Astra objavljeno: 12. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 12. studeni 2007. Kako izbjeći plaćanje poreza na dohodak (25 - 35 %) od prijevremene prodaje nekretnine ( 3 god ). Naime u toj nekretnini smo stanovali više od godinu dana i od prvog dana smo prijavljeni na toj adresi ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
liza odgovoreno: 13. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2007. Da niste možda prodali 4 nekretnine u vremenskom razdoblju od 5 godina? Bojim se da u tom slučaju ne možete izbjeći plaćanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pehista odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. ja sam u istoj situaciji..... ali nisam pojma imala da toliko uzimaju, kaj to znači da oni uzimaju 25-30% od prodajne cijene nekretnine!!!!!! iso miki koji lopovi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
b0jan odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Porez se plaća na razliku u vrijednosti kupnja/prodaja, a ne na cijeli iznos. Kod 4 nekret. u 5 godina je 25% na ukupan iznos, ali se priznaju troškovi ulaganja u nekretninu (za stambeni prostor - prosječna cijena u izgradnji prema podacima gospodarske komore; za zemljišta, a pogotovo nasljeđena imate problem). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pehista odgovoreno: 19. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2008. koliko sam shvatila, znači da će mi uzeti 25% od 20.000 e (za toliko sam više prodala nekretninu ) i sad bi trebala dokazivat da sam uložila neku svotu u nju. dali se to odnosi na građenje ili unutarnje uređenje? kako to dokazat? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ambrela odgovoreno: 28. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2008. Gle situaciju, kupim kuću kojom rješavam stambeno pitanje, ne platim porez, ali je prodam prije isteka roka 5 godina, kaj se događa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
georgia odgovoreno: 30. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2008. I ja imam jedno pitanje vezano na ovu temu. Vidim da se spominje brojka od 4 ili više nekretnina. A što je sa jednom nekretninom na koju je uredno plaćen porez od 5 posto a želim ju prodati u periodu kraćem od tri godine? Radi se o zemljištu. Kupljeno prošle godine, uloženo novaca uz plaćeni porez, geomehaničko istraživanje tla(dosta skupo me došlo),plaćanje arhitekata za idejno rješenje. U međuvremenu je zemljište i uknjiženo na moje ime, i za to su plaćene uredno sve pristojbe. Na tom zemljištu nisam ništa zaradila, čak se bojim da li ću moći vratiti bar ovo uloženo. Moje pitanje je da li to zemljište podliježe ovom propisu gdje bih trebala platiti tih 25 do 35 % na razliku, ako ga želim prodati u roku manjem od tri godine? Da li uopće moram nekome prijavljivati kao obveznik ako ga prodam u slijedećih pola godine, da ne bi bila u prekršaju? Unaprijed zahvaljujem na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
velika.jabuka odgovoreno: 14. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. lipanj 2008. imam slično pitanje.. ako sam u 2006. prodao "samo" tri nekretnine (tada su me u poreznoj upravi savjetovali da je to neoporezivo), da li mi sad retrogradno može stići porez za to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.