Jump to content

Ročište


skiper

Preporučene objave

Nakon skoro 3 godine od smrti majke, telefonski sam dobila poziv iz odvjetničkog ureda da dodjem potpisati izjavu da se odričem nasljedstva. U uredu mi je uz ostalo i rečeno da je već bilo ročište za ostavinsku raspravu, na kojoj su bile dvije sestre.Ali ne i ja, pošto nikakav poziv nisam dobila. Da li zakonski može biti održano ročište bez mog prisustva i da li mogu tražiti ponavljanje postupka ostavinske rasprave s novim ročištem za sve nasljednike prvog reda? Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

1.Odvjetničkog ureda?

2.Ako se dostava nije mogla obaviti jer Vam je nepoznato boravište (sestre ne znaju gdje boravite?), sud postavlja posebnog skrbnika, zatim Vas objavom oglasa u Narodnim Novinama poziva da se u roku od šest mjeseci javite, kad protekne rok od šest mjeseci od objave oglasa u Narodnim Novinama, posebni skrbnik daje u Vaše ime nasljedničku izjavu kojom MORA ŠTITITI VAŠA PRAVA I INTERESE, dakle prihvatiti se nasljedstva.

3. Ako je dostava poziva uredno iskazana, a vi se ne odazovete niti date nasljedničku izjavu SMATRA SE DA ŽELITE BITI NASLJEDNICI.

4. Ročište može biti održano bez Vaše nazočnosti. Vi uopće ne morate pristupiti tijelu koje vodi postupak dovoljno je da date nasljedničku izjavu, ovjerite je kod notara i preporučenom pošiljkom (s povratnicom savjetujem jer nikad se ne zna) dostavite tijelu koje vodi postupak. Nasljedničku izjavu možete dati okončanja ostavinskog postupka, a obzirom da Vas je odvjetnik zvao, ostavinski postupak nije okončan. Vjerojatno je gospodin odvjetnik Vaš privremeni skrbnik koji je imao namjeru dati izjavu na Vašu štetu, ali mu tijelo koje vodi postupak to nije dopustilo, pa Vas je ipak pronašao.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija