Jump to content

Pao s vutrom


anghad

Preporučene objave

Pitanje je u kojim okolnostima si "pao". Ako si pao kao diler zatvor ti je realnost, ali ako si pao kao posjednik droge, onda je uvjetna ili novčana kazna realnost u kaznenom postupku.

U prekršajnom te očekuje novčana kazna u praksi nekih 1000 - 5000 kuna.

 

To što si prvi put kažnjavan ti ide u prilog i to što si mlađi punoljetnik. Skrušeno priznanje, obećanje da nećeš više i negativan test na drogu obavljen kod ovlaštene institucije bi znatno popravili situaciju i čak smanjile kaznu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pišem opet jer stvarno neznam sto bi. Kako sam i napiso prije,pao sam s vutrom negdje sredinom 10-og mj. Problem je u tome sto mi poziv za sud jos nije doso a trebao bi sredinom ovog mjeseca ici na put do daljnjeg,zbog posla. Sta bi ja sada trebao napraviti? Kako da to rijesim i dali je moguce da mi se odredi kazna ako ja nisam u mogucnosti doci na sud,a posao mi je stvarno neophodan. Nadam se vasem brzom odgovoru. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno će sud izdati kazneni nalog (ako dosada niste kažnjavani) pa na sud nećete trebati ići jer taj kazneni nalog sadrži kaznu,bez da vas se saslušalo ili pozivalo na sud. Međutim i taj kazneni nalog treba osobno primiti. Sada ovisi o poštaru da li će to uručiti nekom o ukućana.

 

Sve to možete provjeriti u državnom odvjetništvu gdje će vam oni reći da li su predložili izdavanje kaznenog naloga.

 

Da se sve to dogovoriti ako je sudac normalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si iz Zagreba onda ne trebaš očekivati još barem mjesec ili dva poziv od prekršajnog suda, a od općinskog bi ga mogao dobiti još kojih 3 mjeseca poslije prekršajnog.

Svoj iskaz možeš (uz ispriku i razlog svog nedolaska) predati i u pisanom obliku (ne zaboravi ga preporučeno poslat), ali netko od ukućana treba onda primiti poziv i javiti ti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija