Jump to content

bez vozačke već više od dvije godine?


y00y

Preporučene objave

pozdrav! naletih na ovaj odličan forum pa evo da vas priupitam za mišljenje i savjet. jedan petak, prije dvije godine, dečko mi je ostao bez vozačke. zaustavila ga je prometna policija, ponudili mu alkotest na koji je dobrovoljno pristao, napuhao je 0,73 alkohola te su mu na licu mjesta oduzeli vozačku dozvolu bez ikakva objašnjenja, upute o javljanju niti bilo kakvog sličnog postupka. u ponedjeljak ujutro dobio je poziv za Prekršajni sud. poziv je bio specifičan jer u njemu nije pisao ni datum kad se treba javiti, niti vrijeme u koje treba biti pred sucem - pisalo je samo da se javi na sud "ODMAH".

naravno otišao je pred sutkinju isti taj dan, te su mu odredili 3000 kn kazne + sudske troškove. sutkinja mu je pri tome napomenula da se može žaliti ali da vozačku u tom slučaju neće dobiti nikad. pošto je u to vrijeme bio nezaposlen i nikako nije mogao platiti toliki iznos žalio se.

od tad je prošlo već više od dvije godine, nikakvo rješenje nije do sada stiglo. neki dan je išao na policiju upitati za svoju vozačku, no tamo su mu rekli da oni o tome svemu nemaju pojma, da ne znaju gdje je njegova vozačka, kad će ju dobiti natrag niti bilo što u vezi tog slučaja.

zanima me: što se sada može učiniti kako bi on vozačku konačno dobio natrag? cijeli postupak i njegove posljedice su bile pomalo nesvakidašnje koliko mi se čini. postoji li neki pravni lijek za njegovu situaciju i ako postoji koji je?

molim Vas odgovor.

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na javljanju.

apsurd svega je što se događaj koji sam opisala zaista dogodilo tako i tim redoslijedom. znam da me ne mulja jer sam bila prisutna kad se to sve dogodilo...

poziv za sud sam vidjela svojim očima i ja i mnogi drugi. ne mogu ga poslati ovamo na uvid jer ga je prilikom odlaska na sud morao ostaviti tamo

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pan je napisao:

Ako mu je vozačka oduzeta onda je dobio potvrdu o oduzimanju vozačke. Sa tom potvrdom neka se javi na policiju i dozvolu će dobiti nazad.

eh da. u normalnim okolnostima dobije se potvrda, ali on ju nije dobio!

temu sam otvorila upravo iz razloga jer u ovom slučaju ništa nije bilo uobičajeno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo mi je totalno nejasno.....nemoguće je da mu vozačku ne vraćaju.........rješenje, budući je uložena žalba, nije postalo pravomoćno, te iz tog razloga niti vozačka ne može biti oduzeta, odnosno upisana zabrana.....

tek kad se rješenje vrati sa vps, ono je pravomoćno, te će se u njemu vidjeti konačna odluka. kako reče rubens, malo to sve proučiti, pa onda se javiti sa konkretnim podacima.

usput, javite se na policiju, i zatražite vozačku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja znam da cijeli slučaj zvuči nevjerojatno, ali se tako dogodio. on je bio na policiji prije tri dana tražiti svoju vozačku no nisu mu je dali, nitko nema pojma o tome itd. dvije godine je prošlo od kada je žalba podnesena - dakle (po nekom mom laičkom razumijevanju nastupila je zastara). dotična sutkinja je izričito tražila novac - nudila mu je čak i poslije ročišta da plati traženu svotu na licu mjesta pa bi dobio vozačku odmah natrag. zar to nije ilegalno???

nikakve pairologije o oduzimanju vozačke, oduzimanje same vozačke na licu mjesta nakon čega mu uopće nakon nekog perioda nije vraćena natrag, poziv sa suda na kojem umjesto datuma i vremena piše da se javi ODMAH, i konačno otovreno traženje novaca koje je više ličilo svemu drugome osim legalno izrečenoj kazni!!!

i sad na kraju krajeva, nakon što više od dvije godine nije doslovno vidio svoju vozačku izgleda da ju, po svemu sudeći, neće više ni vidjeti...

vjerovali vi ili ne - takav je slučaj...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto ja ti ne vjerujem, prva stvar, visina kazne koju navodiš gore je recimo sumljiva, drugo ako si taj tvoj lumen nije dvije godine podigao vozačku nakon što mu je bila privremeno oduzeta, onda je to jedino i samo njegov problem.

 

Sada kada je očito ili rješenje pravomoćno ili je u postupku izvršavanja, a koliko sam shvatio radi se o tome da ga sudac pokušava "nagovoriti" da ne ide u buksu (umjesto da plati ono što je dužan platiti), krivo ovdje interpretiraš slučaj i zbunjuješ ljude.

 

Uzmi sve podneske, posloži to po redu i javi se.

 

Bok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi navodite da je sve nenormalno osim vašeg dečka. Niste naveli pod kojim okolnostima se događalo oduzimanje vozačke, čiji je državljanin vaš dečko, gdje ima prebivalište i slično jer u nekim okolnostima postupak se provodi po hitnom postupku.

Oprostite na izrazu ali meni je nenormalno da netko svoju vozačku netraži dvije godine kada već i vrapci na grani znaju da se ista podiže po isteku mjere opreza koja može biti najduže 72 sata. Provođenje sigurnosne mjere je tek po pravomoćnosti prekršajnog naloga / rješenja. Možda se vaš dečko umislio da će mu policija kući donijeti njegovu vozačku ili ga moliti da dođe po nju.

Što se tiče zastare ovisi gdje i u kojoj fazi je postupak.

Neka vaš dečko pismeno od policijske postaje zatraži vraćanje vozačke, naravno preporučenom pošiljkom. Dužni su vam odgovoriti u roku od 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija