bella007 objavljeno: 21. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 21. studeni 2007. Prije mjesec i pol dana iznenada mi je umrla majka.Kod javnog biljeznika još prije njene smrti sestra i ja (jedini nasljednici) dogovorili smo se da će majćina kuća biti podjeljena po pola(sestri i meni).Ostavinska rasprava još nijje bila.Međutim u ćemu je problem,sestra sa obitelji živi u toj kući a ja živim drugdje sa svojom obitelji,ali ona i dalje koristi moju polovicu kuće,neželi ju prodati jer nema kamo a kaže da me nema od kud isplatit da odkupi moju polovicu.Dali se moram sa njom natezati godinama po sudu ili možemo nekako ubrzati proceduru.HVALA VAM Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 21. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2007. Dioba nasljedstva koje još nije otvoreno, dakle dok je osoba još živa, nema učinka. Ugovor s sestrom vam ne vrijedi. Na ostavini po samom zakonu svakoj od vas ionako pripada pola. (pretpostavljam da nema oca ili druge braće). O diobi suvlasništva čitajte u izvanparničnom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.