Jump to content

jednokratna pomoć - hrv.braniteljima


Bety

Preporučene objave

Bety je napisao:

Evo danas čula informaciju - ne znam koliko je istinita da možeš dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 500- 1600 kn ako si hrv.branitelj.Baš ne vjerujem u to,ali ako nešto zna o tome molim odgovor.Hvala

 

Teško je odgovoriti na ovakvo pitanje jer nam niste rekli od koga bi trebali dobiti takvu pomoć. Od Ministarstva branitelja, Zaklade, županije, grada, općine, CzSS?

Svi oni imaju svojim godišnjim proračunima predviđena novčana sredstva za priznavanje prava na jednokratnu novčanu pomoć braniteljima, u različitim iznosima i pod različitim uvjetima.

Ako govorimo o jednokratnoj pomoći koju odobrava MOBMS, onda treba reći da se za priznavanje toga prava može podnijeti zahtjev izravno Ministarstvu (nema roka, znači kroz cijelu godinu) i iznos pomoći je do 7000,00 kn (jednokratno), naravno ako se ispune uvjeti i poslije dužeg čekanja. Ova jednokratna novčana pomoć se može dobiti radi teških materijalno novčanih i/ili teških zdravstvenih situacija.

Slično je i kod Zaklade, osim što je više razloga (i različitih iznosa) za dobivanje jednokratne novčane pomoć (otiđi na web stranicu Zaklade HB ili pogledaj starije topice na temu Zaklada HB pa će ti biti jasnije).

Što se tiče jednokratnih novčanih pomoći od strane županija, gradova i općina, njihovi propisi nisu jednaki pa bi bilo dobro da provjeriš u svojoj općini ili gradu, odnosno županiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija