Jump to content

Alimentacija i učenička stipedija


hh

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

 

Dijete mi je dobilo stipendiju u visini 800 kn mjesečno. Ima besplatan dom, besplatne knjige i prijevoz. Vikendom je kod majke ali i redovno dolazi do mene i mojih gdje dobije i djeparac, koji sudovi naravno neće priznati.

 

Zanima me, imam li pravo na smanjenje alimentacije? Ako da, koliko? Nadalje zvuči mi pomalo nevjerovatno, rekla kazala, a ne znam gdje provjeriti, ako je dijete starije od 15 god., i ima stalne prihode smatra se da se samo uzdržava i nije potrebno plaćati alimentaciju majci? Može li to itko potvrditi ili ja samo pričam gluposti?

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reklo bi se pričate gluposti. Dijete ima 15 godina, dakle, maloljetno je. A alimentaciju ne plaćate majci za nju već za svoje dijete. Možete biti ponosni na svoje dijete da je dobilo stipendiju (ali ne možete to nazvati stalnim prihodima), a to što povremeno djetetu dajete džeparac za svaku je pohvalu, pa dajete svome djetetu zar ne? ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija