Jump to content

Pravni savjet u naslijeđivanju maloljetnog djeteta


Manuela.mani

Preporučene objave

Molim za pomoć!

Majka sam maloljetnika(15g) koji je nasljednik u ostavini bake i djeda po pokojnom ocu.Točnije u postupku su dvije ostavinske rasprave.Osim njega nasljednici su i njegova malodobna polusestra iz očevog drugog braka i stric.Po oporuci od djeda naslijedio je polovicu stana a drugu polovicu stric.Po oporuci od bake naslijedio je 1/4 dijela obiteljske kuće.Njegov stric koji je dobio 1/2 kuće i 1/2 stana predlaže izvansudsku nagodbu.Stan je veličine 31,10m2 a dio u kući cca 27m2 s pripadajućim dijelo okućnice i garaže.Obje nekretnine su u Zagrebu.Djed je takodjer ostavio dugovanja prema bankama cca 100000 kn.

Striv predlaže da da svoju polovicu stana za udio u kući ali traži da preuzmemo i dugove.Udio u kući nema tereta(dugova).Ja kao skrbnik ne znam što da radim i kako da postupim.Nisam u mogućnosti platiti savjet pravnika a ne znamm ni kako se to može razriješiti.Ako neko ima slično iskustvo ili mi može pomoći da dobijem pravnu pomoć bit ću zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija