lock objavljeno: 19. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 19. listopad 2007. Molim odgovor na ovo pitanje...to je inaće često pitanje kod profesora Blaževića...i ja molim odgovor, jer mi baš njegov kompendij nije sasvim jasan a) Koja je razlika između društvene i organizacijske uloge? b) Što umanjuje vrijednost uloge u predviđanju ljudskog ponašanja? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PBplayer odgovoreno: 29. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2007. pitanje je malo... evo prošli tjedan sam završila s tim čudom... uglavnom : a) društvena uloga je skup svih očekivanih postupaka pojedinaca koji sa stajališta ukupnosti društvenih normi i zahtjeva odgovaraju određenoj društvenoj situaciji u kojoj se pojedinac nalazi organizacijska uloga je skup svih očekivanih postupaka pojedinaca koji u smislu konkretnog normativnog sustava odgovaraju činjenici da pojedinac pripada određenoj organizaciji b) svaka ovisnost rađa u čovjeku težnju prema neovisnosti. interesi se nerijetko mogu ostvariti samo putem kooperacije s drugim članovima društva. s druge strane, njihovo zadovoljavanje nerijtko vodi u sukob s drugima budući da u društvu u pravilu postoje ograničena sredstva zadovoljavanja interesa. dinamika ovih suprotnosti je glavni razlog nepredvidljivosti ljudskih postupaka i time limitirajući čimbenik korisnosti pojma društvene i organizacijske uloge kao prognostičkog instrumenta Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.