Jump to content

Dozvola za privremeni boravak


Kreso167

Preporučene objave

Dakle trazim pomoc jer nazalost u MUP-u ju je nemoguce dobiti zbog nezaintresiranosti djelatnika.

 

Ovako moja djevojka, sadašnja supruge je iz Ukrajine i bila je u HR nekoliko puta tokom čega smo se vjenčali u RH. Prikupili smo sve dokumente za privremeni boravak, ali imamo 2 nedoumice:

 

Dokaz o osiguranom stanovanju sam uzeo vasničke / posjedovne listove kuće mojeg oca i kuće moje majke. Na jednoj od tih adresa je uvijek živjela kada je bila na vizi ovdje.

 

Dokaz o osiguranom primanju. Tu imam mali problem, a to je da nemam baš preveliku plaću na papirima :-( . Kao dokaz o bankovnom računu sam na svoj tekući posudio od prijatelja određen novac, stavio ga gore, izvadio potvrdu o stanju i vratio mu novac. Plaća mi je po papirima 2000 kn a ostatak od 2500 kn dobivam bez prijave kao običnu uplatu.

Sad pitanja:

 

Hoće li oni provjeravati stanje tekućeg računa, i vidjeti da novca koji je naveden na potvrdi više tamo nema? Nije mi jasno koji mladi čovjek se danas može oženiti i da na bankovnom računu ima cca 100 000 kn, kao što bi bilo potrebito prema priči MUP sližbenika? Stoga da li će oni provjeravati stanje tekućeg ? Trenutno je gore cca 10 000 kn a na potvrdi je navedeno tih cca 100 000 kako je potrebno.

 

Kao plaću mogu dati stvarnu potvrdu, ali u MUP službenik kaže da bez cca 6500 kn čiste plaće bez doprinosa neće odobriti taj boravak. A otkud meni ta plaća :-(

 

Razgovarao sam sa direktorom u firmi i on mi želi pomoći i dat će mi obračunski dokument iz računovodstva sa tom cifrom da mi pomogne. Ali će oni vjerojatno provjeriti na socijalnom na koliko sam prijavljen i onda možda trajno zabraniti boravak ako predam "lažni" dokument ? Hoće l uopće provjeravati? Zašto je nužno da minimalna plaća bude toliko?

 

Što mi je činiti. Razočaran sam da moram imati tolike novce samo da bi mogao živjeti sa svojom suprugom :-(:-(

 

Hvala svakom na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim vlasničkog lista trebat ćete vjerovatno priložiti izjavu vlasnika tj vaših roditelja da su suglasni tj. da primaju svoju snahu na stan i tu izjavu ovjeriti kod javnog bilježnika.

 

Što se tiče novčanih sredstava, za privremeni boravak u našoj policijskoj upravi ukoliko je plaća bila mala ili suprug nije radio priložena je izjava roditelja drž. RH u ovom slučaju trebali bi priložiti izjavu vaših roditelja (odrezak od plaće, mirovine i izjavu da će u slučaju potrebe financijski pomoći) ili izjavu njezinih roditelja iz Ukrajine ovjerenu kod JB i apostile pečatom- u krajnjem slučaju to iz Ukrajine). Bit priče je da ne bude na teret naše države.

 

Imam slučaj iz prakse gdje je suprug na birou, supruga strankinja imaju dijete, jedino što imaju je stan i njegovi povremeni poslovi. Roditelji dali izjavu i PB je odobren.

 

Sigurno da bi bilo najbolje da vam gazda cijelu plaću daje preko banke, no zna se kako to ide u RH. Nemojte davati nekakve lažne potvrde, na taj način si samo možete zakomplicirati stvari ako bude kontrole i provjere, rađe odite kod voditelja upravnih poslova (ugovorite razgovor s njim/njom)i recite da vam je plaća takva kakva je no da će vaši roditelji garantirati i da vam je u konačnici to supruga s kojom ste potpisali i u dobru i u zlu.

 

Ukoliko vam slučajno odbiju zahtjev za privremeni (iz humanitarnih razloga ne bi trebali) obavezno se žalite na rješenje ili zaključak o odbijanju.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija