Jump to content

Odbijen prijedlog upisa prava vlasništva, pomozite!


korisnica

Preporučene objave

Poštovanje svima,

Dobila sam odbijenicu prijedloga za upis prava vlasništva na nekretninu. Molim nekoga tko se razumije u termin poput "određuje se brisanje plombe": znači li to da će vratiti papire koji su predani uz prijedlog za upis (mada u odbijenici ništa ne piše) ili će tamo stajati dok se ne riješi, odnosno izvrši promjena izgrađenosti čestice, jer još uvijek je "pašnjak".

Što se tiče promjene izgrađenosti čestice, što trebam učiniti da se to riješi?

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brisanje plombe znači da će po pravomoćnosti rješenja izbristi Vaš "Z", broj pod kojim se Vaš predmet vodio na predmetnom sudu iz knjige, odnosno uloška. Papire Vam neće sami vratiti nego ćete ih morati sami preuzeti na šalteru. I da, promjena opisa (izgrađenosti) česice iz pašnjaka u nešto drugo se neće sama dogoditi. Probajte s odvjetnikom ili geodetom. Možda više košta ali je lakše ne petljati se s stvarima koje ne razumijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako vi ne želite ne morate ih preuzeti odmah, vaši dokumenti ostaju u spisu..ne možete ih staviti u knjigu položenih ugovora jer ta knjiga je zatvorena za nove upise..prvo morate izvršiti promjenu izgrađenosti da bi izvršili etažiranje zgrade,, naime..ne možete etažirati "pašnjak" nego zgradu koja je upisana u zemljišnu knjigu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija