spider objavljeno: 9. listopad 2007. objavljeno: 9. listopad 2007. da li imam pravo ako sam nezaposlen na kakvu naknadu.Inače sam HRVI 20 %trajno. Citiraj
morskywuk odgovoreno: 9. listopad 2007. odgovoreno: 9. listopad 2007. Ukoliko do sada niste koristili novčanu naknadu HZZ-a kao nezaposleni HB, javite se tom tijelu radi daljnih informacija. Također, imate mogućnost i priznavanja prava na opskrbninu po ZOPHBDR (vrsta socijalne pomoći za nezaposlene HB). Međutim, vodite računa da se pravo na opskrbninu i pravo na n. naknadu HZZ-a zbog nezaposlenosti međusobno isključuju. S obzirom da ste postavili i pitanje o mogućnosti ostvarivanja prava na mirovinu, također vodite računa da se ta dva prava (opskrbnina i mirovina) u pravili međusobno isključuju. BTW, pretpostavljam da ste mlađi čovjek, pa ukoliko vam to zdravstveno stanje dopušta, možda bi bilo bolje da razmislite o mogućnosti ostvarivanja prava na profesionalnu rehabilitaciju. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.