugu, i njene roditelje), otišao sam nakon 30 min ponovo kod njih i prijavio da su mi oteta djeca. Tip je rekao da oni to nemogu riješiti, i nemogu otimati djecu jednom i davati ih drugom roditelju. Na moju opasku da sam ja prijavio što sam imao, do mene je došao pandur i rekao: Ma što si ti prijavio? Gubi se odavdje i da te nikad više nisam vidio ovdje!!! Tip je na ramenima imao one žute trakice Mislim, ima tamo krasnih ljudi koji zaista imaju srca i srcem pistupaju tom poslu, ali... POLICIJA? Pa ja sam policiju zvao u 4.mjesecu jer mi je punica prijetila u MOME stanu. Rezultat? Ja sam morao prespavati u autu, a ona je ostala u stanu. A mogao sam joj glavu otkinuti, samo da sam takav tip. SAM sam napustio SVOJ stan! Vjerovatno ste čuli što se je danas desilo u Vinkuranu kraj Pula. Strašno. Ali, da li se sada itko od svih naših glavonja koji se sada zgražaju nad tom tragedijom, možda pitaju, nije li taj čovjek tražio pomoć od institucija države, i kao i ja, bio hladno otpravljen? Osobno ga nisam poznavao, ali hej, direktor Zagrebačke, Istarske Banke? Pa ubojica se ne postaje preko noći, nešto stvori ubojicu! JADNO; JADNO; PREJADNO. Iskreno mi je žao što je tako uspješna obitelj tako nestala, u trenu!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako... dajte podnesite zahtjev za razvod i to je to. imat ćete određeno razdoblje od godinu dana u kom periodu se provodi mirenje. mirenje naravno neće uspjet, pa će ići postupak za razvod, tužbom ili sporazumno. centar će napravit anamnezu, sud će odrediti da će djeca ići mami, vi ćete dobit termine kad ih možete vidjeti i rješen problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca će iči mami...on će dobiti termine i riješen problem ?

 

Svašta!

 

Što su djeca na žetone?

 

Meni se čini da je svijet poludio.

Niti su djeca stvari niti su svi očevi gadovi...svi muževi nasilnici.. a niti su sve žene dobre majke ...supruge..

 

Što je vama ljudi? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju dragi, zahtjev za razvod je već prošli tjedan predan na sud u Puli. To nije upitno, pa ne misliš valjda da bih sa tom osobom mogao ikada više živjeti pod istim krovom? No, DJECA. U travnju ove godine isto je tako odvela djecu svojima, i ja ih nisam vidio 42 dana. 42 DANA. Otišao sam na policiju, gospođa koja radi po pitanjima obitelji, nasilja u obitelji, etc, rekla mi je da je to njeno pravo, i da sam i ja isto tako mogao uzeti djecu, odvesti ih negdje (unutar granica RH), i nitko mi ne bi mogao ništa. Na moje pitanje, kada bih ja sada otišao u selo njezinih roditelja, vrebao, i čim bih ugledao dijete zgrabio ga, ubacio u auto i zbrisao, ona je odgovorila: DA, VI TO MOŽETE, I NITKO VAM NIŠTA NE MOŽE. JEDINO MORATE PAZITI DA NE DOĐE DO FIZIČKOG KONTAKTA (ili obračuna) IZMEĐU VAS I OSOBE KOJA BI EVENTUALNO BILA SA VAŠOM DJECOM. U TO VAM SE KUNEM. JA SAM NA TAKAV ODGOVOR OSTAO ZAPANJEN!!!! Danas sam zvao Dječju Pravobraniteljicu u Rijeci, i obavijestio je da je danas 21. dan a da svoju djecu nisam vidio. Oni su uputili zahtjev CZSR u Puli, i čekaju odgovor. Izričito me je upozorila da ne pokušavam niti slučajno grabiti djecu (dakle otimati), jer ću samo sebi otežati, to nije dopušteno zakonom, rekla je. Pa ti sad vidi tko tu koga i zbog čega. Našao sam neke njene mailove, log in na Iskricu (vjerovatno je tražila savjet o dječjoj prehrani!!!!); tražila je pomoć ili savjet nekog tipa koji se bavi magijom, zagrobnim životom, ona je ''NAVODNO'' vidjela DUHOVE MRTVE DJECE, I TO U DVA NAVRATA!!! SAMO SU STAJALI I GLEDALI JE!!! Glupača nije znala da poslane i primljene poruke ostaju na serveru, iako ih je vjerovatno izbrisala iz PC-a. Ja sam sve te mailove pokazao SZSR, policiji, Dječjoj pravobraniteljici, NIKOME NIŠTA! Danas sam zvao i taj famozni CZSR u Puli da bih im rekao da ja svoju djecu ne viđam već 21. dan. Dobio sam odgovor da su oni, a po prijedlogu moje supruge, pokrenuli POSTUPAK ZA ZABRANU PRIBLIŽAVANJA DJECI!!!! Imam odvjetnika, ali... Ja sam i tako, i bez sudske presude, osuđen ne vidjeti i ne približavati se svojoj djeci. Sad... Gore od ovoga ne može. Jedina dobra stvar u svemu ovome, ako je išta ovdje dobro, je to što se ja pomalo vraćam sebi, i počinjem prihvaćati realnost. Neki puta ti dođe da napraviš glupost, opet, ono drugo JA kaže nemoj, još je pola života pred tobom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomorče!

Nikakve gluposti neka ti se ne motaju po glavi. Tvoja djeca te trebaju, pogotovo uz takovu osobu kojoj uz blagoslov CZSR je to omogućeno. Bori se za svoju djecu da si danas-sutra ne predbacuješ nisi sve poduzeo za njih. Govorim ti to kao dijete roditelja koji su se rastajali pa sastajali cijeli život. Majka mi je uvijek govorila svašta o mome ocu što sam ja vjerovala ali sam ga ipak voljela. Danas znam da moj otac nije bio sve kriv, već da ima i majka svojih

velikuh mana samo što on meni nikad nije govorio to.

Neće tvoja supruga moći baš sve što umišlja! Stvari će se posložiti ali treba proći vrijeme. Ne misli na gluposti. Pozdrav nedaj se!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam čemu toliko čuđenje.. more je pitanja koja nisu ok rješena. npr. prelazak preko granice.. nigdje ne pišu imena roditelja, policija na granici jedva baci pogled na putovnicu, niti traže bilo kakav papir da netko može izvest dijete iz države.. sve je moguće. i ne znam čemu se toliko čudite, pa gledate tv. ne možeš otimati djecu, naravno, ali kad već znaš gdje su, bar ih možeš vidjeti, a teta u vrtiću nema pravo zabraniti da ih vidiš jer niste razvedeni. ovo, od ranije što sam napisala, to je stanje stvari kakvo jest. ako ih ne zlostavlja i ako nemaš papir da je luda, nema te sile da ih dodijele tebi, a ne ide ti u prilog zanimanje jer si vjerojatno non-stop na moru. znam da je teško, ali počni se miriti sa situacijom. viđat ćeš ih kako sud odredi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim te, za sve što radiš prema službenim ustanovama neka bude pisani trag, i sve što ti odgovaraju probaj dobiti u pisanom obliku.

A za djecu se bori do kraja, shvaćaš već da je realnost bitno drugačija od tvojih želja i pravde, ali i bitno je bolja nego da se prepustiš....

Drži se, i ne daj se iznervirati, pogotovo ne u javnosti. SRETNO!!! I nađi stvarno dobrog odvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao bih ti dati savjet što činiti (iz iskustva)

1.Pronađi dobrog odvjetnika

2.Sve emocije koliko god to bilo teško odmakni u stranu

3.Ostavi se traženja pomoći od policije

4.CZSS izbjegavj koliko god možeš

5.Pokreni sudski brakorazvodni postupak-tužbu za razvod braka

6.U sklopu brakorazvodnog postupka traži obradu sudskog vještaka- kliničkog psihologa (to nije isto kao i obrada psihologa pri CZSS !!)

Također traži obradu sudskog vještaka- psihijatra.Obrada se odnosi na tebe i tvoju sadašnju suprugu,kao i cjelokupnu vašu obiteljsku situaciju...

7.Prikupi materijalne dokaze koji ukazuju na zapuštanje djece,kao i dokaze o svojoj nazovi supruzi (mailove,pisma i sl.) i dostavi ih sudu.

Ako imaš svjedoke koji će potvrditi tvoje navode predloži saslušanje istih na sudu.

8.U brakorazvodnom postupku pred sudom uglavnom se sve vrti oko 4 stvari:

a)razvoda braka što uglavnom nije neki problem

b)odluke s kojim će roditeljem djete/ djeca živjeti

c) iznosa uzdržavanja koje će plaćati roditelj s kojim djeca neće živjeti

d)načinu,vremenu i mjestu susreta i druženja djeteta/ djece i roditelja s kojim ne žive

 

Izbjegavaj svaku komunikaciju s državnim institucijama usmenim putem.Sve obavljaj dopisima/podnescima i preko protokola istih.

Ako izabereš dobrog odvjetnika i on sam će te savjetovati što da radiš...

 

Na početku sudskog postupka zatraži od suda uvođenje tzv.privremene mjere kojom će se regulirati susreti i druženja s djecom za vrijeme trajanja postupka do okončanja.

''Naoružaj'' se velikim strpljenjem i rezultati neće izostati ako za to ima osnove..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok svima! Imam još masu pitanja, ali znajući moju (još uvijek sadašnju, bivša bi trebala postati 18.10. , i znajući njene namjre, pitanja su: 1. Nakon što brak pravomoćno prestane postojati, ima li ona pravo malodobnoj djeci, bebama zapravo od 7 i 22 mjeseca, mijenjati ime, prezime, vjeru, te činiti im kiruške zahvate koji nisu medicinski opravdani , a što ona, s obzirom na vjerski tzv.fanatizam njenih roditelja može biti spremna i učiniti na njihov nagovor. Dakle, mijenjati podatke koji su djeci upisani u Izvodu iz Matične knjige Rođenih?

 

2. Roditelji su joj, vjerski zaslijepljeni, jedan od razloga rastave je njihovo uporno ne-podnošenje mene, koji nisam njihove vjere, od prvoga dana. Kako želim da mi se djeca odgajaju u Hrvatskom duhu, govore Hrvatski jezik, slušaju Hrvatsku glazbu...ima li kakvog smisla tražiti zabranu ili bar ograničavanje njihovog boravka sa mojom djecom?

 

3. Prije nepunih mjesec dana kupili smo stan na kredit, kredit otplaćujem i podigao sam JA. Do sada je otplaćeno dvije rate kredita. Može li nekim zakonskim temeljem polagati pravo na taj stan, ili čak tražiti da se stan proda?

 

Unaprijed zahvalan na savjetima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U članku 11. Zakona o osobnom imenu (NN.br 69/1992) stoji:

 

Maloljetnom djetetu promjenit će se osobno ime na zahtijevg roditelja ili usvojitelja,a na zahtijev staratelja uz suglasnost nadležnog organa za poslove starateljstva.

Osobno ime maloljetnog djeteta čiji roditelji ne žive u braku,promjenit će se na zahtijev roditelja s kojim dijete živi ili kojem je povjereno,uz suglasnost drugog roditelja.

U slučaju da drugi roditelj ne da suglasnost za promjenu osobnog imena maloljetnog djeteta,odluku o sporu donijet će nadležni organ za poslove starateljstva.Odluka organa starateljstva priložit će se zahtijevu za promjenu osobnog imena maloljetne osobe.

Suglasnost iz stavka 3. ovog članka nije potrebna kada prebivalište drugog roditelja nije poznato ili kad mu je oduzeta poslovna sposobnost ili roditeljsko pravo.

 

Prema ovom članku Zakona o osobnom imenu vidi se da je potrebna suglasnost roditelja s kojim dijete ne živi za promjenu osobnog imena (ime i/ili prezime) i da to nije tako jednostavno bez obzira što druga strana željela.

 

Što se tiče kirurških zahvata niti jedan liječnik ili bilo koji drugi medicinski radnik ne smije vršiti bilo kakve stručno-medicinski neopravdane zahvate ili liječenja, jer time čini kazneno djelo nesavjesnog liječenja opisano u KZ.

 

Mogu pretpostaviti da bi se moglo raditi o tzv. cirkumciziji ili obrezivanju muške djece što je karakteristično i za muslimanske vjernike.

Mislim da je to dopušteno obavljati u medicinskim institucijama s jedinom ''otežavjućom'' okolnošću da roditelji snose troškove takvog medicinskog zahvata umjesto zdravstvenog osiguranja (HZZO).

Nažalost to je sve moguće jer su vjerske institucije vrlo moćne u ovoj zemlji..(moj osobni stav)

 

Traženje zabrane ili ograničenja boravka s djecom roditelja majke djece na osnovi želje da se djeca odgajaju u određenom duhu,jeziku ili vjeri,da slušaju određenu glazbu, mislim da nema smisla ,jer svačije je pravo da živi onako kako on smatra da treba.Jedino u slučaj da su taj odgoj,glazba i sl. usmjereni protiv dobrobiti djeteta,te da izazivaju ili su izazvali štetu kod djeteta, onda za neku zabranu ima osnove.To je mukotrpan postupak dokazivanja,vještačenja kroz sudski postupak.

Znam da kao roditelj želite odgajati svoje djete onako kao vi mislite da treba.I to je vaše pravo.Međutim ovo je nova situacija u kojoj trebate što prije shvatiti da to nećete moći uraditi u cijelosti ili djelomično.To trebate shvatiti prvenstveno zbog sebe,da si olakšate život.Vrijeme će vam najbolje pokazati što činiti i kada,jer djeca su još mala (7 i 22 mj.!)..

 

Pozdrav..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, radi se o obrezivanju. Ali, gdje je tu medicinska opravdanost? Osim vjerskog, nema nikakvog drugog osnova dijete obrezivati, pogotovu što oni i u Izvodu iz Marične Knjige Rođenih nisu niti Bošnjaci, niti im je vjerska pripadnost muslimanska? Nije li i za to potrebna prethodna suglasnost OBA roditelja?

 

Druga stvar, zabrana. Pa nije li logično da djeca govore HRVATSKIM JEZIKOM? Za starije dijete, što je ujak, barba, teta, to je sve nepoznanica. Ali ''daidža, to zna! Pa u kojoj mi to zemlji živimo? Neće li dijete u ne tako dalekoj budućnosti, imati možda problema u vrtiću, školi, druga djeca će ga možda zezati kojim to on jezikom govori, djeca nekada znaju biti jako okrutna u izrugivanju. Nije li to jedan od razloga? Dijete ne zna što znači baka, svaku stariju ženu koju vidi zove nena!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Medicinske opravdanosti kod zdravih ljudi nema..Postoje neki slučajevi tj.bolesti kada je cirkumcizija terapijski zahvat..

Što napraviti u vašem slučaju?Kako sam već rekao takav zahvat se dopušta islamskim i židovskim vjernicima u medicinskim ustanovama.

Kako u tome spriječiti vašu sadašnju/bivšu ženu ne mogu vam odgovoriti.Po nekoj logici ne može se ju tužiti ''unaprijed'' pa da sud izda neku zabranu..

Što učiniti ako se to ipak dogodi?Teško mi je odgovoriti jer nisam pravnik ali smatram nažalost da tu ne možete učiniti puno...

Što se tiče jezika i tu je stvar slična..Kakve će posljedice dijete iimati kad poraste u društvenom okruženju može se samo prepostaviti...

Razumjem vaša pitanja i nedoumice,Ali vi ste sada tek na početku svega.Moj savjet bi vam bio da se koncentrirate na brakorazvod,na ostvarenje kontakta s djecom,a kasnije što bude..To vam govorim iz iskustva jer sam slične stvari već prošao i sam sam imao tisuću pitanja na koja nisam mogao dati odgovor..

Pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, sada u 24.sata čitam da je u Splitu djevojčica pala s 5.kata, a mati je bila u istoj sobi. Liječnici se bore za dječji život, a policija, normalno, kao nešto utvrđuje okolnosti. Sada, kad se je već nešto desilo. Mali u Zagrebu odletio sa terase na 4.katu (12 metara), samo pukom srećom nije mu ništa.A zamislite, ova moja bi išla zaspati, i mali bi izašao na terasu (4.kat, ogradica od pol metra), i sve što bi našao bacao bi dolje. Poslije pola noći. Malome je davala ključeve od auta, samo da ga se riješi, i malac od 22 mjeseca upali auto. Otvara/zatvara prednje prozore na botun, imam auto koji nema limitator, el.motor koji diže/spušta staklo može djetetu prekinuti prst, ruku, ma i obezglaviti ga, samo tako. Sve ja to trubim ne znam kome sve ne već evo 34.dan, i nitko ali baš ništa. Još me socijalna radnica optužuje da sam joj utjerivao strah govoreći joj, prije no bih išao na brod ''čuvaj djecu''. I za to sam kriv! A što sam joj po njenome trebao reći? Ne propusti ''Našu malu kliniku''? Ili ''Big Brother''??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sami ste dali odgovore na vaša pitanja.Možda toga niste niti svjesni ali postat ćete uskoro.

Niti jedna institucija a najmanje Centar za socijalnu skrb ne djeluju preventivno iako bi se trebali i tako ponašati.Od socijalne radnice niste mogli ništa bolje niti očekivati i neka vas to ne zabrinjava.Uglavnom se radi o frustriranim osobama koje niti svoje obiteljske probleme ne znaju niti mogu rješiti (čast iznimkama) uz to su još pune predrasuda posebno prema muškarcima.Čim se pojavite u tom nazovi Centru odmah ste za njih zločinac,nasilnik ili ne znam što..To je iskustvo svih muškaraca s kojima sam razgovarao bez obzira na njihovu naobrazbu,položaj u društvu i sl...to je jedan od razloga zašto sam vam prije i napisao da zaobilazite Centar koliko je to god moguće i da s njima komunicirate podnescima/pismima preko protokola.

Ponovo vam želim reći da pokušate u sudskom postupku tražiti psihološko i psihijatrijsko vještačenje sudskih vještaka, jer imam dojam da s vašom sadašnjom ženom puno toga nije u mentalnom smislu kako treba..Tek nakon mišljenja sudskog vještaka možete činiti daljnje poteze..Razgovarajte s odvjetnikom o toj mogućnosti..

Pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetima i podršci. Mislim, od svog ovog našeg sustava JEDNOSTAVNO NEMA NIŠTA. Ja sam doznao da je, dok sam bio na brodu, mali pao i bio šivan. Sada pokušavam doznati što se zapravo desilo. E, ALI... nitko ti neće dati ništa bez sudskog naloga. Moraš lagati, moliti, izigravati glupana da bi ti netko nešto samo usmeno kaže, ali papir, nalaz liječnika, NITKO NE ŽELI DATI. Koga briga za djecu? ma nikoga, plaća im ide, svi samo peru ruke. Kod nas je jednostavno došlo do raspada sustava koji bi trebao brinuti o obitelji kao osnovnoj jedinici društva, i tu je jedini problem.

 

Čitam, Čučić je osuđen na 42 dana zatvora, uvjetno doduše, zbog duševne boli nanešene bivšoj supruzi, jer ju je spriječavao da vidi djecu. KOME DA SE JA OBRATIM ZA MOJU DUŠEVNU BOL, 35 DANA NE DOPUŠTA MI SE VIDJETI DJECU. KOME????? SAMO DRAGOME BOGU!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi kao otac svoje djece imate pravo uvida u zdravstvenu dokumentaciju (zdravstveni karton) koja se nalazi kod njihovog izabranog lječnika (pedijatra).Nakon što pregledate zdravstveni karton možete zatražiti od liječnika izvod iz istog.Ukoliko odbije vaš zahtijev, da bi izbjegli pisanje podnesaka nadležnom Ministarstvu zdravstva i Hrvatskoj lječničkoj komori ,možete jednostavno sami prepisati iz zdravstvenog kartona ono što piše o lječenju i ozljedama djeteta.

Naravno kada u sudskom postupku iznesete podatke o zapuštanju djece od strane njihove majke trebate tražiti od suda da se dostavi zdravstveni karton djece od njihovog izabranog lječnika ,zbog čega će sud izdati službeni nalog da se to i izvrši.Tada onaj kome je nalog izdan neće moći isti odbiti jer sud ima mehanizme da utjera ono što nalogom i zahtijeva.

Kako ste već dugo onemogućeni viđati svoju djecu već na prvom ročištu tražite sudsku privremenu mjeru kojom će se omogućiti da ostvarujete susrete i druženja s vašom djecom.Time zaštićujete prava i dobrobit vaše djece.Rješenje koje izda sud u tom smislu je ovršno. Ako rješenje druga strana ne bi poštivala možete pokrenuti sudski ovršni postupak kako bi se poštivalo rješenje suda.To ponekad uključuje i policijsku prisilu uz soc.radnika.

Uskraćivanje viđanja djece od strane drugog roditelja,a to su gotovo isključivo majke,jedanj je od najtežih oblika emocionalnog zlostavljanja, nasilja i agresije, kako nad roditeljem kojem je to pravo uskraćeno ,tako i prema vlastitoj djeci.To će vam potvrditi svaki psihijatar i psiholog koji svoj posao obavlja stručno (naravno da tu ne spadaju tzv. psihologice CZSS ,jer njihovi stavovi su sve prije nego vođeni pravilima struke).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se vratio od dječjeg liječnika. Evo: Pa znate, ne sjećam se, nije ništa upisano, možda smo bili na godišnjem, vaša supruga zaista redovno dolazi na preglede i cijepljenja (u 90% slučajeva ja sam bio tamo, zato to i govori), djeca padaju, mi imamo slučajeve da 5 -godišnje dijete plače do iznemoglosti zbog sistematskog, kako ste došli do tog nalaza, pa on vam ne vrijedi.... Jedva sam izvukao od liječnice što znači neki latinski izraz, koi dio glave (lijevo) je bio šivan, ali i to, onako, općenito, pa tu negdje.... Imam osjećaj kao da sam bio kod studenta 1.godine medicine, pa mi, ono, kao na ispitu, nešto kao zna, više ne zna, nije siguran....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam sagu o razvodu, borbi za djecu...

niti je svaki otac zlostavljač, ni svaka majka iz bajke..

nedavno sam sa kolegicom prolazila borbu za dijete..pa evo: u czss, kod liječnika, pravnika- bez obzira što je ona žensko, ista situacija, svi se prave blesavi, daju stupidne odgovore putem telefona (jer ima slatkorječivog psihopatu za bivšeg muža, koji je sve babe šarmirao). Uglavnom, ja se raspisala ali main point: ne odustati, nikada, ako se desi situacija u kojoj vas šalterski štakor otepe i ne želi primiti pismeno, slijedeći korak je: tko je vaš šef, ja želim podnijeti službeni prigovor na vaš rad...E tu se već poveći broj vrata otvara.. Kod policije je malo dugotrajniji proces - vjerojatno vezan sa brojem čvaraka na uniformi - obrnuto proporcionalan sa djelovanjem = onda ide objašnjavanje i uvjeravanje da ćemo nas dvije doći s odvjetnikom, da ćemo tražiti službenu zabilješku, uputiti povjereniku...uglavnom smo uspijele sve izvući...Ne bi bilo loše angažirati sve prijatelje i hot line - jer uvijek neko nekog zna..pa se i na taj način neka vrata uspiju otvoriti

Morate se boriti, nikako odustati, strpljennja na vreće, sve papirnato dokumentirati, tetama u czss nositi kave na kile...za djecu su sva sredstva dozvoljena osim oružja...

uglavnom, želim vam uspjeh u teškoj borbi :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim, nemoguća je ova situacija, Ja sam, da budem iskren, počeo odlaziti psihologu-psihijatru, jer, počeo sam tonuti, i to jakobrzo.. Ne alkohol, droga i sl, ali, psihički, jednostavno tonem.... Sat vremena razgovora je 250 kn, neki testovi koji traju 4-5 sati 400 kn...još uvijek mogu to financijski nekako podnijeti, ali.... Ja sam zapovijednik broda, imam pod sobom brod od 350 m, 25-30 članova posade, ne mogu si dopustiti da na brod idem psihički rastrojen. Prvi časnik me može zakonski prijaviti da sa mnom nešto nije u redu, i to ne samo kompaniji, pa izgubim kompaniju (mislim, mogu naći i drugu, posao kao posao), nego mogu napraviti puno gore, sudar, nasukati se, netko može stradati. Slijedeći brod na koji sam planiran ide za USA, tamo mogu za nešto zaglaviti i do 20 g. u zatvoru!!!! Za jedno pogrešno slovo napisano u listi posade kazna je i do 1000 USD. A na brod moram, prvo, treba mi lova, drugo, ne mogu odgađati i remetiti njihovo planiranje smjena.

TUŽNO, U NAJMANJU RUKU!!!!!

A o Našoj ''miliciji'' i czss, ne mogu više ni pričati. Čast pojedincima, ali, stvarno su rijetki, vrlo rijetki...

Vjerujte mi, jučer sam na ulici vidio policajca, sama odora izazvala mi je osjećaj povraćanja, gađenja....

Opet govorim, čast pojedincima, ali, kad tako nešto motorički osjetiš, onda je tu dosta toga jasno.

Nikoga, kome god sam napisao mail, zvao ili razgovarao, nisam pitao da me pomiri sa mojom suprugom. Naprotiv, jednom sam to i otvorenoo rekao u policiji. Ono što mene zanima, jesu DJECA, još uvijek istražujem njihovu blisku prošlost (100-ak dana od danas), njihova sadašnjost, i, što je meni najvažnije, njihova budućnost! Da ja znam da je moja supruga psihički stabilna osoba, koja se zna i može nositi sa teretom majčinstva, ja bih bio miran. Ali, JA ZNAM, ONA SVE TO NIJE!!! Malo, pa sam sebi kažem, NE MOGU IH SPASITI OD NJIHOVE ROĐENE MAJKE!!! SLIJEDEĆA MISAO MI JE, NE, NE DAJ JOJ DA OD DJECE KOJA SU DO PRIJE MJESEC DANA IMALA SVE, NAPRAVI DUŠEVNE BOGALJE!!!! Ne znam, zaista ne znam.... Sve ovo na mojoj je psihiostavilo rez, i on ide dublje i dublje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomorče,

u ovoj situaciji je najvažnije da sačuvate sebe,vi ste na prvom mjestu,vaše zdravlje.Ukoliko to ne učinite vaša djeca za koju se s pravom borite kao njihov otac tek tada neće imati ništa.

Sve ovo što proživljavate pokazuje samo da ste čovjek,čovjek koji se nalazi u teškoj situaciji u kojoj emocije izbijaju u prvi plan.Zbog toga je dobro da ste zatražili stručnu pomoć koja će vam sigurno olakšati da prebrodite ove teškoće.

Koliko god vi sada mislili da je situacija nerješiva i da sve što činite nema nikakvig smisla moram kazati da je to pogrešna percepcija.

Kako vrijeme bude prolazilo i sami ćete se uvjeriti u to i sasvim ćete drugačije ''postaviti situaciju''.

Naravno da je potrebno da o svemu govorite,da iznosite svoje mišljenje,strahove,nedoumice i sl.To je veoma poželjno i kao terapijska mjera i način kako lakše i sa manjim traumama prebroditi postojeće stanje.

Ostalo je stvar zakona,suda..Sami ste kazali da uskoro imate sudsko ročište zbog tužbe koju ste podnijeli za razvod braka.Kako imate malodobnu djecu u postupku brakorazvoda će se odlučivati i o tome s kojim će roditeljem djeca živjeti.Vaše je pravo da se suprostavite da djeca nastave živjeti s majkom te da isto ''potkrijepite'' dokazima o nebrizi za djecu,zapuštanju djece i sl.Također tražite vještačenja sudskog vještaka kliničkog psihologa i psihijatra.Njihov nalaz će vam biti osnova za daljnje postupke...Ne kažem da će sud odrediti da djeca žive s vama,ali iz svega mogu proizaći druge mjere koje sud može izreći npr. nadzor nad izvršenjem roditeljske skrbi nad malodobnom djecom..

Pripremite sve dokaze za zapuštanje i nebrigu o djeci.Predložite svjedoke (npr.one koji imaju saznamja o padu djeteta s balkona),navedite gdje se nalazi zdravstveni karton djece da ga sud u postupku vještačnja može zatražiti,gdje je dijete medicinski obrađaeno nakon ozljede (zdravstvena ustanova), te da se može zatražiti iz protokola zdravstvene ustanove o kakvoj se ozljedi radilo,na koji je način i kada nastala jer to ne mora postojati u zdravstvenom kartonu djeteta ako majka taj nalaz nije donijela da se zavede.

Držite se...Pozdrav..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A nemoj se ljutit, ali ako se ženiš za muslimanku ili osobu druge vjere naklonjenu muslimanštini, što se čudiš da tete zove nena? A bogati, dragi moj i ti padaš s marsa! Pa je si li ti nju znao i prije braka i djece, jeste skupa slavili Božić ili što li već, jesi li vidio išta... ...nije mi niš jasno. Znam da ti je teško, ali malo me to sve čudi...U svakom slučaju sretno ti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, sve si ti u prvu, ali... znaš li ti išta o značnju riječi '''llubav'' ili, ''VOLIM....''? Daj, nemoj, nismo svi isti, ovo je dvadeset i prvo stoljeće.... Ne bratstvo i jedinstvo, ali, dogovor, ljubav, etc, etc, Pa, recimo, zašto misliš da sam ja HRVAT??? Možda sam Slovak, bilo koje nacionalno određennje nacije?Kako znaš da nisam, po sebi,, nedaj Bože U svakom slučajju, djeca su moja, kako god bilo,, Srbin, pravoslavac.... Nemoj, bolje pusti....Odi spavati....

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, najnovije iskustvo. Nazvao sam gđu ...,, dječju pravobraniteljicu u Rijeci, i požalio se, kako to već ide, da svoju djecu nisam vidio 35. dan. Ona kaže, smirite se, potražite pomoć psihologa/psihijatra!!! Na odgovor, da ja IDEM VIDJETI SVOJU DJECU, PA TGO GOD I KOLIKO I KAKO PRIJETIO, ONA SPUSTI SLUŠALICU. Nakon 10 min, zvoni tel, javim se, GOSPODINE..., NEMOJTE IĆI NIGDJE, NEMOJTE DA VAS PRIJAVIM POLICIJI ZBOG PRIJETNJE!!! JA NEKOME PRIJETIM DA ŽELIM VIDJETI SVOJU DJECU!!!!!! BAŠ SI NEŠTO RAZMIŠLJAM, PA ZA DJECU I ŽIVIMO, ZAR NE???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo ljudi bez tog oruzja. Kome ce to koristiti?

 

Znam da vam je izuzetno tesko ali time mozete samo preplasiti svoje dijete i dati stofa onima koji ne zele daga vidite.

 

Sistem ocigledno ne funkcionira tamo gdje bi morao. I stvarno ne razumijem zasto uoci izbora nitko ne potegne to pitanje pred politicarima. Krajnje je vrijeme da se nevladin sektor aktivira oko ovog pitanja. Osnujte udrugu i budite jako glasni. Nema vam druge.

 

Nepravde postoji svogdje, od gradjevinskog nereda do mobinga. Postoje zone zivota u kojima je pravna zastita i slaba i nedostatna. To je jednostavno cinjenica.

 

Probajte pomoci sebi i svojem djetetu na neki drugi naci, a ne oruzjem. Zivot je dug i treba stediti snagu, trebat ce i vama i djetetu. Jednog dana ovih 35 dana nece izgledati tako dug.

 

Zelimo vam da sto prije ostvarite svoje zakonom zajamceno pravo. Legalnim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomorče,

po vašoj poruci vidim da vam je jako teško.Nadam se da ćete razumno postupati i da nećete napraviti ništa što bi moglo naškoditi prvenstveno vama, a potom i vašoj djeci.

Suosjećam s vašom patnjom i želim da što prije prestane.Bilo bi dobro ako imate nekog svog bliskog da bude uz vas u ovoj krizi,nekog razumnog s kim možete podjeliti sve što vas muči.

Ponovo ste napravili grešku kad ste zvali telefonom dječju pravobraniteljicu.Trebali ste ako ste bili u mogućnosti osobno otićii do nje i očitovati se i pisanim putem (podnesak).Nažalost je to tako...

Želim da nam se što prije javite s dobrim vjestima, jer nije sve tako ''crno'' kao što se vama čini..vjerujte..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na kraju svega, ostaneš SAM!!! To mene još čeka, ali....Jeste li svi vi spremni šetati kroz stan, a da VAM SE SJEĆANJA VRAĆAJU, TU JE MOJE DRAGO SKAKALO, I GOVORILO TATA? JESTE LI???????? AKO NISTE, NAROLJAJTE SE, I ODITE SPAVATI, SUTRA JE NOVI DAN!!!

Nije cinizam, realnost, i iskustvo.... Da mi je jednu sekundu bbiti sa sinovima, ali... ne znam, još ću odvagniuti rizike, .Još nemam ideje kako i što, samo je kafić tu....................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ni znao da xara 1.4 može potegnti 230. ako je... Prjatelj mi kaže, nemoj, ako ništa drugo, naletiti ćešš na nekog nevinog... Idemo.... Xara,1.4, pa kaže 230... Ma leti, dušo, neću nikoga nevinog ubit. Možda, samo sebe, i to za MIHAELA I BORNU!!!! Idem, ali ću se i braniti.... svačime što imam!!!! Miho i Bornić, tata vam dolazi........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaš, kada ovo čitam što proživljavaš, duboko osječam tvoju patnju i bol, jer kroz ovu situaciju i ja prolazim. Tvoja bivša nije vrijedna takvih suza i vjeruj mi NISI BESPOMOČAN! Na oružje sam i ja pomislio, ali ZAŠTOOOO? ZA KOGA? Pa imam prekrasnog sina, a ti dvoje prekrasne dječice i za njih treba živjeti. Niti jedne sekunde ne treba razmišljati drugačije, nego samo o svojoj djeci i njihovom razvoju. Moj neprijatelj Harlekin je ipak, čini mi se, dobio poziv od policije na obavjesni razgovor zbog prijetnje, pa sa veseljem mogu biti sa svojim švrčkom bez prisutnosti ove nakaze. Sada se očekuje poziv centra, zbog kršenja odredbi pravomočnog rješenja, zbog forsiranja "tate" čovjeka sa kojim bivša živi, te izazivanja mržnje mojeg trogodišnjeg sina prema meni kao ocu!

Izdigni se od ove situacije i riješi ovaj problem legalnim putem. NISI BESPOMOČAN, put smo ti već napisali! Pozdrav od prijatelja po istoj muci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od cijelog državnog zakazanog sustava, kod vas u Istri je najgorje, na žalost..

no jutro je svanulo, noć preživljena???

jesi se pokušao povezati sa bilo kojom udrugom samohranih roditelja - jer je tamo dosta ljudi koji "ganjaju" povrat djece

a dječica su premala da bi osjetila velike poremećaje, mislim nije da neće ostaviti posljedice, ali djeca osjećaju ljubav i nježnost, pa sve se to da ispraviti sa puno ljubavi i pažnje kad ih dobiješ ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da život, u kojem treba racionalno bez obzira na težinu situacije donositi odluke, u nekim slučajevima izuzetno teške odluke koje podrazumijevaju odricanja i pomirbu sa teškom na prvi pogled samo bezizlaznom situacijom, i sve će kad tad doći ako ne na svoje onda na bolje, što ti i moja malenkost svim srcem želi.

 

ALI, prestani svojim ponašanjem (vožnja automobilom, pa sad ovo lišavanje života) prijetiti i ugrožavati druge. Na taj način, samooplakivanjem, agresijom i rizičnim ponašanjima nećeš rješiti ništa.

 

Smiri se i zatraži pomoć, prijatelja, doktora, nekoga tko će te moći racionalno uputiti u defininitivno dugotrajno i bolno rješavanje tvog problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, iskustvo govori....¸JA SAM UVIJEK ZVAO POLICIJU, ZATO ŠTO SU DJECA URLALA OD STRAHA, I JER JE MOJA ''LJUBAV'' ISTO TAKO URLALA, etc, etc.... Od policije ništa, ja sam. njihovom djelatniku (panduru, recimo to tako) sve objašnjavao, pokazivao, sve je bilo ''CLEAR'' J****bi ga, po njima, i njihovoj pameti, ja sam ''prespavao kod njih, i nije mi krivo, morao sam postaviti ''nultu točku'', dakle, od kuda počinjemo sukobljavati se, dakle, od kuda to više nije samo obitekjski problem, već pravni početak (recio to tako)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno morate promjeniti način razmišljanja..

Koliko god se ovdije radi o vašoj djeci i koliko god su emocije (potpuno razumljive) u prvom planu i vode vas u svemu MORATE IZNAĆI SNAGU da ovaj začarani krug koji vas vodi u provaliju prekinete...Nadam se da razumjete što vam želim reći..

Moj prijedlog bi bio da uspostavite kontakt s svojim odvjetnikom,da porazgovarate otvoreno o svemu i da se nakon tog razgovora ''slijepo'' držite dogovorenog..Prepustite odvjetniku da umjesto vas komunicira s institucijama s kojima je to potrebno ili da vas prije bilo kakve komunikacije s istima dobro pripremi kako nebi došlo do ponavljanja pogrešaka..

 

Društveni i pravni sustav u kojem se nalazimao je takav kakav je i tu se u ovom trenutku ne može ništa napraviti..Što to prije shvatite nećete rasipati svoje snage koje će vam biti i te kako potrebne u budućnosti kako bi u okviru postojećeg pravnog sustava ostvarili (a sigurno hoćete) prava vaše djece i vaša prava kao njihovog roditelja..

 

Put će biti dugotrajan (s usponima i padovima) ali je sigurno da ćete uspjeti ako postavite stvari ispravno..Nažalost,to u ovom trenutku ne činite..

Ovo sam napisao u najboljoj namjeri pa bih želio da to tako i razumjete...

Držite se,pravda je na vašoj strani,a pravo će biti uskoro...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stari, gle, čovik si od mora. Neke stavri ti moraju bit jasne, htio ne htio. Imale logike ili ne.

Da sustav funkcionira? NE.

Da je koji put diskriminirajući? JEST

Ali što možeš napraviti da bi bilo BOLJE?

A to je da je netko drugi napisao pravila igre, i da je to za njih igra a za nas život. I u tome moramo izvuć najbolje šta možemo slijedeći pravila.

Ako zagineš na cesti. NE VALJA. Još gor ako bekiš koga, slučajno, polunamjerno ili namjerno. Zato se skuliraj pod hitno, stavi dicu u prvi plan, i svi smo mi plakali isprid monitora i ne vidili budućnost, svima se rušija život, i svoj i dičiji. Tribaš napravit u ovoj situaciji ono šta se najbolje može. Ne prkeljaj sa centrom na telefon. Podnesi smisleni prjavak ili nešto takoo šta ti je sastavio odvjetnik. I ne dovodi se u situaciju da završiš u zatvoru, na groblju, ili bez posla jer tako sigurno nećeš vidit dicu. Aj izdrži i vidit ćeš korak po korak, ići će nabolje, ali ne toliko brzo ili kvalitetno kako se možda nadaš. Drž se!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, pomorac.

 

Sad je dosta. Ili se nastoj primiriti, poslusati brojne savjete kolega s portala, prihvatiti njihove sugestijie i iskazanu dobru volju i podrsku ili cu morati zatvoriti temu.

 

Pa ne mozes na pravnom portalu traziti prodaju automatske puske. Pa cak ni ti nisi toliko prolupao da to ne mozes shvatiti.

 

Daj gledaj stvar malo drugacije, uvijek ima neki nacin da se promjeni perspektiva pa da teske situacije postanu izdrzljive. A sto da si sad ne brodu pa ih opet ne bi mogao vidjeti mjesecima.

 

Probaj si naci utjehu i sacuvaj mentalno zdravlje. Ili podji do dezurnog psihijatra / psihologa. Djeci bolestan otac ne moze pomoci. A sigurno ce doci dani kada ce jako trebati tatu. Vec ga trebaju. Ali zdravog.

 

Drzi se i molim te, postuj pravila foruma. Dugo i uporno te toleriram radi teske obiteljske siguacije ali morati cu ipak postaviti granice.

 

Hvala na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, draga Ane, nije mi dobro, i, već sam potražio pomoć. 250 kn, sat vremena, testovi 400 kn. OK, još uvijek to mogu podnijeti novčano, ali, nema lijeka.... Osjećaj je, kao da ti netko ukrade (uzme) jedan dio tebe, ili.... nije ni to točan opis svega što prolazim.... UZELI (UKRALI) su mi dušu....Ono za što sam živio....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekoga ću zgrabiti, i, taj netko imaće cijev ili bombu ispod grla. Ja znam specijalne policije (pa bile to i Alfe) tehniku, i mogućnosti. Snajper, IC tehnologija, imaju masu mogućnosti.... Jedna od mogućnosti, je recimo, staviti grijanje u autu na max. U biti, ne želim da itko strada, ali... Sve što ja želim, ŽELIM VIDJETI SVOJU DJECU!!!!!!!!! PA KOŠTALO ŠTO KOŠTALO.......Ja i sada živim na 4.katu, mogao sam, i mogu jednostavno skočiti.... Ne, hoću pokazati gdje je ova država, i, ali kao prvo, HOĆU DJECU!!! Točka!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajd lijepo pročitaj sve što si do sad napisao i zamisli da si sudac koji odlučuje kome će djecu dati. da li bi ti sebi dao mačku, a kamoli djecu? netko će ti ženi napraviti ogromnu uslugu da joj pokaže šta ovdje pišeš. ja bih se tebe, da sam ti žena, ozbiljno bojala. zapitaj se zašto se rastala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odi i CZSS, napiši podnesak, odi kod pravnika i razgovaraj s njime! saznaj gdje je obiteljski Sud u Istri i tamo je prijavi. Niko ti ne smije zabraniti da viđaš svoju djecu, to je tvoje zakonsko pravo i na to se pozovi u razgovoru s njima! Samo razgovorom i sa institucijama sistema se može sve riješiti. Nemoj raditi gluposti, jer ćeš dobiti trajnu zabranu približavanja svojoj djeci i onda si pečen. Niko ne voli takve reakcije koje ispoljavaš na ovom forumu, zato oprez i mudrost, djeca te trebaju,

FIKUS!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je teško, ali probaj shvatiti da su savjeti kolega sa foruma, od ljudi sa sličnim iskustvima, bilo majke ili očevi, a imaju zajednički cilj - dobrobit djece. Svi su došli do istoga zaključka, borba da, ali kroz institucije, mudro i promišljeno.

Pomorče, trebaš toj djeci kao stabilan i nenasilan otac, živ, koji nije u zatvoru, psihički stabilan da bi mogao pomoći i sebi i njima. Molim te još jedno, spominjući silu uskratit ćeš sebi dosta mogućnosti, a ako je i upotrijebiš mislim da si tek onda napravio potpuno suprotno od onoga što ti je cilj-biti zajedno sa djecom i viđati ih. Sretno još jednom i polako naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomorče, ako si sklon postove u kojima ti žene odgovaraju protumačiti kao sklonost da smirujemo, a ne razumijemo kako se osjećaš, daj, molim te, pažljivo pročitaj glibove savjete.

 

Znamo da ti nije lako, glupo i banalno zvuči i sama ova izgovorena fraza, ali zasigurno si u drukčijoj poziciji nego li brojni očevi koji se barem uvijek nalaze na kopnu i u zemlji gdje su im djeca i to je jedan od tvojih specifičnih problema za držanje situacije pod kontrolom ili sustavnu prisutnost u dječjim životima.

 

No, pokušaj, ma kako ti teško izgledalo: fermaj balun malo i ne dozvoli sebi da te baš toliko izbacuje iz ravnoteže osjećaj bespomoćnosti, jer upravo to ti može umanjiti šanse da budeš što više sa klincima. I argument u prilog htijenjima druge strane...

 

I... sretno ti bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo upravo je stigao poziv iz CZSS-a za mene i bivšu da se za tri tjedna pojavimo u prostorije centra zbog "zahtjeva za intervenciju" (ja napisao dvije) i zbog II PP. To je vjerojatno kratica za dvije policijske prijave! Naravno da sam se obradovao ovome i da će se u Centru tada monogo toga riješiti, pogotovo sa Pravomočnim Riješenjem Suda! Prijetnja sa vatrenim oružjem i bljezgarenje o "ako mi se hoće, nečeš više nikada vidjeti sina u životu" od Harlekina, se nije isplatilo. Ma treba se boriti za svoje švrčiće i institucije su spore, ali ipak djeluju HURAAAA!

Ovo može ipak značiti i prijetnja da se majci oduzme dijete, jer moji strahovi da dijete živi sa čovjekom koji kaže za sebe da ima PTSP i da je nepredvidiv u svom ponašanju, može uroditi plodom. Zamislite, dijete neka zaplače, a on nervozan i nepredvidiv, tko može garantirati da u moje dijete neće ispaliti rafal iz automatskog oružja? To mora ipak riješiti Centar i Policija!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ja ne znam da li hoda? Potpuno razumijem pomorca ( osim one opačine s Tupljakom ili Podpićnom).

Nalazim se identičnoj situaciji. teško je zadržati samokontrolu i suspregnuti emocije kad se nemate kome ni obratiti.

Tko će zaštititi Vaša prava i prava Vaše djece na koja se svi pozivaju a gaze ih zbog klasične predrasude tipa - djete+majka= prirodno stanje stvari.

 

Zahvalio bih se poštovani fikus. Dali ste mi guidelinse unutar kojih se mogu kretati i pomogli mi da se u vrtlogu informacija i beskorisnog ( diskriminantnog) pokušam izboriti za pravo svoga djeteta da ima oba roditelja.

 

Molio bih Vas da ukoliko me možete uputiti na pravnika koji se može ponijeti kao profesionalac - braniti interese svoje stranke ( a ne sugerirati kako je stvar izgubljena i da je najbitnija stvar visina alimentacije) da me na istu uputite.

 

Hvala još jedanput svima a Vama pomorac, ne dajte se. Znate onu našu - krepat, ma ne molat. Vi se za vašu djecu morate boriti - jer ona to ne mogu. A ako Vas nema - da biti će Vam lakše jer nećete morati gledati kroz šta prolaze ali ćete ujedno propustiti sve one osmjehe, sva njihova dostignuća i na kraju krajeva, unuke - vašu besmrtnost.

 

Stoga - trdo spreda.

 

Iz istre sam i ako Vam treba razgovor - javite mi se putem maila.

 

Lijep pozdrav svima i još jedanput, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je najveći moj uspjeh u borbi za moga trogodišnjeg sinčića ipak bila moja težnja (naravno uz pomoć Centra) da se majka dobije na suradnju! Sada je situacija normalna, dijete mi dolazi kući dva puta tjedno po tri sata i svakog drugog vikenda po četri sata, uspio sam je dobiti na suradnju, a mali me počeo zvati "tata", a Harlekina "Zeko". Treba puno truda, odricanja i autoriteta, puno prepiski sa Centrom, a i prijava na policiji, da se postave kockice na svoje mjesto. Mislim da vam odvjetnik ovdje ne treba! Treba čekati i biti ustrajan prema svom cilju! Dijete je na prvom mjestu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zodax je napisao:

Molio bih Vas da ukoliko me možete uputiti na pravnika koji se može ponijeti kao profesionalac - braniti interese svoje stranke ( a ne sugerirati kako je stvar izgubljena i da je najbitnija stvar visina alimentacije) da me na istu uputite.

 

Molim vas, procitajte pravila foruma da ne moram zakljucavati temu ili brisati. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi pomorce, dobro dosao u klub. Ako te moze utjesiti ima nas dosta. Ne bih te htio razalostiti, ali nadaj se najboljem i spremi za najgore. Uobicajeni scenarij je slijedeci, a nazire se i u tvom slucaju: ni krivom ni duznom( najcesce) ocu, jednostavno se onemoguci pristup djeci samo zato jer to majka (ma kakva ona bila) zeli (najcesce iz nekakve osvete, pomijesanih osjecaja straha i snage, a najvise kaosa i praznine). Sve! drzavne institucije podrzavaju majku i to 100%. Pred zakonom si kao otacu pravima skoro jednak s majkom, ali u realnom svijetui si 100% obespravljen. Cuvaj se da te ne proglase nasilnikom ili mentalnim bolesnikom. Sto god da napravis bit ce interpretirano u funkciji potreba majke (pazi ne djece!) i institucija koje trebaju zastititi svoje neangaziranje. Od tebe se ocekuje da sve sto imas predas djeci (citaj zeni).

Pazi, ukoliko sredis vjestacenje psihologa, tvoja ce supruga rezultirat savrseno zdrava, a ti ces rezultirati vrlo nervozan i kao takav nepodoban za vidjanja djece ( o skrbnistvu i ne sanjaj). Sorry za iskrenost. Procitaj malo blog.vecernji.hr/ocevblog. Bit ce ti poucno. Odi kod najboljeg advokata kojeg mozes nac. Nece ti puno pomoc, ali mozda ti ne bude lagao u oci i skrivao pravu istinu o tome kako se rjesavaju ovakvi slucajevi. Sacuvaj si zdravlje!!!

canis je napisao:

U članku 11. Zakona o osobnom imenu (NN.br 69/1992) stoji:

 

Maloljetnom djetetu promjenit će se osobno ime na zahtijevg roditelja ili usvojitelja,a na zahtijev staratelja uz suglasnost nadležnog organa za poslove starateljstva.

Osobno ime maloljetnog djeteta čiji roditelji ne žive u braku,promjenit će se na zahtijev roditelja s kojim dijete živi ili kojem je povjereno,uz suglasnost drugog roditelja.

U slučaju da drugi roditelj ne da suglasnost za promjenu osobnog imena maloljetnog djeteta,odluku o sporu donijet će nadležni organ za poslove starateljstva.Odluka organa starateljstva priložit će se zahtijevu za promjenu osobnog imena maloljetne osobe.

Suglasnost iz stavka 3. ovog članka nije potrebna kada prebivalište drugog roditelja nije poznato ili kad mu je oduzeta poslovna sposobnost ili roditeljsko pravo.

 

Prema ovom članku Zakona o osobnom imenu vidi se da je potrebna suglasnost roditelja s kojim dijete ne živi za promjenu osobnog imena (ime i/ili prezime) i da to nije tako jednostavno bez obzira što druga strana željela.

 

Što se tiče kirurških zahvata niti jedan liječnik ili bilo koji drugi medicinski radnik ne smije vršiti bilo kakve stručno-medicinski neopravdane zahvate ili liječenja, jer time čini kazneno djelo nesavjesnog liječenja opisano u KZ.

 

Mogu pretpostaviti da bi se moglo raditi o tzv. cirkumciziji ili obrezivanju muške djece što je karakteristično i za muslimanske vjernike.

Mislim da je to dopušteno obavljati u medicinskim institucijama s jedinom ''otežavjućom'' okolnošću da roditelji snose troškove takvog medicinskog zahvata umjesto zdravstvenog osiguranja (HZZO).

Nažalost to je sve moguće jer su vjerske institucije vrlo moćne u ovoj zemlji..(moj osobni stav)

 

Traženje zabrane ili ograničenja boravka s djecom roditelja majke djece na osnovi želje da se djeca odgajaju u određenom duhu,jeziku ili vjeri,da slušaju određenu glazbu, mislim da nema smisla ,jer svačije je pravo da živi onako kako on smatra da treba.Jedino u slučaj da su taj odgoj,glazba i sl. usmjereni protiv dobrobiti djeteta,te da izazivaju ili su izazvali štetu kod djeteta, onda za neku zabranu ima osnove.To je mukotrpan postupak dokazivanja,vještačenja kroz sudski postupak.

Znam da kao roditelj želite odgajati svoje djete onako kao vi mislite da treba.I to je vaše pravo.Međutim ovo je nova situacija u kojoj trebate što prije shvatiti da to nećete moći uraditi u cijelosti ili djelomično.To trebate shvatiti prvenstveno zbog sebe,da si olakšate život.Vrijeme će vam najbolje pokazati što činiti i kada,jer djeca su još mala (7 i 22 mj.!)..

 

Pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija