Jump to content

posjed i vlasništvo


sirenas

Preporučene objave

prije dvije godine tužili su nas za ometanje posjeda... Jučer smo dobili za županijskog suda da je slučaj okončan u tuženikovu korist. Naime radi se o dvorištu koje je u našem vlasništvu, a tuženik prolazi traktorom preko njega u korist svojih parcela koje obrađuje. Više se ne smijemo parkirati ispred ulaza niti ograditi dvorište. Imamo li ikakva prava na svom vlasništvu jer taj put nam stvara velike teškoće. to nam je toliki teret i smetnja da jednostavno ne razumijem kako to može biti.. Kupili smo, platili porez, uređujemo, a sada nam traktor pun stajskog gnojiva prolazi kroz dvorište..

Što da činimo dalje. Možemo li tražiti nužni prolaz i od koga? do tih njiva se može doći preko drugih njiva nekih 50 m, ali nitko ne želi prodati niti puštati. Pomozite molim vas, jer smo skroz rastrojeni, razočarani.vlasništvo i posjed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko bi to trajalo jer kako čitam, vlasničke tužbe traju duže od posjedovnih? zanima me kolika je šansa da dobijemo vlasničku tužbu.

Naime, put nije uknjižen, te prolazi uz kuću i ulaz te kroz sredinu dvorišta i vočnjaka. Praktički ne možemo pustiti djecu da se igraju na dvorištu, a da ne bojimo da neće istrčati pred traktor i sl. Da ne spominjem blato, nemogućnost ograđivanja (ulaze psi, kokoši..), parkiranja,.. Navodno ne postoji drugi put, ali postoje drugi pravci kojima bi se moglo doći do spornih oranica i to preko tuđih njiva. ma zapravo njega nije briga za nas i ne želi drugdje prolaziti jer tu ima prolaz. Konbajnom ne prolazi kraoz naše dvorišt jer ne može fizički pa ide nekim drugim pravcem.

Trebao bi doći ove dane pa me zanima kako se on treba ponašati npr. ako nam zaprlja dvorište ili ostavi kapiju otvorenu, napravi blato i uništi travu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa i jesmo.. Tip nas tužio za ometanje posjeda prava služnosti i dobio sud. Sada moramo maknuti ogradu, plati mu sudske troškove i ne smetati mu u posjedu. Što je najgore, još je jedan naš susjed prolazio tuda (dok mi nismo kupili kuću), ali on je i sam rekao da mu je neugodno prolaziti kroz naše dvorište i odustao, ali ovaj što nas tuži :-x , tužio se toliko puta da smo jedva našli odvjetnika koji će nas zastupati jer su svi koji su u našem mjestu zastupali dotičnog u nekom sporu unazad, tada čini mi se pet godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

budući da u našem mjestu ne možemo naći odvjetnika kojemu možemo skroz vjerovati (tu se svi znaju i neke veze i vezice su u igri, da sad ne idem dublje ...), može li mi tko preporučiti dobrog odvjetnika, recimo u Sesvetama (to nam je relativno blizu), koji se bavi stvarnim pravom.... Ako se to smije na forumu.???

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija