Jump to content

Trećestupanjska komisija - HRVI


opomena

Preporučene objave

Pozdrav svima i unaprijed hvala na eventualnim odgovorima.

 

Naime, zanima me slijedeće... Kolega je bio u DR u periodu od 1991.-1992. Nakon toga liječen i dijagnosticiran PTSP. Hospitalizacija, koliko znam, nije bilo no liječenje traje do danas. Nakon rata se zapošljava u struci i još uvijek radi.

 

Dobio je poziv za trećestupanjsku komisiju za utvrđivanje statusa HRVI, pa me zanima može li na temelju toga ostvariti minimalni postotak invalidnosti potreban za umirovljenje. I iz Vašeg iskustva, ukoliko se utvrdi povezanost PTSP-a kao posljedica DR-a, koliki postotak može u najboljem, a koliki u najgorem slučaju očekivati?

 

Jer, koliko mi je poznato, bolest doista postoji a uz trenutnu plaću od cca 1800 kn, ja osobno mislim da nema što izgubiti ako pokuša.

 

Pa molim ako netko ima iskustva s tim, neki savjet, koje papire priložiti koje ne, linkove ili nešto drugo...

 

Hvala još jednom,

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, nisam očekivao da će netko moći 'pogoditi' postotak. :)

 

Nego zanima me kolika je vjerojatnost da na temelju toga dobije minimalan postotak potreban za mirovinu (30% ako se ne varam). Tako da ne savjetujem čovjeka da to tjera godinama ako su zaista male šanse da će išta od toga svega biti.

 

Jer koliko sam čuo priče od ostalih, postupak zna trajati dosta dugo i veoma je psihički iscrpljujuć da bi na kraju svega dobili 9% invalidnosti, a takvo što je najmanje preporučljivo za osobu koja boluje od PTSP-a. Samo zato me zanima, isplati li se uopće truditi. Jer dugo poznajem čovjeka, ne bi mi bilo svejedno da se zbog toga nedaj bože nešto dogodi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka čast za brigu o braniteljima. minimalno je 20% rvi a ne 30%. s druge strane za postupak umirovljenja po novom zakonu više nije potreban status hrvi jer liječnička komisija uzima u obzir sve bolesti i ozljede bez obzira na status rvi-a. status rvi- povećava faktor kod izračuna mirovine. dakle tvoj prijatelj može permamentno pokrenuti proces za ostvarivanje statusa rvi-a i pravo na mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare je napisao:

prijatelji,ja mislim da je to predkomisija za one kojima je proslo vise od 10 godina od razvojacenja i pojave bolesti.npr:razvojacen 93 a pocetak lijecenja 2005.kuzite.ja osobno znam za par primjera.zahvaljujem na razumjevanju :-):-);-)

Ne to nema veze s tim jer sam ja prošao to dodatno vještačenje gdje ti povjerenstvo odlučuje da li će te uopće uputiti na plp a radi utvrđivanja statusa HRVI-a.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

opomena je napisao:

Khm khm... piše nešto tipa poziv za III prvostupanjsku liječničku komisiju.

Nema trećestupanjskog liječničkog povjerenstva.

Ili je riječ o rednom broju PLP-a (ima ih 4., pa ako ih tako razvrstavaju ...) ili je riječ o rednom broju liječničkog povjerenstva na nekom od PLP-a (vjerovatnija opcija). Na svakom PLP-u i na DLP-u postoji više povjerenstava koja se označuju rimskim brojevima.

Npr. V. povjerenstvo na DLP-u nekada je označavalo liječničko povjerenstvo koje daje ocjenu u slučaju isključivo psihičkog oboljenja. Međutim, danas, kod velike fluktuacije zahtjeva za psihička oboljenja, taj broj vjerovatno ne znači ništa.

Vještačenje kod stručnog tima (ako je medicinska dokumentacija starija od 10 godina), kako je flak s pravom naveo, ne daje prvostupanjsku ocjenu već samo ocjenjuje da li je je određena bolest posljedica sudjelovanja u DR ili nije. Ta je ocjena preduvjet za odlazak na PLP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija