Jump to content

Roba placena Avansno nije isporucena


Max323

Preporučene objave

Situacija je slijedeca: Zatrazio sam ponudu za robu, i izvrsio avansno placanje po ponudi (oko 50000kn). Roba nije isporucena na vrijeme koje je bilo dogovoreno, a to je bilo jako bitno za moje poslovanje.Iako sam bio u stalnom kontaktu sa prodavacem i on je stalno lagao tipa "sutra", "na putu", "na Carini".... Na kraju sam imao par sati da nabavim robu na drugom mjestu i uspio sam u zadnji cas. Nakon toga sam trazio povrat uplate na sta je doticni ponovo nastavio sa pricom "sutra", "evo bas uplacujem u banci"... U zadnje vrijeme vise se ni ne javlja na pozive, pa bih Vas Molio ako mi mozete dati savjet kako to najjednostavnije rijesiti. Sve dokaze posjedujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate dokaz da ste slali opomenu, a da ju nije htio primiti, pa slobodno pokrenite postupak..ako baš želite možete mu pustiti opomenu na fax, ali nije nužno.

 

Ne znam baš za ovrhu, mislim da ćete morati ustai tužbom. Virman za plaćanje po ponudi znači da tse mu platili po istoj, a ne znači da on nije isporučio robu, što vrijedi i za izvod iz banke. Ova dokumentacija nije vjerodostojna u smislu Ovršnog zakona, ako ne griješim. Ukratko mislim da morate ustati tužbom pred nadležnim sudom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ODMAH NA POLICIJU!!!

 

Ne biste bili prvi koji ste prevareni za takav iznos. Žurno postupajte jer svaki dan može biti važan u takvim slučajevima. Istodobno radite i druge pravne korake iz prethodnih postova.

 

Ne bi ovo sve bilo sumnjivo da vam se sada osoba ne želi javljati i izbjegava primiti pismena. Umojoj praksi ovo znači da vas je netko zalomio za 50 000 kuna i želi da to ostane zauvijek tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sam i ja mislio da je najbolje sve prijaviti policiji. Da li se SMS moze koristiti kao dokaz? Broj sa kojeg sam primao poruke je na pretplatu i vlasnik broja je doticni direktor doo Po zadnjim porukama u kojima laze da je u banci i da uplacuje lovu, moze se zakljuciti da nije ispostavio robu i da je pristao na povrat novca, a provjerom racuna da nije novac uplatio. Da li mi te cinjenice iz poruka mogu sluziti kao dokaz? Recimo za pokretanje ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija