Jump to content

pisanje zalbe- hitno!!!!


gaby

Preporučene objave

većinom je danas praksa prekršajnih sudova da nepotpisivanje naloga o prekršaju ne znači puno. smatraju da isto ima značenje potvrde da je dostavljen nalog.

Za prigovor je važno da ga naslovite na policijsku upravu koja Vam ga je izdala (obično sve piše u uputi o pravnom lijeku koja se nalazi na prigovoru) i to u dva primjerka.

U prigovoru ćete navesti da isti podnosite protiv tog i tog naloga, obavezno prepisati broj s naloga, te zašto ga podnosite (npr. u trenutku Vas je pretjecao brži auto pa je radar uhvatio njega).

Obavezno se potpišite na kraju i pazite da ste u roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvadak iz Zakona o prekršajima

 

Prigovor protiv prekrŠajnog naloga

 

Članak 167.

 

(1) Okrivljenik, njegov zakonski zastupnik, predstavnik pravne osobe ili opunomoćenik mogu u roku od osam dana od dana dostave ili uručenja prekršajnog naloga podnijeti prigovor tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, a pravovremeno podneseni prigovor zadržava izvršenje.

 

(2) U korist okrivljenika prigovor mogu podnijeti i njegov bračni i izvanbračni drug, rođak u uspravnoj liniji, posvojitelj, posvojenik, brat, sestra i branitelj. Rok za prigovor i u tom slučaju teče od dana kada je okrivljeniku, odnosno njegovom branitelju dostavljen prekršajni nalog.

 

(3) Ako je okrivljenik platio novčanu kaznu, iznos naknade štete i troškova postupka o kojima je odlučeno u prekršajnom nalogu, smatrat će se da je odustao od prigovora. U tome se predmetu ne mogu podnositi drugi pravni lijekovi osim zahtjeva za zaštitu zakonitosti. Ako je okrivljenik platio samo novčanu kaznu, podneseni će se prigovor smatrati žalbom na odluku o naknadi štete i troškovima postupka.

 

(4) Prigovor treba sadržavati naznaku prekršajnog naloga protiv kojega se podnosi, adresu i potpis podnositelja. Prigovor se ne treba posebno obrazlagati. Prijedlog za izvođenje dokaza okrivljenik mora obrazložiti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ovako, bili smo na kirbaju i curi je pozlilo te smo je brijatelji i ja htjeli odvesti kući,budući da smo đentlmeni,ali su još neke njene prijateljice htjele ići s nama kući, pa ja pomislim pa to je oko 5 km pa ajd povest ću ih, bilo je oko 4,40 a i ja sam popio pivo - dva jer nisam mislio voziti, ali curi je stvarno bilo muka, pa ja da se nevraćam povezem i njene frendice, pa odjednom vidim rotacijsko svijetlo iza mene i stanem, pušem, napušem 0,36, i oduzmu mi vozačku. Danas sam dobio kaznu da platim 1300,00 kn + sudske troškove 190,00. neznam što da radim ali ja u osam dana nemogu skupiti 1500,00 kn. pa ima li ko kakav prijedlog, možda žalba ili nešto slićno što bi mi produljilo vrijeme da skupim novac. ovo mi je inaće prvi prekršaj pa neznam koji su propisi please help moj mail je

 

scrin11@net.hr

 

unaprijed hvala što ste mi dali savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija