Jump to content

početak trajanja otkaznog roka?


malena22

Preporučene objave

Radi se o ugovoru sklopljenom na vrijeme duže od 5 godina (ukupno 10), s tim da svaka strana može nakon proteka 5 god. uz otkazni rok od 6 mjeseci pismeno izjaviti drugoj da raskida ugovor.

Pitanje glasi: Jeli valjan zahtjev za raskid ugovora podnešen nakon 4 i pol godine + 6 mj otkazni rok. Ili otkazni rok može teći, tek nakon proteka 5 godina???

Moje je mišljenje da klauzula o neraskidu prvih 5 godina stoji, s tim da po isteku tih 5, podnesemo zahtjev, pa tada teče otkazni rok,

ili je ipak moguća varijanta da otkazni rok teče unutar tih 5 godina??

hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupajući samo po ugovoru otkaz se može dati tek nakon isteka 5 godina, pa solucija 4,5 godina + otkazni rok ne vrijedi...

 

Inače na sve ugovore se supsidijarno primjenjuju opća pravila obveznog prava, pa odredba ugovora o minimalnom trajanju otkaznog roka ne utječe na mogućnosti raskida koje su predviđene zakonom za pojedini tip ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Malo sam ovdje zbunjen, da li se radi o ugovoru o radu??? Ako da, onda se isti nemože sklopiti na rok od 5 odnosno 10 godina i kao takav samatrati ugovor o radu na određeno vrijeme nego se smatra ugovorom na neodređene vrijeme. Zašto je bitna razlika, jer ukoliko je ugovor o radu na određeno vrijeme, može se raskinuti prije roka samo ako je takva mogućnost predviđena ugovorom, a ako se radi o ugovoru na neodređeno vrijeme, onda se isti može raskinuti kada nastupe okolnosti za redoviti odnosno izvanredno otkaz ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija