Jump to content

ovrha i stečaj

patnica

Preporučene objave

Podnijeli smo prijedlog za ovrhu protiv firme koja je prije prijedloga za ovrhu prodana novom vlasniku. Stara firma je u stečaju, a nova ima isto ime, no ima novog osnivača i broj računa. Mi smo poslali rješenje o ovrsi banci no naplatu, no bojim se da ništa od toga jer je promijenjen i broj računa. Što dalje? Molim vas za savjet!

Dijeli na drugim stranicama

Da, ali nije mi jasno-firma i dalje ima isto ime, isti matični broj...u registru vidim samo da je kupljena od jednog društva, sve je isto što se tiče sjedišta, imena...ne piše da je u stečaju..no novi vlasnik govori da je platio stečajni postupak. Kako da dođem do podatka broja pod kojim se vodi stečajni postupak? Jer mi smo išli na ovrhu putem javnog bilježnika i sad ne znam što dalje.Navodno je ta firma prebacila sav novac na novog vlasnika, pa nema ništa. Vlasnik govori da je u stečaju, no ja to u sud.reg. na netu ne vidim.

Provjerite u Trgovačkom sudu. Oni će vam reći je li otvoren stečajni postupak nad tim društvom i pod kojim brojem se vodi. Ukoliko tvrtka nije u stečaju, nego je samo promijenila vlasnika (a što opet možete provjeriti u sudskom registru), onda vi samo nastavite sa postupkom ovrhe jer se radi o istoj pravnoj osobi.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija