Jump to content

što napraviti?


kraljica

Preporučene objave

Dakle, neznam jesam li dobro otvorila ovo al probat ću.. Ak ima netko da zna što da napravim bit ću mu jako zahvalna ...

Dakle prije nekih 7 - 8 godina meni bliska osoba, koja je već tada bila u mirovini, a u toj firmi odradila cijeli svoj staž , BILA JE OBAVIJEŠTENA ONAK USPUTNO telefonom (naglašavam nikad ništa pismeno nit je ikad išta potpisala) da ima pravo na dionice te svoje firme. Nije to shvaćala vele ozbiljno i napravila popriličnu grešku, znači nije ih pisala nit otplatila neku simboličnu love...

Zanima me može li se sad išta napraviti .. Može li se pozvati na to da nije znala i da nije obavještena. Dakle, može li ić tužbom? Ima li smisla?

Pliz pomozite .. o prilično velikoj svoti se radi.. taman bi si kuću dovršila...

Aj molim što prije odgovor!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aj pliz pomozi .. prije koji dan sam zvala u tu firmu jer dakla moja teta već 10 tak godina je u mirovini pa mi jedna godspođa rekla da je to bilo .. ko je upisao upisao je . 8 ko je jamio je) .. pa neznam... ja ti nemam pojma o pravu ni o Ugovorima pa mi reci šta mi je taj Kolektivni ...

Onak iskreno mogu li išta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Kao prvo moraš pribaviti dokument temeljem kojeg se odlučilo o prodaji dionica zaposlenicima (to je vjerojatno odluka skupštine).

 

Iz tog dokumenta moraš saznati je li tvoja bliska osoba trebala biti i bila obaviještena o mogućnosti stjecanja dionica svoje firme na formala način (npr. poštom preporučeno).

 

Ukoliko postoji propust poduzeća da obavijesti potencijalnog dioničara na način kako je prpisan zakonom ili aktom poduzeća, tada imaš pravo na naknadu štete i to od fizičkih osoba koje su provodile prodaju dionica (vjerojatno direktora).

 

No, napominjem kako je moguće da je poziv zaposlenicima bio preko oglasa.

 

Također, zastara naknade štete iznosi 3 godine, ali teče od dana nastanka štete, saznanja za štetnika ili štetni događaj. Tako da ako je tebi bliska osoba saznala da može upisati dionice prije više od tri godine tada ti je nastupila zastara.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija