Jump to content

pripravnički ispit


Miki_

Preporučene objave

Volontirao sam u jednoj Banci pola godine i nakon toga dobio Ugovor na određeno vrijeme od godinu dana. Odradio sam tih godinu dana i nakon toga im se zahvalio, jer nisam baš bio zadovoljan poslom. Napominjem da se u ovoj Banci ne polaže nikakav pripravnički ispit.

Nakon mjesec dana konkurisao sam u drugu banku, na drugačije poslove. Na razgovoru su me pitali da li sam položio pripravnički ispit i začudili su se na moj odgovor da se u prethodnoj Banci ne polaže pripravnički. Primili su me pod Ugovorom na određeno vrijeme od 6 mjeseci.

 

Pitanje je,da li ću morati polagati pripravnički ispit u novoj firmi,s obzirom da već imam godinu i šest mjeseci ukupnog radnog iskustva,i da se u prethodnoj firmi nije polagao pripravnički? Koliko znam volontersko iskustvo se uračunava u pripravnički staž.

Možda sam trebao sačekati da me zaposle na neodređeno vrijeme u staroj firmi, pa onda dati otkaz.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonska obveza pripravničkog staža propisana je za pojedina zanimanja, kao i obveza polaganja pripravničkog ispita (stručnog ili državnog ispita). Odnosi se na državne službenike te zdravstvene djelatnike. U konkretnom Vašem slučaju mislim da je riječ o nekom internom aktu. Vi svakako možete pomoći odgovorom na pitanje kojeg ste zanimanja, na kojem ste radnom mjestu u banci volontirali i točno o kojem je sada radnom mjestu riječ. Volonterski rad po planu i programu pripravničkog staža pojedinog zanimanja, uračunava se svakako u pripravnički staž propisan za to zanimanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija