Jump to content

Ovrha za alimentaciju


anonimno

Preporučene objave

Samohrana sam majka..Živim sa dva sina od 14 i 17 god.Do sada sam dobilavala alimentaciju za svakoga od njih 450,00 kuna.Žalila sam se na presudu koja je napokon stigla nakon dvije godine i koja ide u moju korist.Naime,dosuđena mi je alimentacija za svako dijete po 700,00 kuna.Bivši suprug je naravno dužan uplatiti mi razliku za alimentaciju za te dvije godine ali NE ŽELI.Kaže da nema.Tvrdi da ima mirovinu od 2.100,00 kuna.Inače ne posjeduje više ništa jer sve što je imao prepisao je na svojeg oca.Pokrenuti ću ovrhu ali ne znam od kuda će mu to uzeti ako zaista ima samo mirovinu.Kako ga mogu prisiliti da mi to plati?

 

hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako to mislite?Zbog 12000 kn duga dići će na noge cijelo pravosuđe i tražiti oca da mu vrati stan ili kuću???A što da je prodao???Gospodin je cijelo ovo vrijeme uredno plaćao svojih 900 kn alimentacije i mislim da je uopće živa nepravda da sada mora plaćati zaostatke!Nije mogao znati da će mu sud dići alimentaciju na 1400 kuna!Pa nije vidovit???Pogotovo s tim primanjima!Zaboga,pa njemu ostaje sada samo 700 kn za život???UŽAS!!!Nije im dosta što su mu digli alimentaciju,već su mu i zaostatke nabili?!I onda se čude što pola Hrvatske ne plaća NIŠTA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,i daje savjete lešinarima kako da upropaste nečiji život!!!!A što se tiče mojega odgovora imam na to pravo jer ovo je još uvijek FORUM otvoren za svačije mišljenje!!!A moje mišljenje je da je ovo čista pohlepa ili osveta,a na takve moram reagirati iako znam da nema nikakvog učinka!Imate pravo!!!Čemu se uzrujavati?Neka sudi Bog!Oteto-prokleto!!!Nisam za one koji ne plaćaju alimentaciju,ali gospodin je zaista bio fer(ako je plaćao uredno do sada koliko mu je bilo određeno) i ova presuda nije fer niti po određenom iznosu s obzirom na primanja,a niti je fer određivanje zaostataka na novi iznos unatrag dvije godine!Znači netko ti kaže:"Hoću da mi daš toliko ili ću te tužiti!!!" i ti moraš ODMAH dati toliko!!!On te tuži i onda ti sud još potvrdi da si mu morao dati i nabije ti zaostatke!UŽAS!!!Mogla je tako tražiti i 3000 kn?Meni je logično da plaćaš od datuma presude o povišenju ili sam ja luda ili se gospodin treba žaliti???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako uklonimo emocije, koje mogu biti i za jednu i drugu stranu (osobno smatram da je gospodina bio fer i placao, te da ako ima toliku mirovinu nije mogao dobiti povisenje), tada bih ipakr ukazao na činjenicu da nije moguce vratiti imovinu bez obzira kada je prepisana. ja savjetujem gospodji da što se tiče prepisane imovine ne pokreće tuzbu, jer ju ne moze dobiti. nema nikakvog zakona u ovom svemiru koji bi odredio da se imovina vrati. ne vjerujte odvjetnicima koji ce vam obecavati da cete dobiti spor - jer necete, a naplacacete se itekako. sto se tice ovrhe koju biste pokrenuli, mozete dobiti do 50% mjesecnih primanja, u ovom slucaju mirovine dok se ovrha ne ispuni. Čudno mi je da je dosudjeno povecanje kada sada otac živi lošije od djece. Da li nam gospodjo mozete pomoci i reći kako ste uspjeli to? Uz potpuno razumijevanje potrebe djece, zabrinut sam za tog oca koji ce zivjeti ispod minimuma minimuma. Takodjer se bojim da ce se ovim ratom za novac narusiti odnos sa djecom sa njegove strane. jeste li o tome razmisljali? ja nisam majka tereza da vam drzim moralne lekcije, no, vjerujte vrijeme alimentacije prodje (a uskoro ce i kod nas mijenjati zakon kao i u zemljama EU - do osamnaeste godine i dalje ne bez obzira na skolovanje) a jednom naruseni odnosi se vrlo tesko ispravljaju. ako je gospodin uredno placao, da li vam je to doista trebalo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebam naglašavati da se slažem sa vama jer moji predhodni postovi govore sve!No jedno me zanima?Gospodin ako će plaćati 1400 kn već daje i preko 50% prihoda!50% njegovih prihoda ustvari je već 1050 kn!Mislim da mu se u tom slučaju ne može napraviti niti ovrha mirovine jer ovrha ne ide preko tog postotka!Ili se varam???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"koja ide u moju korist" ==> gospodjo, nije uzdrzavanje za vas i nije u vasu korist

"dužan uplatiti mi "==> nije vama duzan uplatiti nego djeci

"da mi to plati"==> ista priča

 

...hmm...doista me zalosti sto je u ovakvim situacijama novac ispred drugih vrijednosti. pogledajte, vasa djeca su skoro punoljetna..jedno dijete za godinu dana, a drugo za tri-cetiri godine. kada stavite sve novce koje ste dobili za razliku, da li je to doista vrijedno da se odnosi svedu na rat? volio bih samo jedno: da nam gospodja koja je pokrenula pitanje kaze kakav je odnos iznedju oca i sinova...osobito prije podizanja tuzbe, tijekom mrskih rocista i sada...pa neka nam onda kaze da li je to svege vrijedno. potom, razmislite...kada su odnosi dobri, druga strana ce dati uvijek i vise nego sto zakon propisuje. evo, neka se izjasni osoba koja je pokrenula ovaj post. vjerujem da ce svima biti zanimljivo. naravno, ocekujemo iskren odgovor

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rastavljena sam i imam dobre odnose sa suprugom, samo radi djeteta, koje je malo ( nastojim to držati na nekakvom normalnom nivou), sto znaci da ga ne ucjenjujem kontaktima s djetetom, niti djetetu pricam nista lose o njemu i njegovoj bližoj i daljknjoj rodbini.

No, mi smo na sudi i jos uvijek se sudimo za uzdrzavanje za dijete. Nase dijete to ne osjece kroz nas jer timr ne opterecujemo nase dijete.To sto mi imamao ili nemamo izmedju sebe ne tice se naseg djeteta, a gospodin suprug ne zeli placati ni onoliko koliko je sud odredio na osnovu svih parametara, potrebe, primanja, ziivotne potrebe nas oboje itd..... . Ne nisam jedna od onih koje bi ogulile bivseg " kostiju" na racun djeteta, jer sam zaposlena samohrana majka, no on se bori da ima sto manje uzdrzavanje, a sada je svojevoljno trazio smanjenje susreta s djetetom ( sa tri vikenda mjesecno na dva). Unatoc svemu, nase dijete nema pojma da otac ne zeli placati uzdrzavanje, cak ni koje je sud odredio, a sam je inzistirao da to odredi sud, a visoko je obrazovana osoba.

 

Toliko o dobrim odnosima bivsih supruznika. Za ljubav djeteta covjek svasta proguta pa i to sto se ponekad nalazite u blizini osobe koju vise, mozda ne mozete ni vidjeti.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uz duzno postovanje,

draga gospodjo vi potezete emocionalnu stranu kad vam odgovara a ne kad vam ne odgovara.

citat "ziivotne potrebe nas oboje" ==> pa recite mi, zasto bi suprug i vas uzdrzavao? da li biste to na njegovom mjestu.

draga gospodjo, kada se ljudi rastaju, oni se doista rastaju i zele proci sto bezbolnije i da manje plate. pa to je normalno. mozda sam se krivo izrazio - ne da sto manje plate, nego da ne plate vise od zakonski odredjenog. oprostite...nitko vas nije tjerao u tu bracnu zajednicu i ako se ista raspala, nemojte previse ocekivati. to je tako...na zalost svih koji pate ili ce patiti. no, i dalje mislim da svejstno ili nesvjestno pokusavate ili oguliti gospodina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da niste dobro shvatili. Ovo sto ste izdvojili kao citat se odnosilo na zivotne potrebe mene i supruga. Htjela sam reci da je sud uzeo u obzir sve, od potreba djeteta, preko njegovih ziviotnih troskova i mojih, te moja i njegova primanja i na temelju svega toga odredio uzdrzavanje. Sam je predlozio da to tako bude, jer se nadao da nece biti taj iznos, vec manji, pa sada pokusava smanjiti iznos. Nije mu odredjeno vise od zakonski propisanog, a njemu je i to previse.

 

Koliko ja znam nista nije striktno zakonski propisano niti strogo fiksirano za iznose uzdrzavanja ( neki placaju vise, a neki manje od tog " propisanog iznosa" jer netko nema niti tolika primanja,a netko ima primanjaiznad prosijeka, pa placa i vise, dakle prema primanjima), kao niti primanja i koeficijenti za place za istu strucnu spremu ( ovisno o firmi u kojoj radi i poslovnost te iste firme)

Ne zelim ja njega oguliti, jer bih bila najsretnija kad mi ne bi placao nista. Ja imam svoj posao i ne mora on mene uzdrzavati, ne treba ni dijete, ako ne zeli.

No nemam pravo odreci se neceg sto je djetetovo, na to me je strogo upozorio sudac i odredio mu uzdzavanje 1000 kn.

 

Ja se nisam bunila, a on je ulozio zalbu i sad to stoji otvoreno. Sve su to njegove zelje. Tko tu koga zeli oguliti???!!!

 

I da znate nisu sve zene iste, ako , slucajno , mozda imate vi jednu koja vas guli i koju morate uzdrzavati ( zao mi je ali onda ste i vi to znali). Ponekad se muskarci povode za jednim primjerom pa onda svrstavaju sve u isti kos.

 

Recite mi kakav je to otac koji svojevoljno sebi smanji broj susreta s djetetom ( sa tri vikenda na dva mjesecno) i ne zeli placati ni ono sto mu je, kako vi kazete ZAKONSKI ODREDJENO ?????

Tako bih ja mogla na svom primjeru procijeniti sve ostale oceve, na temelju svog iskustva, i sve ih strpati u isti kos.

No ja nisam takva i ne mislim da su svi takvi biseri kao moj bivsi suprug. HVALA BOGU DA ME ON NE TREBA UZDRZAVATI. Prije bih umrla od gladi !!!!!

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam pokrenula ovu temu.

Poštovani moj gospodine,ne osuđujte prije nego što saznate sve činjenice.Želite iskreni odogovor,pa evo vam ga.

Kao prvo,prije dvije godine moj bivši je imao plaću od 4.800,00 kuna a za djecu mi je plaćao samo 500,00 kuna,(za jedno dijete 250,00 kuna) te sam ga tužila za povišenje koje sam na kraju dobila na 900,00 kuna.Žalila sam se na tu presudu koja je stigla tek sada(nakon dvije godine).On je u međuvremenu otišao u mirovinu i sada je činjenica da mi ne može toliko plaćati.

Inače,taj gospodin kojeg toliko žalite me je tukao pred djecom,prijetio nožem i pištoljem zbog čega su moja djeca završila kod psihologa.Taj isti gospodin je mogao viđati svoju djecu kada god je želio ali naravno nije imao vremena.Taj isti gospodin i dan danas ne želi svoju djecu osim dva puta godišnje a ja mu NIKADA nisam branila da ih viđa.Ne kupuje im ništa.Ne daje im ništa osim tih 450,00 kuna.Darovao je stan djeci a sebi je ostavio doživotno uživanje u stanu kojeg sada iznajmljuje i taj novac stavlja sebi u džep umjesto da je djeci otvorio račun jer stan je ipak njihov.Vi ga žalite a znate li da on pored svoje mirovine radi honorano gdje ostvaruje jako lijepa primanja,iznajmljuje stan čiji su vlasnici naša djeca,živi sa roditeljima i svi zajedno imaju primanja oko 8.000,00 kuna!!! Nikada nije djeci kupio knjige niti odjeću.Dao đeparac.Jedino što im daje je tih 450,00 kuna.

Moja plaća je 2.300,00 kuna plus tih njegovih 900,00 kuna za djecu.Sada si izračunajte kako ja živim i što ja mogu priuštiti svojoj djeci dok se on okolo opija i smije mi se..Ne želim ja njemu uzeti novac za sebe.Predložila sam mu da se ne vučemo po sudovima nego da novac stavlja djeci na račun,da im ponekad kupi što želi i koliko može ali ne,on to ne želi nego svaki put diže ogromne kredite da nema mjesta za alimentaciju i onda mi se smije u facu.Da imam veća primanja ne bih uzela niti lipe od njega ali ovako sam prisiljena jer on ne daje meni nego djeci!!!

Mislite da je lijepo kada djeca slušaju i kada mi njihov otac poručuje da će me ubiti.Kada me vrijeđa?!..Mislite da dijete ne pamti oca kako pred njihovim očima tuče mamu?!!!..Ljudi moji,pa gdje vi živite?!!..Svi nas optužujete(žene) a ne pitate se zašto su te žene pobjegle od muževa!!..Možete li si zamisliti kako je mojim sinovima kada znaju da njihovom ocu nije stalo do njih?!..Kada me pitaju kako tata može uzimati naš novac od stana a nama ne da ništa?!!..Potkrada vlastitu djecu!! I nema šanse da mu to dozvolim.Odreći ću se svega na ovom svijetu ali za svoju djecu ću se pobrinuti kada neće on.A što se tiče tih novaca koje mi je dužan,predložila sam mu da taj novac uplati djeci na njihov račun da djeca imaju ali naravno,ne želi niti čuti..

Lako je reći da je nešto nepravda a da li je nepravda što ja sa svojom djecom živim sa 3.200,00 kuna a on sam sa 8.000,00?!!..

A nepravda je bila kada sam ja prvi put dobila alimentaciju od 150,00 kuna(za jedno dijete) jer je gospodin podigao veliki kredit pa nije bilo mjesto za više i tako godinama radi ,isto kao i sada..Ja sam preživjela i preživjeti ću i dalje ali neću mu više dozvoliti da uzima djeci ono što je njihovo.

Nije su svi očevi isti.A što ja sada trebam tu napraviti?!Mirno gledati što on radi?!.Žaliti ga?!.Jedino ga žalim što ne zna što znači voljeti svoju djecu.Živjeti za njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada vidim da ste napisali ovo da njihov otac živi lošije od djece poludim.Vi nemate pojma kako mi živimo a on živi jako dobro.Sredio je on sebi sve tako da izgleda kako je jadan i bez novaca.Ima prijatelja suca koji je zajedno sa njim napisao ugovor van svih zakona i sada ću toga suca prijaviti.Neka se pokrene kazneni postupak.Moj bivši je zajdeno sa tim sucem sastavio ugovor kojim je naštetio našoj djeci i sada ću pokrenuti tužbu i kaznenu prijavu:dječju pravobraniteljicu sam već obavjestila.Eto toliko o "jadnom ocu" koji jedva živi.

Ljudi moji,ima još takvih i sa jedne i sa druge strane koji varaju i izbjegavaju svoje obaveze.Isti ti su u stanju se prikazati na papiru jadnima,čak i primati socijalnu pomoć a u isto vrijeme se "kupati" u novcu.Honorarni posao ne možete dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma dajte, covjek prepise djeci stan ! pa što biste htjeli više????? kada djeca postanu punoljetna moći će uživati stan. pa znate li vi koliko djece ima tu mogucnost, a vi tu zapomagate. vjerujem da se niste rastali jer ste se ljubili nego jer ste se počeli svađati. ALI TKO VAS JE TJERAO da ulazite u takvu bračnu zajednicu. Draga gospodjo, ja ga ne opravdavam za lose stvari koje je napravio, no ako je čovjek djeci prepisao stan koji će naslijediti punoljetstvom ja mislim da je dao i više nego treba. jedan stan vrijedi dana nekoliko cjelokupnih uzdrzavanja djece. ipak ste vi dosta sebični!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođi koja je pokrenula temu

Nemojte se puno obazirati na razne moralne insinuacije koje se odnose na vaš problem. Stan koji je prepisao na djecu njima neće biti od koristi još jako dugo ( bar prema onom što ste napisali). Kao što vam je savjetovano na početku posta, potražite stručnu pomoć odvjetnika. Do sada ste dobili samo žučne komentare ljutih čitaoca foruma. Pravo ste na sudu ostvarili sad ga samo trebate sprovesti u djelo.

I još jedan savjet. Ako želite sačuvati živce, koji vam svakako trebaju, nemojte ulaziti u rasprave na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga gospodjo, sto god vas savjetovali oni koji su na vasoj ili na drugoj strani, ocekuje vas sigurno mnogo problema. iako gospodin u postu ispred pise da djeca nece imati koristi od stana, to nije istina. TO JEDNOSTAVNO NIJE ISTINA. kako stan glasi na njih to je njihova imovina. oni samo do punoljetnosti ne mogu istim upravljati imovinom. pa to je meni sasvim u redu - tko jos da maloljetnoj djeci da da upravlja stanom. No, recite iskreno, da li biste pristali da vas bivsi suprug (da nema tog stana) uplacuje neki iznos kao stambenu stednju za djecu ? E, vidite, on JU JE VEC ODAVNO UPLATIO. I muka mi je od onih koji jednoobrazno gledaju na probleme. Taj stan JESTE imovina vase djece. pitajte bilo kojeg odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uplaćivao je REDOVITO 500 kn alimentacije,onda ga je ona tužila pa je uplaćivao REDOVITO 900 kn alimentacije,pa ga je ona sada opet tužila pa je dobio 1400 kn alimentacije i 12000 kn zaostataka na taj novi iznos unatrag dvije godine ni kriv ni dužan!!!!Prepisao je stan djeci,a ona bi sada joj da najamninu od tog stana iako gospodin ima pravo doživotnog korištenja što znači da do svoje smrti ima pravo raditi s njim što god hoće!!!!Nakon smrti stan dobivaju djeca!!Ja sam žena,ali stojim na strani vašeg bivšeg supruga!Gospodin vam daje 2/3 svoje mirovine,ostaje mu 700 kn i da nije odselio i iznajmio stan ne bi imao od čega živjeti jer sve daje vama!!!A koliko zarađuju ostali sa kojima on živi se ne tiče niti vas,a niti sud!!!Mora i on nešto pridonositi u kućanstvo i štedjeti sebi za starost!Što se pak tiče vaših bračnih odnosa i to je nebitno!Pa ne određuje se alimentacija po tome!!!Vučete čovjeka već godinama po sudu i koliko mi se čini taj će i umrjeti sudeći se sa vama!!!Dobro on to još i podnosi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I kako to mislite on živi sam sa 8000 kn!Sami ste napisali da su to ukupni prihodi njega i roditelja zajedno!On dobiva 2100 kn mirovine+ najamninu od stana koju daje vama za alimentaciju!Prihodi njegovih roditelja se ne tiču nikoga!!!!!!!Znači vi biste i najamninu i alimentaciju po mogućnosti i ostalu imovinu(tako ste napisali!!!),knjige,džeparac,stan je već dao....Još da i njegovim roditeljima odrede neku cifru jer imaju preveliku penziju...I sve to skupa ne bi zadovoljilo vaš bijes,pohlepu i želju za osvetom!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, samo nitko nije obratio paznju na OZ u kojem lijepo pise da imovinom malodobnog djeteta raspolaze njihov skrbnik. Dakle, otac nije skrbnik u ovom slucaju, vec majka. Prema tome pravo na najamninu bi trebala imati djeca, a time bi do njihove punoljetnosti raspolagala majka, tj skrbnik.

I jos nesto , nakon smrti oca taj bi stan ionako pripao djeci, zakonitim nasljednicima, ako je stan bio na ime njihovog oca. Prema tome, veliki potez bi bio kad bi otac prepustio stan djeci nakon stao navrse punoljetnost i da raspolazu stanom ili prihodom od stana onda, jer otac ne stanuje u tom stanu, sto znaci da ne uziva stanovanje.

Nije taj otac bas tako sjajan kako ga svi hvalite. Mislim da je tu pitanje koristoljublja i iskoristavanja vlastite djece, jer on raspolaze prihodima od njhovog stana i k tome jos ne placa porez drzavi od najma, a zakonski im nije skrbnik.

To je jako zanimljivo pitanje koje se poteze u pozadini svega toga.

S kime je sklopio ugovor o dozivotnom uzivanju stana???? S malodobnom djecom ili sam sa sobom ?????

Nista on nije veliko napravio, pa stan bi ionako pripao njegovoj djeci nakon njegove smrti, a takvi kao on zive kako kornjace, nikad im kraja .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..nikako da ostali shvate o čemu se tu radi.Gospodin koji me toliko napada ne želi razumjeti ovu situaciju.Moj bivši suprug je darovao djeci stan kada sam ja zatražila sudski svoju polovicu stana i sve to prije ročišta.Naravno,ja sam odustala od tužbe jer nisam htjela ići protiv djece.On je darovao sam sebi stan a ne našoj djeci!! Pa kako to ne razumijete?!!.On se potpisao kao darovatelj i kao daroprimatelj u ime djece!! Ja sam njihov zakoniti zastupnik a ne on!! Raspolaže njihovom imovinom na način da već godinama sa tom stanarinom puni svoje džepove a ne račun naše djece.Ako je htio biti tako VELIK i dobar prema svojoj djeci zašto onda nije djeci otvorio račune u banci i sav novac od stanarine stavljao njima na račun?!!

Vi ste ovdje jedini koji je shvatio bit svega a to je da ih vlastiti otac potkrada što sam ja prijavila dječjoj pravobraniteljici.Pa zar bi i jedan roditelj to dozvolio?!.Što je tu tako čudno što želim zaštiti svoju djecu od pohlepe vlastitog oca?!!. Ja ne tražim NIŠTA za sebe nego za njih.Meni ne treba puno.Ja za sebe imam dovoljno.Žalosno je kako pojedini ljudi ne razumiju, čak i ŽALE ljude poput njihovog nasilnog oca:Meni ne treba ničije sažaljenje jer ja sam bogata žena.Moje bogatstvo je u mojoj djeci.Svima nama bi to tako trebalo biti zar ne?.Žalim onog gospodina koji me je tako napao da sam pohlepna.Što brani jednog nasilnika koji je vlastitoj djeci oduzeo sretno djetinjstvo.Koji potkrada svoju djecu i toliko se trudi da izazove sažaljenje pred ostalim ljudima i koliko vidim još uvijek mu to uspjeva.Gospodo moja,žalosno je što se jedan roditelj tako ponaša.Naša djeca nisu za ništa kriva.Važna je samo njihova budućnost.Ja samo želim osigurati mojoj djeci nešto što imaju od pohlepe njihovog oca..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nista tu nije cudno jer zaostatci se placaju od onog dana kad je tuzba podnesena, a tome je proslo dvije godine. Isto je tako gospodje skrbila za djecu te dvije godine sa nedovoljnom alimentacijom ( i za sebe i za njegovu razliku), a suprug je unazad dvije godine imao veca primanja od sadasnjih. Trebao je pristati odmah na povecanje, pa bi ti zaostatci bili manji od 12 000kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi se zaista ne trudite niti shvatiti ono što vam ja cijelo vrijeme pišem.

Moja djeca ne mogu koristiti taj stan na način kako oni žele bez obzira na to što su oni vlasnici jer ON IMA DOŽIVOTNO UŽIVANJE U TOM STANU!!!!

..oni ga ne mogu niti prodati niti iznajmiti ako se on ne odrekne uživanja u njemu:.Zar biste vi kupili od nekoga stan i sa njime "teret" tj.njega koji ima pravo uživanja u njemu?!!!

..Djeci je rekao da će se odreći uživanja u njemu kada budu zreli i ako "zasluže" a ne kada budu punoljetni.

A vas gospodine žalim jer ste tako jadni.Vi ste sebični i nerealni i baš me briga za vaše mišljenje.Za moju djecu ću se pobrinuti najbolje što znam.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žena ste i vjerujte žao mi je što niste doživjeli ono što sam ja u životu a ako vam se to ikada dogodi onda ćete se sjetiti mene.

To što on meni daje i što se vidi samo na papiru je jedno a njegove prave mogućnosti su nešto sasvim deseto.Draga gospođo da su u pitanju vaša djeca,nadam se da biste napravili sve da ih zaštitite,da im osigurate budućnost.

Njega žalite jer živi po vašem SA 700,00 kuna!! Ma kako ste vi naivna žena!!!..Vidi se da niste osjetili onu drugu stranu životu koju sam ja osjetila već sa 20 godina a sada mi je 37..

Moja djeca su doživjela ono što nijedno dijete ne bi trebalo doživjeti i imati će traume dok su živi zbog PREDOBROG I JADNOG OCA!!!!

Dakle,po vašem on sebi mora štedjeti za budućnost a ja i djeca ne moramo..Jeste li ikada doživjeli da tri dana za redom vi i djeca jedete samo kruh?!!! Sigurna sam da niste jer inače ne biste ovako pisali:Ma što vi znate o životu.

On sam živi sa "700,00 kuna po vašem a nas troje moramo kupiti hranu,odjeću i sve ostalo za 1.200,00 kuna koliko nam ostane kada sve platimo..Moja djeca nemaju niti džeparac a kamli nešto više..To je po vašem sigurno previše zar ne?..A gdje je taj dragi otac kada djeci treba kupiti knjige?.Kada ih treba obući?!!..

Ženo draga,voljela bih da proživiš samo jedan naš dan života da vidiš što je život.

Žalim i tebe kao i onog "gospodina" koji me pljuje jer je očito da ništa ne shvaćate niti želite shvatiti.

Uostalom,lako je nekoga pljuvati ali puno teže je nekoga razumjeti a meni vaša podrška niti vaše razumjevanje nisu niti potrebni.Vas dvoje ste samo dokaz ovog našeg sramotnog društva koje nije briga za djecu!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala što ste jedan od normalnih ljudi.Da,imate pravo živci mi trebaju za još puno toga.

Život mi je oduvijek težak ali uvijek sam nekako uspjevala pa ću tako i dalje.Odgojila sam dobru djecu i moji sinovi će uspjeti u životu i bez oca jer će uvijek imati moju podršku.Ljudi pogrešno misle da je sve u novcu..Ne,nije..Djeci najviše treba ljubavi i razumjevanja a moja djeca su se previše napatila u životu i moje je da im pomognem zacijeliti rane koje im je njihov otac napravio i koje im još uvijek radi.

Što se tiče darovnog ugovora,odvjetnica mi je rekla da još nije imala ovakav slučaj da otac to napravi vlastitoj djeci te je slučaj prijavila dječjoj pravobraniteljici a i najvjerojatnije će uslijediti i kaznena prijava suca koji je tako nešto potpisao.

Ljudi ne žele razumjeti neke stvari a i ne moraju.Hvala Bogu još uvijek ima razumnih ljudi koji vide nepravdu i žele je ispraviti a jedan od njih ste i vi.

Lijepi pozdrav i puno sreće u životu

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

recite sto god hocete, al taj otac je svojoj djeci ostavio i previse. to sto vi ne razumijete imovinsko-pravne odnose oko uzivanja imovine, tko vam je krivo. mozda nemate niti dobrog odvjetnika...no, opet je to vas problem. kad ga nadjete, i on ce vam reci da je otac ostavio puno vise nego je trebao/po zakonu. i da se razumijemo, ja ne govorim o emocijama nego o zakonu. za emocije i utjehu odite sveceniku ili nekom drugom dusebrizniku. ja govorim samo o pravu. a sto vi to, draga gospodjo ne razumijete, ili ne mozete razumjeti, to je vas veliki problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira na sve što vi ovdje pišete i dalje tvrdim da je gospodin žrtva!Ne tiču me se priče o zlostavljanju(to ionako svaki muškarac postane prije ili kasnije,tako je najlakše izazvati zgražanje prema njemu i sažaljenje prema sebi),budimo realni!I ako jest,to nema veze s ovim!!!Gospodin od početka uredno plaća svoju alimentaciju REDOVITO!!! Uzastopno je tužen za povećanje iznosa koji nikako da zadovolji nečije apetite!Koliko god sud dosudio opet tužba!Oprostite to je maltretiranje i to na najbijedniji način-PREKO DJECE!!!Čudite se što vas mrzi i prijeti vam se,a što biste vi na njegovom mjestu???Prepisao je djeci stan i tko god kaže da nije trebao jer bi ga djeca ionako dobila nema pojma jer mogao je oporučno prepisati bilo kome i djeca bi nakon njegove smrti dobila samo nužni dio i to ako bi uspjela pobiti oporuku(ZNAM JEDAN TAKAV SLUČAJ)!Što se tiče doživotnog korištenja,to je normalna pojava i ne znam čemu čuđenje!Moja baka je isto to napravila sa mojim ocem!Prepisala stan sa ugovorom o doživotnom korištenju!Živjela je u njemu pola godine,a preostalih pola godine na moru!Moj otac stan nije niti pipnuo dok nije umrla,a plaćao je čak i režije iz zahvalnosti što će uopće dobiti stan jer to za naše uvjete nije mala stvar!!!Stan je velika stvar i gospodin je zbilja velikodušno postupio!Mnogi očevi ne plaćaju ništa i ne daju ništa svojoj djeci iza rastave!Moja pokona baka je djeda stalno tužakala za alimentaciju za dvoje djece koje je ostavio zbog druge žene!Radije je ležao u Lepoglavi nego plaćao,nikada nije platio niti novčića,a da ne pričam da je sve ostavio djeci iz drugog braka!!!Nemojte mi zato govoriti da ne znam ništao tome jer znam!Osim toga nisam gluha,a niti slijepa jer čujem i vidim što se događa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da slazem se s vama!

 

Gospodin je zrtva svih svojih glupsti i glupo donesenih odluka u zvotu, uopce !

Svaki glupan prodje onako kako zasluzuje, a to je da vodi neuredan zivot i trati svoje godine koje ionako prebrzo prolaze.

 

Sto se nasilja tice, koliko vidim da je isti taj "jadnicak" tukao majku svoje djece i pred njima ( pa sto je onda to???? nego fizicko i psihicko zlostavljanje svoje obitelji).

 

Zanima me sto biste rekli onda za one bivse muzeve koji ne mogu vidjati djecu ???

Nije ni cudo sto te supruga zlostavlja preko djece kad si takav???? A kakav je ??!! ( Da razjasnimo ja nisam pobornik da se ljudi ucjenjuju preko djece i istjeruju pravdu preko njihovih ledja).

Pa svatko ima svoju granicu.ne moze se netko ponizavati do beskraja i dopustiti da ga netko gazi, a da drugi to iskoristava i lijepo se smjeska.

 

Oprostite gospodjo, ali ta djeca trebaju dozivjeti punoljetnost, ako se ne varam. Ne znam da li ste rastavljeni ili samohrani roditelj i da li uopce imate djece i koliko su velika, ali ovo su dvoje velike djece, koja bi otisla druziti se, na slobodne aktivnosti kao sto je sport ili nesto drugo.A nije to samo tamo ici, to povlaci jos i puno drugih stvari koje se isto trebaju kupiti. Pa ako covjek vec ima primanja koja i ne prikazuje, pa sto ne proradi u njemu onaj, kako ga ono nazvase " OCINSKI" instinkt pa povede svoju djecu da im , mozda, kupi patike za skolu, ili opremu za tjelesni, ili slucajno knjige za skolu. Oprostite, uz duzno postovanje, ali za 700 kn/mj ne mozete opremiti dijete niti u prvi razred osnovne skole, a ne u srednju skolu.

Da covjek je dobio zaostatke, jer se drzao svojih 150 kn/mj za svako dijete ( pa mogao im je svaki mjesec nesto kupiti sto im treba.Pa ima valjda jezik i srce pa pitas svoje dijete " sto ti treba ?" pa kupis nesto od onoga sto mozes). Pa jedna knjiga za srednj skolu kosta viseod toga. Zaostaci mu se racunaju od dana kad je podnesena tuzba ( to je po zakonu). Tko mu je kriv sto nije pristao, a mogao je pretpostaviti da ce mu se uzdrzavanje povecati. Pa ljudi sa primanjima od 3000kn/mj placaju i 1000 kn/mj uzdrzavanja. 10 ( kako je jedna gospodja dobila) i 150 kn/mj moze davati i onaj koji je nezaposlen jer uvijek moze naci nesto i zaraditi taj novac za jedan dan. ( Duzno postovanje onim ocevima koji su svajesni)

Koliko vidim on je sam sebe zbrinuo do kraja zivota, ali mi se cini da ce se njegovoj djeci zivo ####ati za njega kad budu odrasli ljudi, a vjerujem i za taj stan jer ce se do tada vec nekako snaci i vjerojatno stvoriti nesto u zivotu. Ono sto ce im od oca ostai je samo jedno ruzno sjecanje.

 

No svatko pozanje ono sto je posijao.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte malo bolje pročitajte prije nego išta pišete!Kakvih 150 kn!Gospodin je prvo plaćao 500 kn(250 po djetetu)pa onda 900(450 po djetetu)pa sada nakon ponovne tužbe su mu digli na 1400kn(700 kn po djetetu),ima mirovinu od 2100 kn od koje mu ostaje 700 kn pa je otišao živjeti k roditeljima(kakvo poniženje za odraslog čovjeka!!!) i iznajmio stan koji je darovnim ugovorom prepisao djeci da ga dobiju u nasljeđe nakon njegove smrti!!!Što se tiče tučnjave pred djecom i sl.svašta se događa kada brak propada i neću ulaziti u to!Činjenice su tu i budimo realni,ako i jest kriv,skupo to plaća!!!Da, imam dijete i prosječan brak,normalan!I da se rastajem što mi gospođa tako velikodušno želi,a ja se nadam da neću mislim da bi svoje vrijeme utrošila na sebe i svoju djecu,a ne vukući se po sudovima u potrazi za osvetom!Život je prekratak!Imam dvije zdrave ruke,stan,posao,tu je i dječji doplatak(da i to dobivate gospođo!),postoji i soc.pomoć(mojoj prijateljici samohranoj majci puno pomažu u centru za soc.rad)!Toliko žena ne dobiva ništa,a ne žale se!Drugima pak nikad dosta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije stvar u citanju nego u pisanju. To je samo greska, ali svejedno, i da je 250 kn/mj .Time se ne moze opremiti ni dijete u vrtic, a ne u skolu, a gospodin je u to vrijeme imao pristojna primanja. Prakticno ispada da je gospodin placao koliko je sud odredio, ovih smijsnih 250 kn/mj, a ostatak je za uzdrzavanje morala nadoknaditi majka ( onu razliku koja je puno veca od tih250 kn. ), a sad je sud odredio drugacije i ne odgovara mu, pa je sada pokusava izbjeci svoju obvezu i trazi rupe u zakonu, a hvala bogu da ih i ima kao u svicarskom siru.

Minimalno uzdrzavanje je 700 kn/mj i on ima dvoje djece skolske dobi ( da pojasnim, to polovina potreba za dijete predskolske dobi po nekom srednjem izracunu). Dijete u srednjoj skoli ima iste troskove kao roditelj, a mozda i vece.

 

S obzirom koliko se nije trsio da vidi djecu i koliko je "mislio" na njih kad je u stanju primjerom im pokazati kako se lijepo zlostavlja psihicki i fizicki, mislim da taj covjek nema osjecaj za nikoga osim za sebe samog i da ne bi placao ni tih 250 kn/po djetetu da nije sudski odredjeno, sto je stvarno smijesno, a tada je imao primanja dovoljno velika ( dakle. imao je placu a ne mirovinu),. A Kako ih nije imao zelju vidjeti nije im nikad nista ni ponudio da bi im kupio sam bez da im daje novac. Imate dijete, pa recite mi sto biste kupili djetetu za 250 kn mjesecno ?

Ne znam zasto se svi hvataju na to, da se ima pravo na djecji doplatak ? Nemaju svi samohrani roditelji pravo na to . To je ono sto daje drzava, a uzdrzavanje djeteta je obveza obaju roditelja, a koliko vidim gospodja je ucestvovala sa vise od polovoce sve ovo vrijeme, do povecanja. To su i njegova djeca, pa nisu zaceta po Duhu Svetom .

 

Nisam za to da se sitomasnima ne pomaze, dapace to jako cesto cinim, ali ako dijete ima dva zdrava roditelja koji rade, mislim da se ostatak populacije ne bi trebao brinuti za tu djecu, VEC NJIHOVI RODITELJI ZAJEDNO. Ja radim i podizem svoje dijete, vi svoje, vasa prijateljica svoje i tako redom.

Pa zasto onda ne bi rastavljeni roditelji podizali svoju djecu zajedno iako ne zive skupa.. Kako djeca rastu, rastu i njihove potrebe, to vam je jasno, pa imate dijete. Pa onda neka gospodin pomogne podici djecu do punoljetnosti.

 

Meni nije nitko nista ostavio, niti sam ikada ista dobila na poklon, ni u nasljedje. Sada imam sve sto mi treba, posao, stan, auto, dijete. Sve sam sama sticala kroz zivot i uopce ne razmiisljam o tome da cu od nekoga nesto naslijediti.

To je lijepa gesta, ostaviti stan, ali to je daleka buducnost, ta djeca trebaju dozivjeti punoljetnost.

 

Osim toga, da ste socijalni problem, ne biste vi imali vremena ni umiti se, a ne za sebe i djete jer biste dane i dane gubili cekajuci u redovima raznih drzavnih institucija moleci pomoc koju mozda dobijete ( tko zna kad) ili uopce ne dobijete.

 

Moja je obitelj bila siromasna, jako skromno smo zivjeli ( bez pomoci bilo cije sa strane), ali ja sam se izborila za sebe ( svojim radom, a studij sam zavrsila uz rad, bez stipendije) i uopce na racunam na nikakvo nasljedstvo, jer jedino sto mi je ostalo su moji roditelji kojima i sama pomazem i sretna sam da mogu.

 

Prema tome, znam kako je toj djeci, tj, njima je gorije jer ja sam imala ljubav svoga oca, na cemu sam mu beskrajno zahvalna, a oni nemaju ni to. Sve u svemu jadna djecica, imat ce traume citav svoj zivot, bez obzira na stan.

 

I ne zamjerite sto sam pogrijesila za 100 kn u pisanju., u praksi tih 100 kn ionako gospodji ne bi puno pomogli u podizanju dvoje skolske djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam odrasla u radničkoj obitelji,a rođena sam u takvoj straćari koju je električni vod vukao cijelu kako je vjetar puhao!Bilo nas je petoro u dvije prostorije,nismo imali vodovod,a ložili smo stare cipele!Moji roditelji su sve stekli kreditima i krvavim radom!A što se tiče bakinog stana i taj stan su moji roditelji otkupili i još ga otkupljuju jer baka nije mogla do kraja,a dobila ga je od poduzeća!Odškolovala sam se,studirala i diplomirala na fakultetu radeći od svoje 16.godine(u srednjoj školi preko ljeta,a na faksu cijelu godinu)!Naučila sam se cijeniti novac!No nije to tema,ali kad ste već spomenuli...A što se tiče minimalne alimentacije od 700 kn!To nije istina!To je samo preporuka ministrice i to još od prošle godine koja ne znači da se taj iznos mora i dosuditi ako čovjek ima malu plaću!No nažalost većina sudaca se drži toga kao pijan plota pa presuđuju i onima koji mogu i ne mogu plaćati iste iznose!Zbog takvih odluka dosta ljudi(poznam ih!!!) pada na prosjački štap,a mnoga djeca ostaju bez alimentacije jer revoltirani očevi na kraju ne plaćaju ništa!Majku će pomoći i država i centar za soc.rad,dobit će i djecu i doplatak,pomoć...A ocu se samo nabije ogromna alimentacija i nek se seli natrag mami i tati ako ne može plaćati!Nisu svi očevi zlostavljači,manijaci i kurviši,a sudbina im je nažalost svima ista!!!Alimentacija se mora plaćati,ali se mora i očevima omogućiti pristojan život ma kakvi oni bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu svi ni takvi da ne mogu placati, a opet se odsele kod roditelja, samo zato da ne budu sami. Tocno je da nisu svi to sto ste nabrojali, no medju njima ima i jako nezrelih osoba ( imaju godina, a razmisljaju i ponasaju se kao djeca ) . Opet kazem da to nisu svi i u tome se slazem s vama.

Psiholg sam i psihijatar ( studirala dva studija paralelno uz rad, i sad idem na trecu specijalizaciju uz rad i dijete), radim u zdravstvenoj ustanovi, s ljudima koji " puknu". Kod mene dolaze ljudi s takvim i mnogo sirim problemima, muskarci i zene. O ovim problemima, a ima ih zaista razlicitih ni zamisliti ne mozete a vezani su upravo uz sve ove probleme.

Kako vidite, sudovi funkcioniraju tako kako funkcioniraju, a na istom su nivou i sve ostale drzavne institucije i funkcioniraju na isti nacin, sa zakasnjenjem. Isti je slucaj i u ovoj situaciji, slucaj se razvukao dvije godine, i sad covjek mora placati zaostatke, a ako je ulagao zalbu, onda se proces jos rastegnuo, a to znaci da su zaostatci jos porasli

Institucije pomazu socijalnim slucajevima, imam ih ovdje koliko hocete, mnogi od njih su izgubili razum cekajuci da im se nesto rijesi.

Mene samo zanima da li vi mislite da ce institucije pomoci toj djeci kad vide da imaju stan ? Posjedovanje nekretnine na svom imenu otezava migucnost pomoci, a ova djeca ne uzivaju tu imovinu, u nikakvom smislu i nece moci jos dugo. Isto tako gospodin iznajmljuje stan u njihovo ime i ne placa porez drzavi od najma, a time prikriva realna primanja. Prema tome radi nesto ilegalno,a s druge strane zakida vlastitu djecu.

Nigdje ne stoji da gospodin taj darovni ugovor o stanu jednog dana nece i ponistiti, svojevoljno, kao sto ga je i napravio i sam sve potpisao.

Mislim da je gospodin neodgovoran i da iskoristava vlastitu djecu.

Vi se ne nalazite u takvoj situaciji, ali kad biste se nasli, vjerojatno bi vas suprug trazio da mu namirite sve do sada ulozeno u stan ( ono sto je ulozeno zajednickim radom). Kad dodje do takvih stvari, vjerujte tu nema vise emocija, jer svaka se strana osjeca na neki nacin ostecena, to je toliko kompleksno i slozeno pa se ljudi natezu po sudovima godinama, i onda na kraju " puknu" i zavrse ovdje kod mene na terapijama, nerijetko oboje, a takve su emocije izmedju njih da bi jedno drugom oci izvadili.

Radim cesto i kao psiholohg pri bolnicama, pa radim sa djecom ( razlicite dobi), koja su se silom prilika nasli u sredistu vatre takvih roditelja ( isklreno pojma nemate sto ta djeca prozivljavaju i kakve sve posljedice to ima za njih .

Sve ovo sto ste napisali je vezano za oca ili za majku, ali niste situaciju sagledali objektivno za djecu. Stalno naglasavam da se treba gledati dobrobit djece . MIslim da su djeca tu najvise zakinuta.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegice(iste smo struke različitoga smjera)neka vam bude kako hoćete!Ovdje nije bilo riječi o djeci već o alimentaciji!Djeca rastavljenih roditelja(bili roditelji dobri,loši,zlostavljači ili oni koji su samo nestali ko moj djed) nikada više neće biti normalna(moj otac živi primjer)!Djeca su uvijek žrtve budalaštine roditelja!Što se tiče stana mislim da je gospodin postupio po svojim emocijama!Želio je osigurati da će stan sigurno dobiti djeca!Očito je da nije želio da u slučaju njegove smrti njegova bivša dobije dio!Možda bi bilo bolje da je to riješio oporukom?Nespretno,ali očito mu se ovako činilo sigurnije!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slazem se u potpunosti. I ja mislim da je otac napravio, mozda ne najbolji, ali prema djeci dosta korektan potez. Zasto bi bivsa supruga htjela ipak preko djece doci do te imovine. Ljudi moji, pa to je normalno da se otac na svaki način želi ograditi od bivse partnerice AKO su odnosi losi...a ocito jesu, jer ne bi doslo do suda.Sud = rat, kako netko reče na ovom forumu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidim radi se o izvjesnom dugu koji bi gospodin trebao nadoknaditi, koji se odnosi na zaostatke uzdrzavanja. Naime to se, ako gospodin nema novca, onda rjesava zaplijenom pokretne ili nepokretne imovine. Ovdje se ne radi o bracanoj stecevini ( supruga ne bi mogla nslijediti stanod njega ako je bivsa. Na to imaju pravo iskljucivo njegova djeca), vec o dugu za uzdrzavanje prema djeci.

Gospodin se, koliko vidim kao mis provlaci kroz rupe u zakonu kako ne bi nadoknadio dugovanje. Trazio je dozivotno uzivanje, a ne uopce ne zivi u tom stanu, vec ga iznajmljuje bez placanja poreza.

 

Gospodja je lijepo pitala na koji nacin moze doci do tih novaca, koje je sud dodijelio djeci. Dakle do novca koji pripada djeci, a vi ste ju tu svi napali da hoce oguliti bivseg supruga. pa on taj novac duguje svojoj djeci, po toj logici bi bilo da ga vlastita djeca hoce oguliti, a on iskoristava vlastitu djecu, drzavu, itd.

Draga gospodjo prijavite ga da iznajmljuje stan, a da ne placa porez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ako cita ovaj forum, mozda to i napravi. uopce nije losa ideja.

kaj je svima vama..sve ste pomiješali...emocije, pravo, vlasništvo, mržnju i zdravu pamet.

i što ste toliko napali tog oca. pitam se koliko bi ih napravilo i toliko u sličnoj situaciji. ne znam o kome se radi..al kad sam pročitao sve postove za ovu temu, ja ga osim za grubost (ako je postojala) ne osudjujem. pa zasto bi on svoju imovinu samo tako prepisao bivšoj koja na račun djece želi dobiti istu? pustite vi sve markove konake da je to sve samo za djecu. uostalom, jedan sin je mozda vec, a drugi uskoro punoljetan pa neka oni to rjesavaju s ocem. mislim da je to najbolje rjesenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija