Jump to content

natječaj za sudske vježbenike


jelenaT

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Prijavila sam se na natječaj ministarstva za izbor sudskih vježbenika objavljenog 3.9.2007

Da li bi mi netko mogao reći koliko otprilike treba proći vremena od objave natječaja za izbor sudskih vježbenika do poziva na razgovor sa čelnikom tijela i koliko ukupna procedura traje?

Postoji li mogucnost da ne pozovu na razgovor iako je sve uredno poslano?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naoboružaj se živcima jer će ti procedura trajati predugo.Još niti natječaj iz 5 mj. nije skroz završio tj. nismo počeli raditi. Procedura ti je otprilike ovakva: ministarstvo od silne dokumentacije koju si poslala sudovima ili do-u pošalje samo drugi primjerak životopisa, pa te sud ili do zovu na razgovor, nakon toga predsjednik suda ili drž.odvj. izrađuje mišljenje i prijedlog kandidata te ga šalje natrag ministarstvu u koje se sastaje komisija ( koja odlučuje samo o predloženim kandidatima) i predlaže ministru imenovanje pa nakon kojih 2-3mj. dobiješ rješenje o imenovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sorry, jučer nisam stigla napisati. Ovako, većinom slične stvari kao što je već zabilježeno na onom topicu Bez veze do posla na sudu. Uglavnom, svaki kandidat je bio cca 4 minute unutra, pitali su me osnovne podatke koji su navedeni u životopisu, s kim živim, čime se bavim, kako namjeravam dolaziti na posao, u smislu, namjeravam li se preseliti ili putovati, ocjene iz kp, gp, kpp i gpp, prosjek ocjena i duljina studiranja, tema diplomskog, na koje sam se još natječaje javila, što me zanima, kakvi su mi afiniteti, i to je otprilike to. Rezultati stižu poštom od ministarstva. Evo, nadam se da sam pomogla. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavila sam i ja sve razgovore. Bilo nas je 40 -50 na svakom sudu!!!! Razgovori su uglavnom bili ugodni i kratki.

pitala sam predsjednika suda kada bi mogli očekivati rezultate i on je rekao da su od ministarstva tražili da rješenja donesu prije izbora, dakle možemo očekivati odgovore negdje oko 20.11 pa na dalje.

 

Sretno svima :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Još nisam dobio rješenja za sudove, a očekujem rješenja za Županijski u Osijeku, Općinski u Županji i ODO u Županji te Trgovački Osijek, a čujem od kolege da je u Trgovačkom dobio Đuro Druško pa se slažem ako tko dobije rješenje nek napiše tko je primljen da prekinemo neizvjesnost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna li netko jesu li uopće počela stizati rješenja za Županijski sud u Osijeku? Jer ako jesu, onda je pitanje dana kad će ih svima dostaviti.

Možda će prvo dostaviti rješenja za Trgovački sud, od dosta ljudi čujem da su samo to dobili. Možda se ide redom...

U svakom slučaju, ako tko ima rješenje sa Županijskog suda u Osijeku neka objavi imena onih koji su posao dobili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam više što bih rekao, ovo mi je ukupno 17 odbijenica što se tiče sudova, da ne brojim državni inspektorat, ured državne uprave, policija i ostale pravne osobe što čini ukupno 36 odbijenica. Ipak za sada ne mogu se žaliti jer radim u Zavodu za zapošljavanje kao savjetnik za zapošljavanje-vježbenik i ugovor mi ističe u veljači koji mi neće produžiti kako mi je otvoreno rečeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam također danas očekivao od županijskog al očito idu ritmom svaki drugi dan. Dotična iz B.Manastira je oko 12 godina studirala,mladež HDZ-a i s obzirom na sve što još neću napisati očekivano i predvidljivo za B.Manastir, ovo joj je bio zadnji vlak. Svaka joj čast ,upala je eto u tu ekipu vježbenika....još nada ostaje za onih 6 u županijskom...al samo nada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega, moraju stići, baš kao što su i ova druga stigla...i ja sam se nadala da će doći još prošli tjedan ali je valjda oko njih bilo najviše posla, ipak je 6 mjesta bilo upražnjeno...do kraja tjedna će valjda stići, pogotovo što na ostalim rješenjima ( a govorim o Belom Manastiru, Trgovačkom sudu u Osijeku) koja su mi stigla piše da se komisija koja je odlučivala sastala 19.11. pa pretpostavljam da je ista komisija odlučivala i o Županijskom sudu...znači, pitanje je dana...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko još nije počeo raditi jer treba proći žalbeni rok od 15 dana. To se isto može odužit jer rok za svakog kandidata počinje teći od trenutka dostave rješenja. Dakle, ako netko nije primio poštu (namjerno ili slučajno) mora se čekat dok mu je ne uruče i onda još 15 dana njegovog žalbenog roka. Tek nakon što istekne tih 15 dana Komisija odlučuje o žalbama i obavještava pred. suda o tome, te isti onda donosi rješenje o raspoređivanju na radno mjesto.

Kada donese rješenje netko će nas zvat sa suda da kaže kada počinjemo radit. Obično zovu dva do tri dana prije tako da rješite sve obveze ako ste negdje drugdje zaposleni da ne bi bilo problema (što može biti gadno jer ako nekom prihvate žalbu možete ostati bez prijašnjeg posla a ne dobiti novi).

 

Znam da postoji neki broj u Ministarstvu koji se može zvati da se sazna koliko je žalbi i kako napreduje žalbeni postupak ali za to moram pitati prijateljicu koja je već sve ovo prošla pa vas obavijestim o tome.

 

Sretno kolegama iz Slavonije i Baranje sa rješenjem za Županijski sud.

 

P.S. iz gore navedenih razloga MOLIM SVE KOLEGE DA PODIGNU POŠTU kako bi žalbeni rok što kraće trajao!!!!!!!!!!! Hvala

 

P.s.s.

Plaća je ista kao i za odvjetničke vježbenike oko 3.500 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija