minna1 objavljeno: 9. listopad 2007. objavljeno: 9. listopad 2007. Molila bih da mi odgovorite - imam 7 godina kontinuiranog radnog staža, a od 01.09. ove godine zbog isteka ugovora sam nezaposlena. Postoji velika mogućnost da ću kroz neoliko dana stupiti na novo radno mjesto, dakle imam prekid u radnom odnosu od mjesec i pol (recimo) pa me zanima koliko bi morala provesti na novom radnom mjestu da bih imala pravo na bolovanje u trudnoći, tj. na "komplikacije" i novčanu naknadu. I koliko bi ta naknada iznosila, tj. da li se gleda samo plaća na novom radnom mjestu (nakon prekida u radu) ili i ono prije? Puno hvala unaprijed! Citiraj
minna1 odgovoreno: 10. listopad 2007. Autor odgovoreno: 10. listopad 2007. Zna li mi netko odgovoriti??? Citiraj
zvrka odgovoreno: 10. listopad 2007. odgovoreno: 10. listopad 2007. već je bilo puno govora o naknadama, pa nek vam ne bude teško, prolistati malo niže.....imate neka slična pitanja, dok vam se netko ne javi... pozdrav rubensu... Citiraj
rubens odgovoreno: 10. listopad 2007. odgovoreno: 10. listopad 2007. Pravo na bolovanje u trudnoći ne stječe se na način da provedeš određeno vrijeme u radnom odnosu, već temeljem medicinske indikacije koju utvrđuje doktor ginekolog i da se ne ponavljam više, listaj malo, kak veli Zvrka. Prekid u stažu osiguranja od mjesec i pol neće utjecati na visinu naknade plaće, a već mi lagano ide na nešto pitanja tipa naštimavanja radnog odnosa, muljanja kod doktora i sve ostalo. Iako bih zaista da sam u prilici ukinuo sva ova ograničenja što se tiče budućih rodilja i rodilja i dao tim ženama sve što im god proračun može priuštiti, a može im priuštiti bezbrižnih godinu dvije, zaista ovo više nema smisla. Zvrka, pozrav tebi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.