Jump to content

Zaštita od postupka Centra za SS


Ribarica

Preporučene objave

Možemo li mi kao roditelji poduzeti kakve mjere za zaštitu našeg djeteta ili djece u postupku obiteljskopravne zaštite i utjecati na to da dobijemo informacije što Centar za socijalnu skrb ispituje našu djecu, odnosno ukoliko smatramo da je postupkom od strane službenog tijela ugrožen mir i stabilnost našeg djeteta u ispitivanju iza zatvorenih vrata o čemu mi kao roditelji ne trebamo ništa znati -gdje možemo ostvariti pravo zaštite našeg djeteta. Ujedno smatramo da službena tijela od nas stvaraju socijalni problem i postupkom u radno vrijeme ometaju nas u našem radu i stvaraju lošu sliku kod naših poslodavaca. Moramo li mi kao roditelji pristati podvrći se tzv. psihološkoj obradi i odgovarati na pitanja, kao npr. da li kuham, što poduzimam da popravim svoju financijsku situaciju, zašto se nismo odselili iz neadekvatnog prostora, zašto ne provodim više vremena s djecom, a zna se da sam zaposlena majka koja ima sreću što ne mora raditi prekovremeno, ali mora odraditi svojih 8 sati za plaću. Ili odgovarati na pitanja o mome djetinjstvu, a stara sam preko 50 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavka je da taj razgovor s djecom obavljaju osobe koje su obucene bas za to, buduci da u Timu za zastitu djece, braka i obitelji rade psiholog i socijalni radnik, te pravnik.

 

Ovo o cemu vi pricate, a to je uzimanje podataka za sastavljanje socijalne anamneze, jest redovan postupak.

 

Roditelji su duzni suradjivati s CZSS.

 

Ovo ispitivanje djeteta o kojem vi govorite jest u cilju da dijete neoptereceno prica, a ne da se roditelje ili dijete stavi u nezavidan polozaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija